Možná že jste si někteří všimli že sem se ve FAQ pustil do tvorby článku "Soubory *.bat; *.cmd Příkazový řádek a dávkové soubory" Momentálně mám rozdělané téma s příkazem ASSOC. Nerad bych do tohoto návodu dával neotestované dávky. Znáte to víc očí víc vidí a víc hlav přijde na víc chyb. Poprosil bych o testování následující dávky v různých operačních systémech windows a o případné nahlášení chyb do tohoto topicu. Dávka ukazuje jak je možné využít a začlenit příkaz ASSOC v dávce.
Dávka by měla být zabezpečena i proti vložení chybných údajů a nebo jejich nevložení prostě nemělo by docházet k bezdůvodným pádům pokud se nevykoná požadovaný příkaz kdy je dávka ukončena úmyslně (příkaz exit).
Dávka vytváří dočasné soubory do TMP adresáře Windows a při ukončení dávky z menu si je také smaže to jen tak na okraj abych vám nezasvinil PC. Pokud se zasahuje do nastavení asociací je při prvním spuštění vytvořena záloha a musíte si odsouhlasit že chcete změnu asociací provést.
Pro případ havárie jako krajní možnost doporučuji vytvořit bod obnovení.
A ještě typ kde se můžete vyřádit a bude vám to možná i prospěšné pokud máte instalovaný WinRar jsou při instalaci asociovány party pouze do *.r29 pokud ale narazíte na FULL DVD komprimované po 100MB bude partů 45 takže tam testujte přidávejte a ubírejte asociace aniž by jste si rozhasily PC ... pak i když poklikáte na part *.r45 spustí se dekomprimace.
Alfa verze dávky ke stažení
Dávka"Otevři v programu"- Pomoc s testováním
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Dávka"Otevři v programu"- Pomoc s testováním
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Dávka"Otevři v programu"- Pomoc s testováním
Jen se připomínám a prosím o trochu vašeho času.
Dávka má také část kde si můžete prohlédnout a nemusíte nic nastavovat potažmo zjistíte kolik přípon ve vašem PC je bez asociace.
Stahujte pomocí odkazu výše.
Dávka má také část kde si můžete prohlédnout a nemusíte nic nastavovat potažmo zjistíte kolik přípon ve vašem PC je bez asociace.
Stahujte pomocí odkazu výše.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jen se připomínám a prosím o trochu vašeho času.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Možná to tak má být, ale při volbě 1, 2 a 3 mi to po vložení 1 nebo 2 nebo 3 a stisku ENTER vypíše první stránku a po každém dalším stisknutí ENTER přibude pouze jediný řádek. Mám WIN XP + SP 3.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano to je správně v menu bývá cca okolo 500 řádků a ne každému je ihned jasné že "Entrem" se posuneš pouze o jeden řádek a mezerníkem o celou stránku.
Dobrá připomínka zadáme upozornění do textu hlavičky příslušného menu. Až bude úprava hotová dám nový soubor a ozvu se (odhad cca 1 hod od nyní) Jinak dík za tvůj čas.
Edit: Tak jen nečteš je to tam (v každé hlavičce) napsané a to u všech možností takže to jen změním na velká písmena.
edit 2: Tak sem začal testovat a napsané to sice je ale někde jinde takže oprava do hodiny
Dobrá připomínka zadáme upozornění do textu hlavičky příslušného menu. Až bude úprava hotová dám nový soubor a ozvu se (odhad cca 1 hod od nyní) Jinak dík za tvůj čas.
Edit: Tak jen nečteš je to tam (v každé hlavičce) napsané a to u všech možností takže to jen změním na velká písmena.
edit 2: Tak sem začal testovat a napsané to sice je ale někde jinde takže oprava do hodiny
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Odkaz na opravený soubor download/file.php?id=10920
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Panely otevřených programů na hlavním panelu Příloha(y)
od Prorock » 20 říj 2024 15:00 » v Windows 11, 10, 8... - 28
- 8092
-
od Prorock
Zobrazit poslední příspěvek
02 lis 2024 13:41
-
-
- 2
- 6926
-
od Dyonysos