Zdravím,
připojil jsem hardisk ze staršího počítače do nového a nastavil ho jako Slave.
Jenže v systému se mi velikost ukazuje jen 32 GB a skutečná velikost disku je okolo 120 GB.
Nepohlo ani formátování ani Acronis Disk Director.
Disk: Maxtor 6Y120L0 ATA Device
Interface IDE
File System NTFS
Dík za radu
Hardisk ukazuje menší velikost než je skutečná
Re: Hardisk ukazuje menší velikost než je skutečná
Hádám na volné nepžižazené místo.
Můžeš vložit screenshot ze Správy disků? (Win+R diskmgmt.msc ENTER)
Můžeš vložit screenshot ze Správy disků? (Win+R diskmgmt.msc ENTER)
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Nepřiřazené místo by mi měl ukázt Acronis disk director??
Tady jsou screeny z Správy disků a Directora.
http://yfrog.com/55sprvadisk1j
http://yfrog.com/73sprvadiskj
Tady jsou screeny z Správy disků a Directora.
http://yfrog.com/55sprvadisk1j
http://yfrog.com/73sprvadiskj
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nenastavil jsi špatně jumpery? Starší IDE disky měli možnost omezit kapacitu na 32GB kvůli kompatibilitě se staršími MB.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Anebo v BIOSu namísto LBA jestli není CHS nebo něco takového (i když na to bych asi nesázel, protože většinou jsou disky autodetekované, ale co kdyby).
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
No tipoval jsem to na ty jumpery, takže jsem vše nastavil dle návodu, ale nepomohlo to.
Pošlu fotky schématu zapojení jumperů na disku a jak je mám zapojený.
Pls se na to mrkněte jestli to fakt nemám zapojený blbě pro jistotu.
/*
Vložil jsem ti obrázky přímo do příspěvku jako přílohy.
Příště to, prosím, dělej taky tak – pro rádce je to výrazně pohodlnější, než když se musejí někam proklikávat.
Taktéž velikost fotek byla zbytečně velká – 3072×2304 (a 2,8 MB na fotku). Zmenšil jsem je na dostatečných 800×600 a dohromady zabírají ani ne čtvrt mega.
Myloš
*/
Pošlu fotky schématu zapojení jumperů na disku a jak je mám zapojený.
Pls se na to mrkněte jestli to fakt nemám zapojený blbě pro jistotu.
/*
Vložil jsem ti obrázky přímo do příspěvku jako přílohy.
Příště to, prosím, dělej taky tak – pro rádce je to výrazně pohodlnější, než když se musejí někam proklikávat.
Taktéž velikost fotek byla zbytečně velká – 3072×2304 (a 2,8 MB na fotku). Zmenšil jsem je na dostatečných 800×600 a dohromady zabírají ani ne čtvrt mega.
Myloš
*/
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ať se dívám jak se dívám jumpery sa zdají správně, mrkni do BIOSu jak se detekují, viz Myloš.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Tak v BIOSU je nastaveno Auto, zkoušel jsem nastavit ručně LBA, ale opět nic. Tak nevím jestli vás ještě něco napadá? Asi už není moc co.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus ten disk co se hlásí blbě dát samostatně, jestli se něco změní... Případně jiný kabel.
Taky ho můžeš vyzkoušet jako externí, pokud máš (nebo někdo v okolí má) příslušný box nebo kabely s konektory.
- Mýliti se je Myloš.
Tak jsem disk zapojil samostatne jako master a hle hnedka se kapacita zvedla na 120 GB.
Kdyz dam ale zpatky slave tak klesne na 30 GB. Tak nevim jak to poresim. Na tom druhym hardisku mam tedka cerstve naistalovanej OS
a nechce se mi to predelavat, nemam na to tedka moc cas ani.
Kdyz dam ale zpatky slave tak klesne na 30 GB. Tak nevim jak to poresim. Na tom druhym hardisku mam tedka cerstve naistalovanej OS
a nechce se mi to predelavat, nemam na to tedka moc cas ani.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
A nemáš v PC ještě druhou IDE kšandu, na které by byla samostatně CD mechanika? Že bys ji dal jako slave a ten disk jako master?
\\Pardon náčelníku
Příště se polepším
\\Pardon náčelníku

Naposledy upravil(a) Žbeky dne 22 zář 2010 19:24, celkem upraveno 1 x.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 3302
-
od L.L
Zobrazit poslední příspěvek
05 úno 2025 17:42