Štítek XP Professional?
Štítek XP Professional?
Dostal jsem od známýho starší PC, abych ho prodal. Nad CD-ROMkou je nalepený nějaký štítek Windows XP Professional a Product key. Zajímalo by mě, k čemu to je? Vždyť když si koupím origoš windows, nepotřebuju žádný štítek. Nebo je to nějak jinak? Zajímá mě to z toho důvodu, že nevím jak to napsat (na co to je) do inzerátu až to budu prodávat. Kdyžtak možete i do PM. Dík
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Štítek XP Professional?
Vyvrátím ti tvrzení, že štítek nepotřebuješ. Kontrolu nezajímá kdes to koupil ani že máš origo CD. Oni si jen zkontrolujou, že tam máš štítek a jestli sedí verze co je nainstalovaná s tím štítkem. Takže bez štítku je máš nelegálně.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Origoš CD sem k tomu PC žádné nedostal. Ohledně XP je tam jen ten štítek. Takže můžu do inzerátu napsat, že je na PC nainstalovaný XP? Jinak bych ho smazal.
Díky tvé odpovědi mě ještě napadla otázka: kdybych podnikal a přišla by kontrola, co všechno mi můžou s kontrolovat? Založím na to nové vlákno
Díky tvé odpovědi mě ještě napadla otázka: kdybych podnikal a přišla by kontrola, co všechno mi můžou s kontrolovat? Založím na to nové vlákno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To už tu bylo řešené několikrát, stačí použít hledat.
Pokud se nainstalovaná verze shoduje se štítkem tak to je legální. CD k tomu přikládat nemusíš
Pokud se nainstalovaná verze shoduje se štítkem tak to je legální. CD k tomu přikládat nemusíš
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Žbeky píše:Vyvrátím ti tvrzení, že štítek nepotřebuješ. Kontrolu nezajímá kdes to koupil ani že máš origo CD. Oni si jen zkontrolujou, že tam máš štítek a jestli sedí verze co je nainstalovaná s tím štítkem. Takže bez štítku je máš nelegálně.
Nejsem si jistý nutností lepit nějaký hnus na své překrásné PC. Nařizuje toto lepení nějaký zákon platný na území ČR? Jestliže nenařizuje, pak snad není mojí povinností něco někam lepit.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Také si myslím že je to nesmysl. Četl jsem mnoho pojednání o nutnosti mít tento štítek nalepený, nicméně pochybuji že na to zákon existuje - u nás.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
K tomu se zavazuješ, jakmile sis systém koupil = souhlasím s podmínkami užívání - viz informace na tom štítku, že je nutné jej nalepit na skříň PC pro případnou kontrolu.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Jestliže smlouva nesmí zakazovat nic, co zákon povoluje (například zkrácení záruční doby), respektive činí to tu smlouvu neplatnou, pak si nejsem jistý, může-li mi smlouva nařizovat něco někam lepit.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Hádat se nebudu, ale až na mě někdo skočí, na to taky čekat nebudu 
Zajímalo by mě, proč to tam všichni Ti výrobci lepí...
Ještě dodám, že tyto štítky jsou součástí OEM produktů, takže by se k "obyčejnému" člověku neměly vůbec dostat.

Zajímalo by mě, proč to tam všichni Ti výrobci lepí...

Naposledy upravil(a) d1amond dne 06 lis 2010 10:57, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Ono je to možná složitější? Pokud zaškrtneš že souhlasíš s licenčními podmínkami , pak je možné že tím odsouhlasíš i to že veškerá ustanovení podléhají zákonům daného státu. V případě MS tedy zákonům statu Kalifornie.
Já vím že tam o štítku nic není!
K čemu slouží licenční smlouva s koncovým uživatelem (EULA)? Proč je vhodné si ji přečíst?
K softwaru společnosti Microsoft je vám poskytnuta licence, nejde o prodej. Podle autorských práv Spojených států amerických a mezinárodních autorských práv jsou vaše práva k instalaci, kopírování a používání softwaru společnosti Microsoft omezená. Licenční smlouva s koncovým uživatelem (EULA) obsahuje všechna práva a omezení určující používání softwaru společnosti Microsoft. Smlouva EULA je smlouvou mezi vámi a společností Microsoft (nebo výrobcem OEM, pokud jste získali software předinstalovaný v počítači). K tomu, abyste mohli software společnosti Microsoft používat, musíte přijmout podmínky smlouvy EULA. Pokud s podmínkami smlouvy EULA nesouhlasíte, obraťte se na prodejce softwaru nebo počítače. Samotná smlouva EULA nedokazuje vaše zákonná oprávnění. Smlouva EULA je pouze součástí procesu, při kterém se zjišťuje, zda máte pravý software, na který byla poskytnuta platná licence.
Pečlivě si smlouvu EULA přečtěte, tak jako každou právní smlouvu, abyste porozuměli svým právům a povinnostem a právům uděleným poskytovatelem licence. Smlouva EULA může omezit vaše práva k vytváření dalších kopií softwaru a může vám také udělit určitá práva k využívání sítí, k převodu softwaru či jinému použití softwaru. Některé programy společnosti Microsoft pro hromadné poskytování licencí určené pro organizace vám mohou určovat práva a omezení lišící se od podmínek smlouvy EULA dodané se softwarem. Úplné informace naleznete ve smlouvách, které pro tyto programy platí.
Já vím že tam o štítku nic není!

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Předběhl jsi mě:)
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Sorry, že ti lezu do tématu, ale mám dotaz. Na smeťáku sem našel case, na kterym ten štítek byl a vylomil sem si ho, tudíž mám teď klíč k XP Home Edition. Když si nainstaluju XP Home Edition a dám tam ten klíč, bude to fungovat?
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”