Instalace routeru Tenda W311R

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Instalace routeru Tenda W311R

Příspěvekod Žbeky » 02 říj 2010 00:14

Však to je správně :D Proč jsi říkal že nedostaneš IP? :D

Dej do prohlížeče 192.168.0.1 a nastavíme ho. Nejlepší bude to dělat přes PC, které bylo do teď používáno k přístupu na net
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Reklama
Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 02 říj 2010 00:18

Jenže, když to proženu přes ten router, tak počítač na to vůbec nereaguje a do adresy v prohlížeči můžu psát co chci.

edit: Aplikace Internet Explorer nemůže zobrazit.......

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 02 říj 2010 09:45

Když ho připojíš tak od něj dostaneš IP, takže ne že nereaguje. Jen tě nepustí dál, protože není nastavený.
Když zapojíš jen ten router (ten ne dál k poskytovateli), dostaneš od něj ip a zkusíš do prohlížeče 192.168.0.1 tak se nic nestane?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 02 říj 2010 15:26

Takže to shrnu.
Když jedu normálně - wifi signál - wline - kabel - počítač : jede vše perfektně (je tu nastavený kerio route firewall a já se musím přihlásit jménem a heslem - nemůže to být třeba tím? Bohužel toto přihlášení neumím vyvolat a při připojení to naskočí automaticky)
Když to přepnu: wifi signál - wline - kabel - router(wan) - router - router (lan1) - kabel - počítač - objeví se, že je připojeno (po chvilce kuličkování - načítaní s. adresy) - ale icq a skype nezezelená jak by mělo a já vím, že to ok nebude - a taky není.

Úplně jsem zapoměl na 2 cd, která jsou přibalená - 1. Průvodce instalací a ovladače a za 2. malé cd Setup Wizard and User Guide
Díval jsem na to velké - na video návod - zjistil jsem, že dělám vše dobře, je tam i automatizované nastavení další - další - další a když se má připojit k routeru, tak to ohlásí chybu a 3 možnosti nápravy, z nichž ani jedna nefunguje - 1. zkontrolovat, zda je to v síti:-D, 2. zkontrolovat zapojení kabelů a za 3. resetovat 7 sec. do továrního nastavení. Za 3. nepomohlo a 1. a 2. jsem nedělal :shock:

Fakt už nevím, čím by to mohlo být, ale nastavování internetu bylo vždy velmi problematické, nikdy to nešlo snadno, vždy musel přijít chlapík, přes kterého net mám, a sám byl překvapený, ale nakonec to nějak dohromady vždycky dal.
Taky mě napdly kabely (určitě se různě kroucené, ty dvojlinky či kýho čerta) a já ty kably nabral v práci, ať jich mám víc na přepojování s notebookem, jen je mnohem víc ohebnější než druhý, ale net jel na obou.

Tak vymyslíme něco dál? Toto:
Když zapojíš jen ten router (ten ne dál k poskytovateli), dostaneš od něj ip a zkusíš do prohlížeče 192.168.0.1 tak se nic nestane?
totiž moc nechápu. Jako připojit se místo wlinu jen přes router?

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 02 říj 2010 19:25

Ty furt říkáš že když do sítě zapojíš router tak ti přestane jet net. To teď vůbec neřeš, protože prostě není nastavený. Ty se teď hlavně do něj musíš dostat. Zkus ten setup wizard

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 02 říj 2010 20:29

Ten setup wizard je to samé jako na tom velkém cedle, ale anglicky a taky to hází chybu (nepřipojení k routeru.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 02 říj 2010 20:31

Potom bych si asi opravdu zavolal svého poskytovatele

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení Mixu UI24 a wifi routeru
    od huri » 17 říj 2024 17:59 » v Problémy s hardwarem
    1
    1721
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    17 říj 2024 21:12
  • Instalace gpu
    od MIsha1994 » 23 zář 2024 06:41 » v Problémy s hardwarem
    1
    1597
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    23 zář 2024 08:28
  • Instalace windows Příloha(y)
    od lucaso84 » 03 úno 2025 20:57 » v Windows 11, 10, 8...
    34
    7794
    od lucaso84 Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 14:15
  • Windows 11 - instalace
    od Seismosaurus » 21 črc 2024 11:07 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    3911
    od Petison Zobrazit poslední příspěvek
    21 črc 2024 14:06
  • Instalace windows HP Z620 Příloha(y)
    od VojtouNerCZ » 31 říj 2024 14:16 » v Windows 11, 10, 8...
    20
    5100
    od VojtouNerCZ Zobrazit poslední příspěvek
    01 lis 2024 10:42

Zpět na “Administrace sítě”