Komponenty poskládány, Bios dál nepustí

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Komponenty poskládány, Bios dál nepustí

Příspěvekod Fucza » 06 říj 2010 14:38

Zdravím. Chtěl bych spíš nakopnout, třeba i obecnější radou. Do skříně dávám součástky ze zastarelejšího vyřazeného počítače odjinud. Vše funkční. Pospojované a zapojené by to mělo být dobře. Při zapnutí to žádný kód nehlásí (Award Bios). Bios jakoby najede, netilo mě to zadat nějakou frekvenci, když jsem vyměnil HD za ten, který se sestavou fungoval, po zapnutí se to na biosu jako by zadrhne a vypíše chybovou hlášku. Pod tím je toto: 0x00000077B (0xC000034, 0x000000, 0x000000) BOOTMG chybí.
MB: Asus P4BGV-MX
procesor: neznámý (bez nápisu, ale fungoval s deskou dříve)
g. karta: 3D PROPHET II MX x 400
Co bych mohl dělat špatně, nebo co dál?
Chápu, že indícií je málo, ale třeba někdo má nějaký nápad. Díky

Reklama
iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: Komponenty poskládány, Bios dál nepustí

Příspěvekod iDkcz » 06 říj 2010 15:44

Naopak, indicíí je až moc, jen přijít na to, kde začít. Bootovaní v BIOSu je u HDD nastaveno správně na master - to samé u kšandy ?
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 06 říj 2010 16:11

Ta identifikace procesoru je chybou verze BIOS. Tím bych začal - flash BIOS na novou verzi.

//nerozumím "nechalo mě to zadat nějakou frekvenci", "jakoby se to zadrhne"... tím je myšleno, že do BIOS se lze dostat, ale seká se (s nějakou chybou) a nepomáhá nic než reset?? => flash BIOSu :bigups:
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 06 říj 2010 17:03

iDkcz: No jestli si rozumíme. HDD byl nastaven myslím na slave (ale asi si s tím někdo hrál), to mi vlastně nedošlo. Měl by být na master, ale nevím jak to bootování v Biosu, když se k němu moc nedostanu.

d1amond: S původním HD sem se tam dostal, ale z nastavování BIOSU sem měl strach. Když jsem tam dal původní HD, dostal jsem se k tomu, co jsem psal výše (může to být tím pošahaným nastavením HD). Přece, když vyndám desku, ramku a dám to do jiné krabice s jiným zdrojem, zapojím, tak by neměl být bios mimo. Nebo jo?
edit: Tím flashem Biosu myslíš přehrát a nabootovat Bios např. z flashky naformátované na FAT 16 (boot)? (Tak sem to někde četl:-) )

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 06 říj 2010 17:40

Pokud dáváš do jiné bedny díly, které byly v původní bedně a PC nenaběhne je několik možností.
1. udělal jsi chybu při propojování jednotlivých dílů
2. některá část se při přemísťování z nějakého důvodu poškodila
Zkus nejprve v PC nechat jen základní desku s procesorem, jednou pamětí a grafickou kartu (ověř si, že chladič dobře sedí na procesoru). Pokud PC naběhne do BIOSu přidávej postupně paměť, pevný disk, mechaniku CD/DVD atd. Pokud s některým přidaným dílem PC nenaběhne, je právě ten podezřelý (nejspíše poškozený).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 06 říj 2010 20:36

Zkus Clear CMOS a pak přeinstaluj systém.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 07 říj 2010 12:43

Pic píše:Pokud dáváš do jiné bedny díly, které byly v původní bedně a PC nenaběhne je několik možností.
1. udělal jsi chybu při propojování jednotlivých dílů
2. některá část se při přemísťování z nějakého důvodu poškodila
Zkus nejprve v PC nechat jen základní desku s procesorem, jednou pamětí a grafickou kartu (ověř si, že chladič dobře sedí na procesoru). Pokud PC naběhne do BIOSu přidávej postupně paměť, pevný disk, mechaniku CD/DVD atd. Pokud s některým přidaným dílem PC nenaběhne, je právě ten podezřelý (nejspíše poškozený).

Ještě bych dopověděl. Distanční šroubky ( ty pod základní deskou zabraňující doteku spodní strany desky z case ) jsi pod deskou zašrouboval ? Žádný drátek se nikde nedotýká case ?
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 10 říj 2010 22:23

Po odpojení všeho - mě to do Biosu pustila na Advantage nastavení - A hned jsem musel rozhodnout jestli vyberu Auto - nebo 2000 (MHz??) - Jednalo se o CPU. Zjistil jsem, že jsem neodpojil mechaniku - po jejím odpojení počítač najel na úvodní černou obrazovku a nehnul se (viz screen) .
Přílohy
s1.jpg

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 10 říj 2010 23:00

Nehnul se proto, že čeká na Tvoji reakci. Stiskem Del se dostaneš do BIOSu a tam nastavíš datum a čas a pak dáš vyhledat pevný disk. Následně potvrdíš stiskem F10 uložení a ukončení nastavení Biosu. Pokud máš na HD systém měl by PC naběhnout.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 11 říj 2010 21:28

Zdravím. Dneska jsem se k tomu nedostal, ale mám nějaké pochybnosti o zapojení všech těch kablů na MB. Některé věci se mi nezdají. Na googlu se mi nepovedlo nic moc o tom MB najít, půjčil sem si knížku (Bios a Setup) - trochu sem koukal, ale tam taky moc není kam co zapojit. Např. mě přijdou divné ty kroucené různobarevné od vypínače - je jich tam dost a už jsem z toho jelen, které mají být vůbec zapojené a kam. Budu googlit. Dnes jsem tomu vyměnil dvd mechaniku a taky sem si nebyl jistý zapojením - která z těch kšand tam vůbec má jít. ale fungovalo (dal sem to jako master a do první kšandy od MB, xp z toho sice nenabootovali, tak to úplně dobře asi taky není, prostě to chci překontrolovat, jestli to mám vůbec správně zapojené, než se pustím do nastavování Biosu. Nikde jsem si na of. stránkách desky nevšiml, jestli by tam šli připojit 2x HD (ne za cenu třeba té mechaniky ovšem). Pokud někdo ví o nějakém odkazu, nechť napíše. Můžu to fotnout a ukázat, ale radši bych to aspoň trochu pochopil, než jen zapojil tu a tam ten kablík. Díky
edit:
Moc to v manuáli popsané teda nemají.
Mám tu 2pin - Reset sw, 2 pin - H.D.D. LED, 4 pin Speaker, 1PIN + p led, 1 pin - p led, a 2 PIN power sw (ten jediný jsem pochopil aby to jelo?)
Podle toho nákresu nejsem moc schopen to tam nějak dát - navíc nevím jestli na kterou stranu mají být ty nápisy ma konektorech.
Přílohy
d1.jpg

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 13 říj 2010 21:17

Zdravím.
Tak jsem si trochu poradil, ale stále se mi to nezdá.
Z předního panelu mám zapojené jen Power SW. Jinak nic, z manuálu k desce jsem to nějak nepochopil (viz výše).
Na 1 IDE mám HD (master) a DVD (slave), na 2IDE mám HD a už nic.
PO nastartování to ukazuje toto, do BIOSU jsem se dostal a tam nastavil podle svého svědomí, jak by to mělo asi být.
Přikládám screeny, disky bych rád naformátoval a instaloval XP.
Má někdo nějakou radu? Díky.
A sorry, že needitoval jsem.

rr1.jpg
rr2.jpg
rr3.jpg

// snímky jsou nevím proč v obráceném řazení.
// Pomocí vložení příloh do příspěvku v opačném pořadí jsem ti je správně seřadil.
// Myloš

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 13 říj 2010 23:04

Tak instaluj na co čekáš? Když se nad tím manuálem zamyslíš tak pochopíš jak se mají připojit konektory, mají být vodorovně.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • BIOS vs.RAM
    od Stenatko » 25 kvě 2025 10:53 » v Problémy s hardwarem
    11
    1501
    od Stenatko Zobrazit poslední příspěvek
    26 kvě 2025 14:09
  • Bios problém
    od helpmeboys » 19 zář 2024 19:30 » v Problémy s hardwarem
    2
    3055
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    20 zář 2024 07:05
  • BIOS mi neukáže DISK
    od Peta914 » 27 srp 2024 10:14 » v Problémy s hardwarem
    4
    2655
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    27 srp 2024 16:39
  • Operačná pamäť vs BIOS
    od miroslat » 07 říj 2024 16:13 » v Problémy s hardwarem
    13
    2426
    od miroslat Zobrazit poslední příspěvek
    07 říj 2024 23:41
  • BIOS aktualizace ryzen 5700x a gigabyte B550 aorus elite v2
    od chasburokar » 10 lis 2024 16:30 » v Vše ostatní (sw)
    7
    3871
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    12 lis 2024 00:23

Zpět na “Problémy s hardwarem”