OT: Jaký holící strojek doporučujete? :-)

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

OT: Jaký holící strojek doporučujete? :-)

Příspěvekod Tomina » 03 lis 2010 22:11

Zdravím přátelé,
možná se to sem nehodí, koneckonců jsme tu převážně mužského pohlaví (nepočítám-li hafo uživatelů obojetného pohlaví) a tak by mě zajímalo, jakým způsobem se holíte? Já se holím snad od 16 let na mokro. Vystřídal jsem několik druhů žiletek, dokonce jsem se vždycky nechal zblbnout reklamou a po hořké zkušenosti s nejnovějším Gillette Fusion jsem si řekl dost. Jde mi hlavně o to, že jsem holení díky výraznýmu podráždění pokožky nechával jen na víkend a jednou týdně bylo celkem nedostačující. Začal jsem koukat po holících strojcích, tak nějak zvládám teoretickou část, jakože dělení na planžetové a frézkové, ale zajímaly by mě hlavně vaše zkušenosti. Jelikož jsem zjistil, že mezi mými kamarády jsem snad jediný, kdo se holí mokrou cestou, začal jsem vážně uvažovat o strojku. Zatím jsem zjistil, že ikonou v tomto odvětví je Braun, za to Remington propadá. Dále jsem vyčetl, že málokterý stojek umí oholit 2 - 3denní strniště, což by mě osobně docela vadilo. Přece jen, holit se každý den, by se mi nejspíše moc nechtělo..
Jak jste na tom vy?? Za všechny postřehy Vám budu vděčný..

Reklama
Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Re: OT: Jaký holící strojek doporučujete? :-)

Příspěvekod Rewqa » 03 lis 2010 22:18

Holim se od začátku strojkem. "Na mokro" sem to ještě ani nezkoušel. Dokonce jsou i strojky, který ti umožněj se holit "na mokro". Mám strojek značky Philishave takovej ten s těma třema kulatejma břitama nebo jak bych to nazval :D. Fousy mi nerostou zrovna málo (ráno se oholim a večer už cejtim fousy) a ten strojek nemá problém mi oholit tejdení fousy. Ale zase to asi nebude nic moc na pokožku, protože od tý doby co mám přítelkyni se holim ob den a vždycky mě to při holení škrábe. Ale zase je to rychlý a když si koupíš takovej jako já, kterej umí jak ze zásuvky tak na baterku, tak neni problém se oholit třeba při psaní na PC-Help (mám s tim svoje zkušenosti :lol: )
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

brano
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod brano » 03 lis 2010 23:17

Daj si pozor aby sa s ním dalo holiť aj cez zásuvku, lebo tie iba nabíjacie sú na h... a je úplne jedno koľko stoja, baterka skončí v polovici holenia, zasekne chlpy :lol: a je to nepríjemné. :x Na väčšine píšu, že vydržia 5 - 7 holení na jedno nabitie, vydržia s ťažkou biedou 3 holenia. A predavači sa v tom málo kedy vyznajú, tvrdia, že áno, dá sa s daným typom holiť aj cez el.sieť. Dá, lenže mne predali taký, že nebral prúd zo siete, ale sa len dobíjal a aj tak išiel na baterku pri zasunutí do siete. Teraz už je aj ťažko dostať normálny strojček ktorý sa strčí do zásuvky a ide. Všetko nabíjacie, akože aj na sieť, ale nie vždy to funguje tak ako to prezentujú. Človek aby stále rozmýšľal, že sa potrebuje oholiť, nabíjal 6 - 8 hodín strojček... :roll: Ináč počítaj, že po prvých holeniach, keď prejdeš zo žiletky na strojček sa ti ešte trošku podráždenie pokožky zhorší, kým si zvykne na strojček.
Naposledy upravil(a) brano dne 03 lis 2010 23:27, celkem upraveno 1 x.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Zcela na okraj

Příspěvekod Myloš » 03 lis 2010 23:23

Pozor na češtinu – holící × holi
holicí je ten, který je určen k holení (podobně jako šlapací, například auto).
holící je ten, který v daný okamžik holí, ať už k tomu určen je nebo není (podobně jako šlapající, například prostitutka).
Obdobně třeba vodicí/vodící („Pes, vodící svou paní každý den do parku, není vodicím psem.“).

A protože se šestým rokem úspěšně neholím, doporučuji neholit se vůbec. Úspora času i peněz.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 03 lis 2010 23:38

Myloš:Vzal jsi mi to z hu..,z úst.Já se vždy tak tři týdny neholím a pak to ostříhám el.střihacím/ne stříhacím :D / strojkem na vousy/ne holicím/ téměř do hladka.Taky na baterky,ale ta když klekla tak jsem ji odpájel a do jacka na nabíjení strkám druhýho od trafa a nic nemusím dobíjet. :D Holt metrosexuál je mi na hony vzdálen.Obrázek
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 04 lis 2010 03:54

Max 1x týdně užívám zastřihávač bez distančního nástavce takže chodím stále oholený max na 1 mm strniště.
Jinak úplně OT je zajímaví zarostlej bejt můžu ale tej mojí se nelíběj chlupy z nosu, dlouhý obočí a chlupy z uší no a pánové já si je tam schválně nezasadil. :x
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 04 lis 2010 07:16

Tvář zastřihávám strojkem Philips (bez akumulátoru) tak jednou za tři týdny, přičemž nasazuji pod bradou a končím na zátylku s výškou chlupu 3mm. Pouze tváře a krk holím žiletkou (kdy se mi chce, většinoujednou za deset dní). Tedy i já neprovozuji sex v metru :lol:
Ve výsledku to vypadá nějak podobně, jako na obrázku.
Přílohy
vous.jpg
vous.jpg (7.29 KiB) Zobrazeno 1391 x
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 04 lis 2010 08:57

Jan Pašek píše:ale tej mojí se nelíběj chlupy z nosu, dlouhý obočí a chlupy z uší no a pánové já si je tam schválně nezasadil. :x

To mi povídej :lol: Taky furt poslouchám jak mi to trčí z nosu :evil: A to tam občas mám jeden chloupek! :evil:
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 04 lis 2010 09:20

[OT]
Nemohu jinak. Kamarád vždycky říkal: "Trčí to, jak ženichovi přirození, vo svatební noci..." :lol: :lol: :lol:
[/OT]
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 04 lis 2010 20:52

S těmi chloupky v nose je to zvláštní. Zkusil jsem na to použít takový ten malý strojek. Stojí asi 149,-
No bylo to poprvé a naposledy, protože ten strojek ty chloupky trhá, nikoliv stříhá, takže nakonec to dopadlo tak, že jsem týden smrkal krev..radši chlupatej nos, než tohle.. :-D
Jinak nakonec jsem dneska koupil nejlevnější strojek Philips co je na trhu a před chvílí vyzkoušel. Možná je to počáteční nadšení, ale jsem spokojen..je to pecka..
Více info o strojku zde

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 04 lis 2010 21:12

Tak přesně takovej mám taky, akorát starší model :)

Jinak ty chloupky v nose bych moc neřešil. Ty chloupky tam bejt maj a maj svojí funkci :)
Pravidla PC-Help

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 04 lis 2010 21:32

To Tomina když vidim klouzka hned sem z toho božíčku ňákej rozpačitej že se budem kamarádit :o :oops:

To Rewga já to taky řikam tule brečela že nemá kam sázet brambor :nervous:
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”