Dobrý den.
Poněkud netradiční téma, nicméně někdy se informace i tohoto rázu může hodit. Sám nemám momentálně úplně jasno a tudíž se těším na případné příspěvky k tématu.
Dostal jsem PC na přeinstalaci i se síťovým kabelem. Zapojil jsem, chvíli se nic nedělo a za pár vteřin - PRÁSK a ze zdroje se začoudilo. Tohle se mi ještě nestalo... Zkontroloval jsem zapojení fáze na kabelu a ejhle, fáze na koncovce byla v vpravo (klasická koncovka - čelní pohled tvaru domečku). Můj druhý 15" klasický monitor měl klasickou koncovku s fází v levo. Vyměnil jsem zdroj, zapojil normální kabel s fází levo a vše se rozeběhlo jak má.
V domění, že fáze má být na koncovce v pravo jsem se jal kontrolovat umístění fází na komponentech. Zjistil jsem, že například můj monitor DELL22" je vybaven originálním kabelem, kde fáze je v pravo!!! Přitom většina zařízení má koncovku s fází v levo. NA ZÁKLADĚ VÝŠE POPSANÉ SKUTEČNOSTI UŽ BUDU VŽDY POUŽÍVAT POUZE ORIGINÁLNÍ NAPÁJECÍ KABELY (bude li to možné). Jak je to vlastně s napájecími kabely? Máte taky nějaké časem získané zkušenosti?
Napájecí kabel 230V
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Napájecí kabel 230V
Na tom nezáleží. Jen nesmí být uprostřed. (fáze)
Naposledy upravil(a) El Diablo dne 31 říj 2010 19:45, celkem upraveno 1 x.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Spotřebiči je srdečně jedno, na které straně je fáze a nula. Ničemu nevadí, když dostane fázi zleva, nebo zprava. Nemá to žádný vliv na jeho funkci, nebo bezpečnost. Podstatné je jen, aby ochranný vodič byl tam, kde být má, nebyl spojený s žádným jiným vodičem, nebo přerušený.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Dokonce i to, že v zásuvce na stěně má být při ochranném kolíku nahoře fáze vlevo a "nulák" vpravo není požadavek normy, ale pouze doporučení. A to, že se ozvalo PRÁSK je pravděpodobně náhoda a stejné PRÁSK by se ozvalo i v případě použití opačně zapojené koncovky.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Tak jste mi opět nalili optimismus do žil. Já se leknul, že jsem za těch pár let bastlení něco zásadního zaspal. Nikdy mne to nezajímalo, kde je na kabelu fáze, až teprva nyní, když to PRÁSKlo. Teď už je to jedno, hlavně že jsem teď nic nezvoral z nevědomosti... Díky za podporu :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2906
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
08 lis 2024 06:51