mám internet od UPC kabel a už asi měsíc mám problém s kontinuitou připojení. Při prvním startu mám v přehledu informaci že
zapůjčení adresy vyprší asi za hodinu. Po hodině se internet přeruší a nejde obnovit jinak než restartem PC. Po restartu je zápujčka adresy
už prodloužena na šest hodin.
Předtím mi to nikdy nedělalo. Je to nepříjemné když stahuji delší soubor a naskočí hláška server nenalezen.
Občas jsem sahal do nastavení služeb, je možné že jsem si něco omylem zakázal.
Prosím nevíte kam se podívat nebo která služba zajišťuje kontinuitu připojení ?
děkuji
když zapujčení IP skončí, musím restartovat PC
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: když zapujčení IP skončí, musím restartovat PC
A když si nastavíš IP napevno?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
neznám mechanizmus dynamického přidělování adresy ale když to zadám ručně je možné že adresu co mám přidělenu dnes
systém zítra přidělí někomu jinému. Co to udělá netuším.. zkusím to.
- Nodon
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To není moc dobré na jak dlouho máš tu IP zapůjčenou? Jinak problém by se mohl vyřešit tak že by jsi byl až za routerem a IP by se přidělovala jen routeru a ten by ti pak přidělil nějakou "stálou" a hlavně by to mělo vyřešit problém s tím že musíš restartovat pc.
Naposledy upravil(a) Nodon dne 28 srp 2010 12:48, celkem upraveno 1 x.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
sabrik píše:neznám mechanizmus dynamického přidělování adresy ale když to zadám ručně je možné že adresu co mám přidělenu dnes
Jakou máš doma síť ? Máš modem, router, nějakou kabeláž , popiš nám to.
Pokud by si to dal jako statickou, tak se stane to, že se ti tvůj pc nenapojí na síť a vyskočí hláška chyba sítě v tom případě, že by daná IP adresa byla už obsazena.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
nic složitého nemám, pouze modem Atlanta od UPC připojen Ethernet kabelem do PC, Firefox.
První připojení ráno přidělí hodinu, po restartu přidělí 6 hod.
Zkusil jsem opsat do pevné adresy adresu právě přidělenou a stalo ce co píše owner: po vypršené době zápujčky :server nenalezen.
edit: vyřešeno zapnutím plánovače úloh a správce vzdáleného přístupu.
První připojení ráno přidělí hodinu, po restartu přidělí 6 hod.
Zkusil jsem opsat do pevné adresy adresu právě přidělenou a stalo ce co píše owner: po vypršené době zápujčky :server nenalezen.
edit: vyřešeno zapnutím plánovače úloh a správce vzdáleného přístupu.
tak sdělění že je problém vyřešen pravda není. Chvíli to vypadalo že je ok, ale asi za tři dny to dělalo zas. Přeinstaloval jsem winy, bez úspěchu. Volal jsem na hotline UPC, operátor se to snažil opravit změnou IP adresy, což nepomohlo. Druhý telefonát s jiným operátorem dopadl sdělením že závada musí být v mém PC, protože pouze moje PC musí žádat o obnovu. Tak nevím co s tím. Řeším to tak, že když předpokládám delší pobyt na netu tak spustím opravu adresy. Oprava mi přidělí 6 hod, což mi většinou stačí. ale rád bych to vyřešil abych na to nemusel myslet. 

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak si ji nastav napevno ať nemusíš nic získávat
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Když v ČR začínalo ADSL (download tuším 192 Kb), tak jsem měl podobný problém, až na to, že žádná informace o zapůjčení IP se mi nepsala. Spojení mi prostě čas od času zamrzlo (pomohl jedině restart PC), především se to nechalo pozorovat při mém větším vytížení uploadu. Dělal jsem všechno možné, dokonce mi provider (Nextra) zařídil i nový splitter, ale nic nepomohlo. Až jednou se mi povedlo spálit modem, naštěstí jsem dostal zdarma nový. A problém byl pryč 

- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
X: Bylo to 128 Kb :)
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Rewqa: ADSL: zrychlení ze 192 na 64? >>> http://www.lupa.cz/clanky/adsl-zrychleni-ze-192-na-64/
Nebo:
"Jaký bude "VOLNÝ ADSL"?
Zde jsou základní ceny variant pro soukromé osoby (včetně DPH):
* VOLNÝ ADSL 192/64 Kbps: 1299,- Kč měsíčně, plus 183,- Kč za ADSL modem (celkem tedy 1482,- Kč měsíčně)
* VOLNÝ ADSL 320/128 Kbps: 2399,- Kč měsíčně, plus 183,- Kč za ADSL modem (celkem tedy 2582,- Kč měsíčně)
U obou variant je jednorázový zřizovací poplatek ve výši 1680,- Kč (opět již včetně DPH). Platí se měsíčně pozadu, výpovědní lhůta je 1 měsíc, a není zde žádná minimální délka kontraktu. V ceně je i uživatelský support, volá se na běžnou placenou linku (nikoli bezplatnou 800 linku).
Co je dále v ceně služeb "VOLNÝ ADSL"?
* Pevná (veřejná) IP adresa
* Emailová schránka o velikosti 50 MB
* Prostor pro WWW stránky 20 MB
* Prostor 20 MB v systému VOLNÝ Album (pro vystavování fotografií)"
Nebo:
"Jaký bude "VOLNÝ ADSL"?
Zde jsou základní ceny variant pro soukromé osoby (včetně DPH):
* VOLNÝ ADSL 192/64 Kbps: 1299,- Kč měsíčně, plus 183,- Kč za ADSL modem (celkem tedy 1482,- Kč měsíčně)
* VOLNÝ ADSL 320/128 Kbps: 2399,- Kč měsíčně, plus 183,- Kč za ADSL modem (celkem tedy 2582,- Kč měsíčně)
U obou variant je jednorázový zřizovací poplatek ve výši 1680,- Kč (opět již včetně DPH). Platí se měsíčně pozadu, výpovědní lhůta je 1 měsíc, a není zde žádná minimální délka kontraktu. V ceně je i uživatelský support, volá se na běžnou placenou linku (nikoli bezplatnou 800 linku).
Co je dále v ceně služeb "VOLNÝ ADSL"?
* Pevná (veřejná) IP adresa
* Emailová schránka o velikosti 50 MB
* Prostor pro WWW stránky 20 MB
* Prostor 20 MB v systému VOLNÝ Album (pro vystavování fotografií)"
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Začinali sme u O2 a měli sme 128 Kb s FUP 250MB na tejden :)
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”