Dávka"Otevři v programu"- Pomoc s testováním

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Dávka"Otevři v programu"- Pomoc s testováním

Příspěvekod Jan Pašek » 14 lis 2010 04:49

Možná že jste si někteří všimli že sem se ve FAQ pustil do tvorby článku "Soubory *.bat; *.cmd Příkazový řádek a dávkové soubory" Momentálně mám rozdělané téma s příkazem ASSOC. Nerad bych do tohoto návodu dával neotestované dávky. Znáte to víc očí víc vidí a víc hlav přijde na víc chyb. Poprosil bych o testování následující dávky v různých operačních systémech windows a o případné nahlášení chyb do tohoto topicu. Dávka ukazuje jak je možné využít a začlenit příkaz ASSOC v dávce.
Dávka by měla být zabezpečena i proti vložení chybných údajů a nebo jejich nevložení prostě nemělo by docházet k bezdůvodným pádům pokud se nevykoná požadovaný příkaz kdy je dávka ukončena úmyslně (příkaz exit).

Dávka vytváří dočasné soubory do TMP adresáře Windows a při ukončení dávky z menu si je také smaže to jen tak na okraj abych vám nezasvinil PC. Pokud se zasahuje do nastavení asociací je při prvním spuštění vytvořena záloha a musíte si odsouhlasit že chcete změnu asociací provést.
Pro případ havárie jako krajní možnost doporučuji vytvořit bod obnovení.
A ještě typ kde se můžete vyřádit a bude vám to možná i prospěšné pokud máte instalovaný WinRar jsou při instalaci asociovány party pouze do *.r29 pokud ale narazíte na FULL DVD komprimované po 100MB bude partů 45 takže tam testujte přidávejte a ubírejte asociace aniž by jste si rozhasily PC ... pak i když poklikáte na part *.r45 spustí se dekomprimace.

Alfa verze dávky ke stažení
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Re: Dávka"Otevři v programu"- Pomoc s testováním

Příspěvekod Jan Pašek » 14 lis 2010 23:17

Jen se připomínám a prosím o trochu vašeho času.
Dávka má také část kde si můžete prohlédnout a nemusíte nic nastavovat potažmo zjistíte kolik přípon ve vašem PC je bez asociace.
Stahujte pomocí odkazu výše.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 16 lis 2010 08:33

Jen se připomínám a prosím o trochu vašeho času.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 16 lis 2010 11:20

Možná to tak má být, ale při volbě 1, 2 a 3 mi to po vložení 1 nebo 2 nebo 3 a stisku ENTER vypíše první stránku a po každém dalším stisknutí ENTER přibude pouze jediný řádek. Mám WIN XP + SP 3.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 16 lis 2010 15:02

Ano to je správně v menu bývá cca okolo 500 řádků a ne každému je ihned jasné že "Entrem" se posuneš pouze o jeden řádek a mezerníkem o celou stránku.
Dobrá připomínka zadáme upozornění do textu hlavičky příslušného menu. Až bude úprava hotová dám nový soubor a ozvu se (odhad cca 1 hod od nyní) Jinak dík za tvůj čas.

Edit: Tak jen nečteš je to tam (v každé hlavičce) napsané a to u všech možností takže to jen změním na velká písmena.
edit 2: Tak sem začal testovat a napsané to sice je ale někde jinde takže oprava do hodiny

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 16 lis 2010 15:39

Odkaz na opravený soubor download/file.php?id=10920

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Panely otevřených programů na hlavním panelu Příloha(y)
    od Prorock » 20 říj 2024 15:00 » v Windows 11, 10, 8...
    28
    8092
    od Prorock Zobrazit poslední příspěvek
    02 lis 2024 13:41
  • Pomoc při taktu Příloha(y)
    od ondyN » 14 led 2025 15:53 » v Taktování a další úpravy PC
    2
    6926
    od Dyonysos Zobrazit poslední příspěvek
    14 led 2025 16:19
  • Pomoc s webem
    od Tay » 09 úno 2025 15:53 » v Web-tipy a vaše weby