díky za tipy
modrá obrazovka a konec... Vyřešeno
modrá obrazovka a konec...
Zdravím, stala se mi nemilá věc. Během běžného používání PC naskočila modrá obrazovka hlásící chybu. Po restartu sice PC naběhl, ale znovu to samé během pár minut. Na další pokus už naskočil až do večera,,, normálním způsobem jsem ho vypnul a ráno už byl nadobro mrtvý. Roztočí se všechny větráčky, disk, ale nic se neděje. Nejde signál z grafiky do monitoru ani disk nepokračuje v načítání. Celá sestava je 4 roky stará, zdroj Seasonic 500W a grafiku Nvidia GTS250 jsem kupoval pred měsícem a vše šlapalo. Zkoušel jsem vyměnit grafiku (za starou která byla stále funkční) - tím to není, zkoušel jsem dát jen jeden slot RAMky - tím to není, dal jem tam starý disk pres IDE a taky nic... pravděpodobně se něco stalo s procesorem AMD Athlon 64 4000+ nebo deskou ASUS A8N32-SLI deluxe ...

díky za tipy
díky za tipy
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: modrá obrazovka a konec...
Nech v PC jen základní desku s procesorem, grafickou kartu a jednu z pamětí v prvém slotu (nejblíže procesoru) a ostatní odpoj (pevné disky, mechaniky CD/DVD, disketovou mechaniku, případně externí další externí karty) a to datové i napájecí kabely). Paměti otestuj vždy po jedné, pokud jich máš více. Případně zkus jiný zdroj a jinou GK, ale zaručeně dobrou. Vždy měň jen jednu součást a ta při vypnutém PC. U pamětí pozor na statický el. náboj! Zkus zda PC naběhne alespoň do BIOSu. Ještě dotaz - jaký máš OS a neaktualizoval jsi BIOS?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
ok diky... GK jsem menil pred nekolika tydny... koupil jsem k ni novy zdroj... oboje jsem zkousel vratit zpatky ve všech kombinací, oboje bylo pred výměnou ještě funkční... mam Win7, BIOS jsem neaktualizoval i když jsem nad tím přemýšlel ohledně te novejsi GK...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud jsi otestoval všechny kroky, jak jsem uvedl, pak je podezřelá základní deska. Mrkni na elektrolytické kondenzátory zda nejsou vyboulené, či jinak poškozené. Procesor odejde málokdy, ale i to je možné. Bohužel základní desku nelze nijak rozumně otestovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ještě zkus Clear CMOS. Každopádně to podle čísla chyby vypadá na problém s CPU.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
abych pravdu řekl po výměně zdroje a grafiky jsem slyšel jemné vysokofrekvenční pískání v závislosti na zatížení PC... stačilo jen otevřít složku, web, pustit film a tón toho pískání se měnil... nepřikládal jsem k tomu nějákou váhu, ale řekl jsem si že i víkendu na to mrknu jeslti to neni tím novým zdrojem..že píská podle zatížení.. no už se nepodívám.. na kondenzátory jsem se kouknul.. nikde ani náznak že by bylo něco špatně.. procesor jsem vyndal, vyčistil od pasty a vrátil.. všechno jako nový... napadla me jeste myšlenka že ten nový zdroj může být vadný a něco spálil, otázka je jestli to je vubec pravděpodobný... nevim co už víc s tim :(
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
stalo se mi to samé, po výměně procesoru šlo zase všechno ok... takže se přidávám k El diablo a myslím si to samé...

Naposledy upravil(a) kutak dne 26 zář 2010 20:01, celkem upraveno 1 x.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: modrá obrazovka a konec... Vyřešeno
Zpravidla pískají tlumivky. Na závadu to přímo není, jen je to otravné, zejména pro mladší ročníky.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Přepnutí na D.O.C.P = modrá smrt Příloha(y)
od Pedrossos » 12 lis 2024 03:09 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2216
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 21:29
-
-
- 5
- 4194
-
od mmmartin