Zdravím místní znalce,
rád bych si nechal poradit, jaké PC pro tradiční domácí využití (office, internet, filmy) a občasné připojení digitální kamery s následnou "laickou" úprava videa.
Představa je: klasická midi tower, možnost připojení i starého ATA disku, firewire, bez OS, bez mechaniky (použiju původní - ATA). Cena ideálně do 10 000,- a u alfacomp. Bez monitoru, klávesnice atd. - jen skříň a vnitřnosti.
Nejdůležitější je, aby počítač dobrých pár let vydržel a byl stabilní (neustálé mrznutí starého jde už pěkně na nervy) :-)
Díky mockráte za jakékoliv dobré tipy.
edit: smazán požadavek COM portu navíc
domácí PC do 10 000,- Vyřešeno
domácí PC do 10 000,- Vyřešeno
Naposledy upravil(a) skaldaa dne 27 zář 2010 09:24, celkem upraveno 1 x.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: domácí PC do 10 000,-
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 37010KAI01
IDE na disk a 1 mechaniku to má, firewire taky, COM přes rozšiřující kartu.
Je to v midi toweru, 4 jádra, 4gb RAM, 500gb disk.
IDE na disk a 1 mechaniku to má, firewire taky, COM přes rozšiřující kartu.
Je to v midi toweru, 4 jádra, 4gb RAM, 500gb disk.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Ha, chybička se vloudila - nevím proč, ale spletl jsem si zkratku COM a PS2, ač podobnost tam zřejmě žádná není :-)
Chtěl jsem tam mít PS2, abych nemusel kupovat redukce, jenže ty jsou stejně za pakatel, tak to asi ani nemá smysl.
Žbeky, díky za sestavu, docela mě překvapilo, že za tak "málo" peněz se dá pořídit takové dělo... Má to ale vůbec pro domácí využití smysl? 4 jádro na 3 GHz, 4 GB RAM - kterápak aplikace to využije... Jestli spíš nemám snížit rozpočet. Sám nevím, jen bych rád váš názor :-)
Díky.
Chtěl jsem tam mít PS2, abych nemusel kupovat redukce, jenže ty jsou stejně za pakatel, tak to asi ani nemá smysl.
Žbeky, díky za sestavu, docela mě překvapilo, že za tak "málo" peněz se dá pořídit takové dělo... Má to ale vůbec pro domácí využití smysl? 4 jádro na 3 GHz, 4 GB RAM - kterápak aplikace to využije... Jestli spíš nemám snížit rozpočet. Sám nevím, jen bych rád váš názor :-)
Díky.
Hmm,za ty peníze slušná sestava,nutno ještě připočíst 900 za sestavení,ale cena je velmi dobrá a pokud to nemáš na hry jak píšeš ,alespoň máš na pár let vystaráno.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Radši to předimenzovat než potom hledat rezervy, které nebudou.
Dneska stojí myš do USB stejně jak ta COM karta. Tak si ji vyhoď, dej místo ní myš a klávesnici na PS/2 tam můžeš stále dát
Dneska stojí myš do USB stejně jak ta COM karta. Tak si ji vyhoď, dej místo ní myš a klávesnici na PS/2 tam můžeš stále dát
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Tedy díky za rady. Bohužel jsem se dnes dozvěděl, že z finannčních důvodů se koupě odkládá na neurčito... Tak snad příště 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3406
-
od petrvorisek
Zobrazit poslední příspěvek
05 led 2025 16:26