Čau, chtěl sem se zeptat, nedávno jsem se zde ptal o radu na sestavení počítače. Pozměnil jsem si pár věcí, konkrétně (procesor a grafickou kartu) Bude mi to všechno sedět? Bojím se, aby nevznikly další problémy.
viz.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... QA010ZID01
Díky.
Správné sestavení PC?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Správné sestavení PC?
Procesor jo, ale proč proboha tuto grafiku? Oproti 5670 co jsem ti doporučil je teda o několik desítek procent slabší
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
jj díky za info,,známí mi poradili ať si spíš koupím pamět 1GB než 512
..ale natom asi moc nezáleží že? :)

- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A proč kvůli 1GB paměti jít do horší grafiky? Co třeba tuto:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
Jinak nevím, kde si se ptal a na co konkrétně a tak netuším proč tuto mou uvedenou nechceš.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
Jinak nevím, kde si se ptal a na co konkrétně a tak netuším proč tuto mou uvedenou nechceš.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Určitě ji chci,,jen sem se potřeboval zeptat odborníka :)
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak se ptej a změň desku: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M0972OIZY5
Dal jsem odkaz na ASUS, protože máš tuto značku v košíku. Jen si myslím, že +/- nějaká stovka zase není taková potíž. Co to vlastně chceš za PC? Na co jej chceš? Hry? Předpokládám, že cena taková tedy okolo 10 tisíc. OS máš? A jaký?
Dal jsem odkaz na ASUS, protože máš tuto značku v košíku. Jen si myslím, že +/- nějaká stovka zase není taková potíž. Co to vlastně chceš za PC? Na co jej chceš? Hry? Předpokládám, že cena taková tedy okolo 10 tisíc. OS máš? A jaký?
Naposledy upravil(a) samotarrk dne 12 lis 2010 16:50, celkem upraveno 1 x.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Pamět určitě není prvořadé kritérium pro výběr grafiky, jsou důležitější "parametry", například sama (typ) grafika.
Moje kritéria v minulém příspěvku byla: Potřeboval bych komp aby se hlavně nesekal a jely vetšiny procesu bez sekání. Byl bych rád kdyby ně něm šlo spustit novější PC hry jako např.( GTA 4, Godfather 2 možná i Mafia2) Cena by se měla pohybovat okolo 10 000 Kč. Váš kolega Žbeky mi poradil http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 6L010DRY01 tato sestava je velice kvalitní za tu cenu.
OS mám jak Win XP, tak i Win 7, ale spíš bych chtěl využívat Win 7 :)
OS mám jak Win XP, tak i Win 7, ale spíš bych chtěl využívat Win 7 :)
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak by to mohlo být?
Je tam ještě lepší deska. Předpokládám, že 500W zdroj dal Žbeky kvůli pozdějšímu upgradu a právě proto Ti doporučuji i lepší desku. Když tak mě Žbeky opraví pokud by proti tomu něco měl, ale asi nebude pač deska je základ
a zdroj taky.
Pokud nic upgradovat nebudeš (nikdy neříkej nikdy) tak desku nechej a dal bych (pouze) 400W zdroj.
Ve hrách je to o grafice a u některých o CPU. A do deseti tisíc nemůžeš hrát na plné detaily a nevím jestli zrovna GTA4 a Mafie II bude pro tento PC to pravé ořechové. Mafia II Ti pojede, u GTA4 člověk nikdy neví. Jaký máš monitor (rozlišení)?
Je tam ještě lepší deska. Předpokládám, že 500W zdroj dal Žbeky kvůli pozdějšímu upgradu a právě proto Ti doporučuji i lepší desku. Když tak mě Žbeky opraví pokud by proti tomu něco měl, ale asi nebude pač deska je základ

Pokud nic upgradovat nebudeš (nikdy neříkej nikdy) tak desku nechej a dal bych (pouze) 400W zdroj.
Ve hrách je to o grafice a u některých o CPU. A do deseti tisíc nemůžeš hrát na plné detaily a nevím jestli zrovna GTA4 a Mafie II bude pro tento PC to pravé ořechové. Mafia II Ti pojede, u GTA4 člověk nikdy neví. Jaký máš monitor (rozlišení)?
Naposledy upravil(a) samotarrk dne 12 lis 2010 18:46, celkem upraveno 1 x.
Njn..já mam LCD a poměrně už ho mám dýl 1280x1024 a vím že to není ideální,ale špatný to taky není..U toho GTA fakt člověk nikdy neví. Nicméně rozjet na uplně nejvyšší detaily s tím tak ani uplně nepočítám :)
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
samotarrk: Že se podaří zrovna tobě neexportovat košík, to bych nečekal 
Za tou mou deskou si docela stojím. Deska je základ a v tomto případě si myslím že dobrý. Osobně tipuju, že jediné co ti na ni nesedí je mATX že?
Zdroj to utáhne klidně i ten 400W seasonic, ale ušetří se tak možná 150Kč, což podle mě už není tak velký rozdíl

Za tou mou deskou si docela stojím. Deska je základ a v tomto případě si myslím že dobrý. Osobně tipuju, že jediné co ti na ni nesedí je mATX že?

Zdroj to utáhne klidně i ten 400W seasonic, ale ušetří se tak možná 150Kč, což podle mě už není tak velký rozdíl
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Rozlišení máš nízké a tak při středních detailech by neměly být problémy. Přesto se bavme o PC. Mezi 10-12 tisíci se už dá čarovat a za 12 tisíc už to herní PC bude a i Mafii zvládne bez sebemenších potíží na plné detaily s rozlišením 1920*1080. Samozřejmě bez Physx. Nemluvím o benchmarku Mafie (to nezvládají lepší PC
), ale o hře.. Mluvím o Athlonu X4 s 5750 grafikou. Jen jestli na to máš. Za další jde o to zda chceš upgradovat v budoucnu (dáme lepší desku a necháme 500W zdroj) a nebo hodláš příště koupit rovnou nový PC a tak necháme desku jak vybral Žbeky a zdroj dáme 450W. ???

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1612
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
16 pro 2024 15:21