Dobrý den, páni poradci,
mám následující problém: mám notebook HP Compaq Presario V6145ea a k tomu externí vypalovačku http://www.alza.cz/asus-sdrw-08d1s-u-cerna-d126699.htm, k tomu mám originál recovery disky od HP. Mělo by se jednat o bootovací ISO.
Problém je, že ačkoliv jsem vyhodil mechaniku z notebooku, není mi jasné, jak nastavit BIOS, aby načítal z externí mechaniky. Vyzkoušel jsem všech těch 5 variant, co BIOS nabízí a NIC. Nabídka je: ATAPI, Note hdd, USB Flopp, USB hdd, USB Diskete on key a Network adapter.
Navíc jsem zakázal načítání z hdd, ponechal jsem jen nabídku mechaniky a zas NIC.
Chyba by mohla být třeba v tom, že mám dvd s prográmky a když jsem je dal do externí mechaniky, tak mi to ukázalo prázdný disk. V porouchané mechanice v NB to v pohodě načte cokoliv. Musí se mechanika nějak nastavit aby viděla všechno? Jinak je skvělá, pálí jak o život a normálně instaluje taky v pohodě.
Jinak jsem problém vyřešil tak, že jsem nainstalil Windows XP professional Corporate Edit SP3 CZ - MEGA DRIVERS PACK se SATA ovladači, přiinstaloval veškeré drivery co na můj NB jsou a NB jede jak namydlený blesk. Ale stále mi není jasné, jak nastavit BIOS.
Dokonce si s tímhle problémem nevěděla rady ani podpora u HP. Řekli, že by to mohlo být BIOSem a že by to možná chtělo přeinstalovat, ale na to nemám odvahu.
Jak nastavit BIOS
- Kocourekpuci
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Jak nastavit BIOS
To ISO jsi pálil sám nebo přišlo lisované?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Kocourekpuci
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To ISO přišlo z Francie z HP a jelikož na HP jsou ptáci, tak ty sady mám 2 a obě fungují stejně. Zkusil jsem do něj juknout přes Commander a složky jsou nějak upravené, takže ani při nastavení /kouknout do tajných složek/ to nepomáhá. V podstatě to má fungovat tak, že to na bootuje při startu, naformátuje hdd a z celku odloupne 10 GB D:, kde je potom ono nastavení Recovery. V případě, že se něco pokazí, jde to přes D: opravit. Vedlejší problém je však ten, že NB při formátu je nutno 2x formátovat, neboť jeden formát pouze fyzicky smaže programy, ale nastavení tam zůstanou.
Tuhle záležitost jsem vyřešil instalací Windows se SATa ovladači, mě jde spíš o to, jak nastavit BIOS, aby načítal při bootu z externí mechaniky
Tuhle záležitost jsem vyřešil instalací Windows se SATa ovladači, mě jde spíš o to, jak nastavit BIOS, aby načítal při bootu z externí mechaniky
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud ani jedna možnost nefunguje, nezbývá než zkusit flashnout BIOS
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 1500
-
od Stenatko
Zobrazit poslední příspěvek
26 kvě 2025 14:09
-
-
Jak nastavit síťový disk z WIn11 na NAS Příloha(y)
od Speed_dead » 01 črc 2024 21:59 » v Windows 11, 10, 8... - 20
- 6719
-
od petr22
07 črc 2024 09:58
-
-
- 2
- 3054
-
od šulda
20 zář 2024 07:05
-
-
Nejde nastavit rozlisenie na novej OLED TV Příloha(y)
od mandes » 08 úno 2025 18:35 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4112
-
od meda2016
09 úno 2025 10:26
-
-
- 4
- 2655
-
od mmmartin