Sestavíte mi sestavu pro sestru? 8-10k.

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

serveronaut
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Sestavíte mi sestavu pro sestru? 8-10k.

Příspěvekod serveronaut » 23 říj 2010 19:33

Zdravím vás,
Potřeboval bych pomoct s výběrem komponent do PC sestavu. Mělo by se jednat o PC pro sestru, takže není za potřebí žádný extrémní výkon. Nehraje žádné hardcore střílečky, jen hry typu The Sims, pak běžnou práci jako je internet, sledování videa atd.. Ač nerad, viděl bych to na procesor AMD a grafiku od ATI. Jedná se jen o PC bez monitoru a OS. OS bude Windows Vista Home Premium 32-bit. Cena do 8 000 Kč, maximálně 10 000 Kč.

Předem děkuji za návrhy :smile:
Ten kdo vymyslel práci, by jí měl naučit masturbovat, aby se udělala sama!!

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Sestavíte mi sestavu pro sestru? 8-10k.

Příspěvekod Žbeky » 23 říj 2010 19:47

V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

CrasherKill
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod CrasherKill » 23 říj 2010 19:54

AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 23 říj 2010 20:26

Tak, aby se k tomu někdo neutrální vyjádřil, co? :D

Sestava od Žbekyho bude lepší, ale obě sestavy jsou velice podobné.

U druhé sestavy CrasherKilla však nerozumím proč 4GB RAM+512MB GPU, když bude instalována Vista 32bit. Zbytečně to prodražuje. Zvolil bych asi pro lepší výkon kompromis 3GB, ale to se dá v případě potřeby v budoucnu provést.

Vista 32bit nebude nejlepší řešení. S W7 64bit bude přeci jen PC lepší. Modernější a rychlejší.

NYNÍ nabízí Microsoft upgrade (pokud máte systém Windows) na W7 OEM pro 3PC za 3990kč. Pokud máte alespoň dva PC s Vistou či starším systémem bylo by to výhodné.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

serveronaut
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod serveronaut » 23 říj 2010 20:57

Sestava od Žbekyho je výborná. Jestli nikdo neporadí nic lepšího tak do ní půjdu. :smile: Možná bych tam dal klidně i AMD Athlon II X3 445, ten cenový rozdíl 60 Kč (na alfacomp) oproti 440, je směšný.
3 GB se mi nezdá jako nejlepší nápad, protože by to bylo bez Dual Chanelu. Myslím, že 2 GB stačí.
Co se týče tý Visty. Myslím, že upgrade na W7 je v tomhle případě zbytečný. PC s Vistou tu máme díky bohu jen jeden :lol: .

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 23 říj 2010 21:08

Je zbytečné si připlácet za jiný procesor. Tam je rozdíl jen ve frekvencích a snadno jej dotaktuješ. Navíc pokud narazíš na super kousek (což by v případě revize C mělo zvýšit pravděpodobnost), tak se ti s trochou štěstí podaří odemknout i čtvrté jádro a budeš mít Athlon II X4
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

serveronaut
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod serveronaut » 23 říj 2010 21:27

Je tu čára přes rozpočet.
Sestra mi říkala, že ta Vista je krabicová, že má od toho krabici, bohužel jsem zjistil, že je OEM. Takže budeme muset na něčem ubrat a započítat do toho Windows 7 (nejspíš Home Premium).
Omlouvám se za komplikace ...

jackm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jackm » 23 říj 2010 21:30

Tak to bude docela blbý, protože 2300Kč je v tomto případě dost http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... C0V6327TEG.
edit:Ta cena je naštěstí u Žbekyho sestavy o cca 1000Kč méně, takže ubrat na grafice(na ní to vidím), cpu a nebo desce a bude to v pohodě.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 23 říj 2010 21:33

Pak z té Žbekyho sestavy vynechat grafiku a koupit desku s integrovanou grafikou a později případně dokoupit, ale i ta integrovaná by měla ty její hry zvládnout. 2300 Kč je opravdu dost z 10 tis.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

jackm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jackm » 23 říj 2010 21:35

Linux by bylo dobré řešení, ale to by ji pak nešli hry, prostě to zavrhneme.Windows XP asi nemáš, takže pak jediěn fakt koupit ty 7 Home Premium.
edit:Já měl na opravu pc, a taky tam bylo OEM, měnil jsem CPU a DESKU, a stejně to šlo(aktivovalo se to), ale asi to pak už není legální.
edit2:Ale bylo to XP, možná že Vista je ještě více střežená. :D

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 23 říj 2010 21:37

Docela čára přes rozpočet - a to doslova :lol:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 75010ZY401
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

jackm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jackm » 23 říj 2010 21:39

Proč 64-bit na 2GB?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mini pc pro sestru Lenovo ThinkCentre M75q Gen 5
    od p3v4x » 08 pro 2024 20:13 » v Problémy s hardwarem
    5
    2261
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    11 pro 2024 22:47