Tak jsem narazil na zvláštní problém. U jednoho známého když vypne PC, tak ho pak musí zapínat naněkolikrát. PC bylo několikrát u mě, naběhlo vždy bez problémů. Taky bylo na reklamaci - vše OK. Teď se opět vrátilo z reklamace a nejde zapnout. Ventilátory se roztočí, dioda HDD problikne, DVD bliká. Žádné pípnutí se neozve. Obrazovka zůstane černá. A dělá to jen u toho známého. Čím to?
sestava je intel C2Duo, MB je nějaký asus, zdroj fortron 530W max, grafika nějaká ati s přídavným napájením. Nějaký nápad?
nejde zapnout PC
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: nejde zapnout PC
Pokud to u jiných jede ok a jen u něj ne, tak bych nehledal problém v PC, ale někde v elektrické síti apod.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Jakoby se někoho kdo tomu rozumí bál, a tak funguje.Ať to známý zkusí v jiné zásuvce. 

-
- Pohlaví:
Asi to nepomůže, ale podělím se o zkušenost.
Měl jsem podobně záhadný problém. PC se zaplo až na 10. pokus, případně se opakovaně v krátkých intervalech restartovalo, ale někdy vydrželo několik hodin. Skončilo to tak, že se zapnout nedalo vůbec. Asi po tisíci pokusech jsem zjistil, že to způsobuje kablik, který vede z desky k přednímu ON/OFF mikrospinači. Ten kabel ale při víceméně odborném měření (odpor, kapacita mezi vodiči, nějaká indukce z desky, mikrospinač jiný) nevykazoval žádnou chybu.
Tak jsem ho vypojil a v Biosu nastavil zapínání ze sítě, tedy 230V. Od té doby ho zapínám spinačem na přepětovce společně s ostatními periferiemi a je to O.K.
Zkus to tedy zapnout tímto způsobem.
Měl jsem podobně záhadný problém. PC se zaplo až na 10. pokus, případně se opakovaně v krátkých intervalech restartovalo, ale někdy vydrželo několik hodin. Skončilo to tak, že se zapnout nedalo vůbec. Asi po tisíci pokusech jsem zjistil, že to způsobuje kablik, který vede z desky k přednímu ON/OFF mikrospinači. Ten kabel ale při víceméně odborném měření (odpor, kapacita mezi vodiči, nějaká indukce z desky, mikrospinač jiný) nevykazoval žádnou chybu.
Tak jsem ho vypojil a v Biosu nastavil zapínání ze sítě, tedy 230V. Od té doby ho zapínám spinačem na přepětovce společně s ostatními periferiemi a je to O.K.
Zkus to tedy zapnout tímto způsobem.
-
- Pohlaví:
i ja se stim setkal ..vse svitilo ale pc se nezaplo ......vymena zdroje ...byla spatna napajeci vetev na 12 vetvi CPU ...zazil sem to behem 15 let 3X vzdy to bylo zdrojem ...je jedno jakou mas znacku zdroje proste se to nekdy stane zkus si vypujcit zdroj na test
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
U mě byl taky jeden známý, že se mu furt vypíná počítač, u mě dobrý, u něj katastrofa. Nakonec sem mu řekl ať zkusí jinou zásuvku a má pokoj...
Vypálené vodiče v zásuvce jsou pěkné svinstvo...

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdysi jsem u jednoho PC měl obdobný problém. Pomohla výměna zdroje. Měřením jsem pak zjistil, že jeden z výstupních konektorů dával občas velmi malé napětí.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
1) Vítej na PC-HELP
2) příště založ vlastní téma - zde je to jaksi od věci a navíc mimo pravidla fóra
3) zkus ten šedý kabel (IDE kabel k disku) vyměnit. BIOS disk nerozpozná, protože ho prostě nevidí připojený
4) popiš tón toho pípání (3x krátké, nebo tak podobně) a napiš jakou máš základní desku - podle toho lze dohledat chybu.
2) příště založ vlastní téma - zde je to jaksi od věci a navíc mimo pravidla fóra
3) zkus ten šedý kabel (IDE kabel k disku) vyměnit. BIOS disk nerozpozná, protože ho prostě nevidí připojený

4) popiš tón toho pípání (3x krátké, nebo tak podobně) a napiš jakou máš základní desku - podle toho lze dohledat chybu.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 4000
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 21:48
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”