modrá smrt při nabíhání windows

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

R3PRO
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

modrá smrt při nabíhání windows

Příspěvekod R3PRO » 09 zář 2010 00:05

Zdravím,
mám takový probém. Jednoho pěkného dne (včera) se mi zobrazila modrá smrt a resetnul se mi notebook. Poté mi naběhly klasické režimy, jakými by šel systém spustit. Ani jeden režim nejde (stav nouze, stav nouze s prací v síti, stav nouze se systémem MS-DOS). Pokud zvolím třeba: spustit systém běžným způsobem, tak jakmile naběhně uploader a logo WINDOWS, tak mi naběhne modrá smrt a jde všechno od znova. Takže se vlastně za ten uploader a logo nedostanu (u všech režimů nápodobně). Ještě rád dodám, že se mi notebook přehřívá, ale nevím to jistě (senzory jsou špatné). Někdy mi to háže na CPU až devadesát stupňů, na HDD kolem čtyřiceti.

Nebyl by problém systém přeinstalovat, ale potřebuji zazálohovat data (mám dva oddíly: C a D). Potřebuji ještě pár věcí z C dostat na D. Bootovací disk mám a pokud jsem ho nabootoval a zvolil R (opravit), tak mě to hodilo do konzole (zotavení systému). Zde bych mohl zazálohovat data, vytvořit složku na oddílu D a zkopčit to tam. Šlo by to tak, ne?

Nemám bohužel zprávu (BSOD) modré smrti, je to moc rychlé (problikne rychlostí asi půlsekundy). Zkoušel jsem to i natočit kamerou a poté to na kameře ručně stopnout, ale kamera je moc pomalá. Já vím, je to k zasmání. (-:

Vždycky jsem si s takovou věcí poradil, ale teď jsem opravdu beznadějnej. A to mohu říct, že počítačům rozumím, takže mi to můžete napsat jakkoliv (samozřejmě budu rád za nejlepší a nejrychlejší alternativu). Stalo se mi to u notebooku MSI s operačním systémem WIN XP SP2. Děkuji všem předem za pomoc, a za veškeré rozhřešení, nápady.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: modrá smrt při nabíhání windows

Příspěvekod guest » 09 zář 2010 07:22

Vítej na PC-Help!

Jako nejrychlejší bych viděl nějakou Live distribuci Linuxu a přesunout to v něm. V konzoli moc nevěřím..

R3PRO
nováček
Stav:

Příspěvekod R3PRO » 09 zář 2010 13:24

Něco k tomu zálohování:
Dnes jsem zašel do DCOMPU (jedna počítačová firma), a tam mi řekli, že pokud seženu externí disk, tak to půjde zazálohovat. Jakým způsobem to mysleli? Mně se toto moc nezdá. Snad noutbukovej hardisk je úplně jinej, jako ten počítačovej. Sice je to též sata, ale nevěřím tomu. Mám notebook MSI a kam by chtěli ten hardisk napojit? Nebo jakým způsobem to vůbec udělají, díky. Rád bych si to udělal sám. Řekli mi, že by za to chtěli 500,-. Což se mi zdá dost.
Další alternativa (kromě té konzole) je Redukce IDE 2.5" - IDE 3.5".

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 11 zář 2010 22:15

V první řadě zjisti, co je to za chybu. Při startu OS mačkej F8, zobrazí se ti nabídka výběru spuštění počítače. Tam zvol "Nerestartovat PC při selhání". Pak ti BSOD zůstane viset a můžeš zjistit co je to za chybu.
90°C je i pro CPU notebooku dost. Chtělo by to vyčistit.
Pokud nejsi zvyklý na Linux, stáhni si Hirens Boot CD http://www.hirensbootcd.net/download.html
Vypálíš ISO na CD a nabootuješ z něho. Obsahuje i Mini Windows XP, kde pak můžeš zazálohovat data třeba na externí HDD nebo flešku.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

R3PRO
nováček
Stav:

Příspěvekod R3PRO » 13 zář 2010 20:21

Použil jsem už zmíněnou redukci. Zazálohoval data a přeinstaloval systém.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”