Takže to shrnu.
Když jedu normálně - wifi signál - wline - kabel - počítač : jede vše perfektně (je tu nastavený kerio route firewall a já se musím přihlásit jménem a heslem - nemůže to být třeba tím? Bohužel toto přihlášení neumím vyvolat a při připojení to naskočí automaticky)
Když to přepnu: wifi signál - wline - kabel - router(wan) - router - router (lan1) - kabel - počítač - objeví se, že je připojeno (po chvilce kuličkování - načítaní s. adresy) - ale icq a skype nezezelená jak by mělo a já vím, že to ok nebude - a taky není.
Úplně jsem zapoměl na 2 cd, která jsou přibalená - 1. Průvodce instalací a ovladače a za 2. malé cd Setup Wizard and User Guide
Díval jsem na to velké - na video návod - zjistil jsem, že dělám vše dobře, je tam i automatizované nastavení další - další - další a když se má připojit k routeru, tak to ohlásí chybu a 3 možnosti nápravy, z nichž ani jedna nefunguje - 1. zkontrolovat, zda je to v síti:-D, 2. zkontrolovat zapojení kabelů a za 3. resetovat 7 sec. do továrního nastavení. Za 3. nepomohlo a 1. a 2. jsem nedělal
Fakt už nevím, čím by to mohlo být, ale nastavování internetu bylo vždy velmi problematické, nikdy to nešlo snadno, vždy musel přijít chlapík, přes kterého net mám, a sám byl překvapený, ale nakonec to nějak dohromady vždycky dal.
Taky mě napdly kabely (určitě se různě kroucené, ty dvojlinky či kýho čerta) a já ty kably nabral v práci, ať jich mám víc na přepojování s notebookem, jen je mnohem víc ohebnější než druhý, ale net jel na obou.
Tak vymyslíme něco dál? Toto:
Když zapojíš jen ten router (ten ne dál k poskytovateli), dostaneš od něj ip a zkusíš do prohlížeče 192.168.0.1 tak se nic nestane?totiž moc nechápu. Jako připojit se místo wlinu jen přes router?