Mám stolní PC s WIN XP/pro, ve kterém mám 2 HD. Druhý HD využívám pouze na ukládání dat. Nevím od kdy, ale v "Tento počítač" se mi prostě přestalo zobrazovat písmeno druhého disku asi "D" a tak nemohu disk načíst. Přitom v BIOSU, kde je nastavena automatická detektce a ve správci zařízení PC v diskových jednotkách vidím oba disky. Když ten přídavný disk odpojím od napájení a PC tak mi zmizí jak z BIOSU tak i ze správce zařízení.
Nevím jestli jsem tu správně, ale chtěl jsem Vás požádat o radu jak načíst přídavný disk. Díky moc.
PC v Tento Počítač nevidí druhý HARD-DISK Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC v Tento Počítač nevidí druhý HARD-DISK
A když se podíváš do správce disků tak ho tam vidíš?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Pohlaví:
Zkontroluj, zda je vidět ve správci disků - Ovládací panely/nástroje pro správu/správa počítače/správce disků.
ve zprávci disků mu znovu přiřaď pismeno....ovládací panely...zpráva PC...zpráva disků...klikni na disk pravym tl....
no problém je ten, že ve správci disků jej právě nevidím, tak nevím kde je co špatně
- 34regulus
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
tak se podívej jestli je vidět v BIOSu !
Pokud ho nevidí ani BIOS tak je možná v pr...
Prostě se podívej!! a dej vědět!!
Musíš mít jistotu, že je skutečně detekován a ne že si BIOS pamatuje předchozí nastavení
Tohle opravdu důkladně prověř!

Pokud ho nevidí ani BIOS tak je možná v pr...

Prostě se podívej!! a dej vědět!!
Musíš mít jistotu, že je skutečně detekován a ne že si BIOS pamatuje předchozí nastavení

Tohle opravdu důkladně prověř!
Naposledy upravil(a) 34regulus dne 12 zář 2010 18:50, celkem upraveno 1 x.
[Sejdeme se v nekonečnu! :-)
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus vyměnit datový kabel.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
No dyk píšu v prvním příspěvku ...Přitom v BIOSU, kde je nastavena automatická detektce a ve správci zařízení PC v diskových jednotkách vidím oba disky ... :-)
- 34regulus
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Jo EL Diablo totiž může mít pravdu.
nebo taky mohlo dojít k mechanické závadě na disku ( v tom horším, opravdu špatném případě)
nebo taky mohlo dojít k mechanické závadě na disku ( v tom horším, opravdu špatném případě)
[Sejdeme se v nekonečnu! :-)
Ajajaj, tak to budu moci zkontrolovat až za týden, až si přivezu jiné kabely. Já právě myslel, že to půjde zkontrolovat nějak softwarově.
Zkoušel jsem jej právě odpojit od kabelů a on mizel jak z Biosu tak i ze správce zařízení. Když jsem připojil kabely tak se tam zase objevil, ale nebyl vidět v tomto počítači.
Jinak se nejedná o nový disk. Mám jej tam několik let, normálně fungoval, ale dnes když jsem si chtěl z něj vzít data tak jej nevidím.
Zkoušel jsem jej právě odpojit od kabelů a on mizel jak z Biosu tak i ze správce zařízení. Když jsem připojil kabely tak se tam zase objevil, ale nebyl vidět v tomto počítači.
Jinak se nejedná o nový disk. Mám jej tam několik let, normálně fungoval, ale dnes když jsem si chtěl z něj vzít data tak jej nevidím.
Re: PC v Tento Počítač nevidí druhý HARD-DISK Vyřešeno
Tak jsem zkusmo připojil jiný disk do PC a ten je vidět. Takže záhada asi vyřešena, zítra zkusím disk na jiném PC.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 2927
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
15 dub 2025 08:18
-
-
Jak vrátit původní rozložení, sloupce v Tento počítač?
od Lister99 » 29 čer 2024 19:06 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 2220
-
od Lister99
Zobrazit poslední příspěvek
29 čer 2024 20:51
-
-
- 9
- 2466
-
od lucaso84