Komponenty poskládány, Bios dál nepustí

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Komponenty poskládány, Bios dál nepustí

Příspěvekod Pic » 13 říj 2010 23:17

Power Led - tam připojíš Led na předním panelu, která signalizuje zapnutí (pokud Led nesvítí po zapnutí, tak jed otoč, aby se změnilo připojení k +)
Speaker Connector - připojení repráčku v bedně, pokud jej tam máš
Reset SW - tlačítko reset na předním panelu
ATX Power - tlačítko za pnutí PC

Jinak musíš i druhý disk jumpery nastavit na Master a připojit na konec datového kabelu.
Předpokládám, že na prvním pevném disku máš systém a tak v nabídce zvol Stav nouze.
Pokud nemáš na pevném disku systém (Win 98, WINXP, 7) musíš nejdříve při spuštění instalace z CD vytvořit
primární oddíl a ten naformátovat a pak teprve instalovat systém.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Reklama
Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 15 říj 2010 10:00

Myloš:
Pomocí vložení příloh do příspěvku v opačném pořadí jsem ti je správně seřadil.

Děkuji.
El Diablo:
Když se nad tím manuálem zamyslíš tak pochopíš jak se mají připojit konektory, mají být vodorovně.

Doufám. Dnes jsem byl celý den fuč a zítra se na to vrhnu.
Pic: za info o tom zapojení díky.
Jinak musíš i druhý disk jumpery nastavit na Master a připojit na konec datového kabelu.

Takto to přesně mám, ale nějak se mi nezdá, že byl ten druhý HD byl detekován během post testů (na 1. screenu v mém předchozím příspěvku to jen vidět - Secondary master - none.
Předpokládám, že na prvním pevném disku máš systém a tak v nabídce zvol Stav nouze.
Pokud nemáš na pevném disku systém (Win 98, WINXP, 7) musíš nejdříve při spuštění instalace z CD vytvořit

Systém by tam být měl, ale radši chci všechno zformátovat a navíc bych chtěl pomocí partition oba HD rozdělit. U "hlavního HD" bych chtěl mít v jedné části jen nově nahraný systém. Mohl bych poprosit o radu, jak s tím primárním oddílem? Díky.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 15 říj 2010 19:49

Někdy disk, pokud je sám na kšandě, nesmí být jako master, ale jako single.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 17 říj 2010 19:22

musíš nejdříve při spuštění instalace z CD vytvořit

Nemohl by mi někdo poradit jak toto udělat? Nebo odkaz na google? Já nic nemůžu najít:-(

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 17 říj 2010 19:31

Nějak jsem neviděl, nebo přehlédl jaký máš systém - tedy pro XP: http://www.lisak.cz/instalace-windows-xp.html

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 17 říj 2010 20:56

dej oba disky na jeden kabel...ten na který budeš instalovat Wokna nastav na master...druhý nastav Slave.Mechaniku dej na ten druhý kabel(pokud tam bude sama tak je fuk jestli bude Master nebo slave.Je pravidlo že se stejně rychlá zařizení dávají na jeden kabel .potom už by se ti oba disky měli v biosu objevit.

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 17 říj 2010 21:22

Někde jsem zase vygooglil, že by každý měl být na jiné kšandě. No teď už to nechám, protože jsem ho dal jako single (jak radil El Diablo - stačilo vytáhnout jumper) a zobrazuje se. Podle odkazu z lišáka teď instaluju XP - jsem z toho trochu jelen - neumí to ty oddíly pojmenovat, navíc jsem nevěděl kolik MB tak nechat na systém, dal jsem 10MB (přibližně - převody mi moc nejdou:-) Teď to formátuje (jen 2 oddíly), sám jsem zvědav kam to teď instaluje. O tom, že bych je mohl pojmenovat, abych měl od počátku jasno jen zdát si můžu nechat, ale snad to nějak dopadne, nakonec to budu moct změnit přes nějaký program typu Partition Magic nebo se sem to tehdy viděl a klidně přeinstalovat ty windowsy ještě jednou. Snad.
Zatím díky.

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 17 říj 2010 21:34

instaluje se zcela určitě na Masters.na systemový oddíl jsi měl přidělit alespoň 20G.
http://www.pcporadenstvi.cz/pruvodce-in ... windows-xp

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 17 říj 2010 22:01

JJ. Koukám na to. Neměl by být problém to změnit potom, ne? Koukal jsem na Acronis Disk Director nebo něco podobného. Stejně jsem po najetí XP zjistil, že to je s diskama nějaké podivné - mám tu C, D a F. Windowsy jsou na F - to má 17GB, to C - 10 GB, a D - 20GB. Zbytek je neznámo kde. A nějak nepoznám - který z těch oddílů je na kterém harddisku - jeden je 80GB a druhý HD je 40GB. Nějak mi to nevychází.

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 17 říj 2010 22:14

nejjednoduší je nechat v kompu při instalaci jen ten disk na kterém chceš mít systém a ten si v klídku rozdělit.ten druhý si přidáš až po instalu systému přes zprávu disků,být tebou tak tu instalaci provedu znovu a na oddil C (systémový)přídělim těch 20G.
oddíl.jpg

tady si ty oddíly postupně vytvoříš a zadáš jejich velikost,potom si jeden z nich vybereš a dáš enter...tam se ti nainstaluje systém

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 29 říj 2010 17:37

Po delší době ještě napíšu sem.
Vše se nakonec podařilo, perfektně. Jen asi kvůli slabé baterce a chvilkovému vypojení ze sítě se "vymazalo" nastavení BIOSU.
Dneska jsem tam instaloval SP3 pro XP a po restartu zrada - 4 bitová hloubka a to nejmenší rozlišení, celé je to světle modré jen v pár barvách.
Díval jsem se do správců zařízení a v sekci grafiky - to hází 2 žluté otazníky - (řadič videa a multimediální zvukov. adaptér.) Hledal jsem nějaké drivery, jestli by pomohla přeinstalace, čert ví, ale na stahování driverů jsem úplně na nic, vždy s tím nainstaluju nějaký program - driver detective nebo něco podobnýho, ale drivery ne.
Jen shrnuji, že se jedná o MB Asus P4BGV-MX.
Jak z toho ven? Díky.

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 30 říj 2010 00:03

tady si to ztáhni....Audio + VGA..............zadáš jenom typ windows a objeví se ti drivery ke stažení...potom použij ke ztažení třeba Global ztáhne se ti to v souboru RAR.V kompu to rozbalíš a nainstaluješ.
http://support.asus.com/download/downlo ... uage=cs-cz

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • BIOS vs.RAM
    od Stenatko » 25 kvě 2025 10:53 » v Problémy s hardwarem
    11
    1501
    od Stenatko Zobrazit poslední příspěvek
    26 kvě 2025 14:09
  • Bios problém
    od helpmeboys » 19 zář 2024 19:30 » v Problémy s hardwarem
    2
    3055
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    20 zář 2024 07:05
  • BIOS mi neukáže DISK
    od Peta914 » 27 srp 2024 10:14 » v Problémy s hardwarem
    4
    2655
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    27 srp 2024 16:39
  • Operačná pamäť vs BIOS
    od miroslat » 07 říj 2024 16:13 » v Problémy s hardwarem
    13
    2426
    od miroslat Zobrazit poslední příspěvek
    07 říj 2024 23:41
  • BIOS aktualizace ryzen 5700x a gigabyte B550 aorus elite v2
    od chasburokar » 10 lis 2024 16:30 » v Vše ostatní (sw)
    7
    3871
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    12 lis 2024 00:23

Zpět na “Problémy s hardwarem”