Grafika na starší PC
Grafika na starší PC
Dobrý den, chtěl bych zase poprosit o radu. Nedávno jsem tady řešil, jak vyměnit chladič na grafice. Mám ATI Radeon 9550, nebo 9600, přesně nevím. Je na přiložené fotečce. Nějak jsem tam nabastlil chladič z asi Pentia 100 MHz, nebo tak něco. Je tam ale málo místa, zavazí tam kondenzátory. Tak to není úplně ideální. Sice to chladí, ale není to prostě ono. Chtěl bych se zeptat, vyráběli se ATI radeon 9600 apod. i s pasivním chlazením? A dají se tyhle karty ještě sehnat? Nebo jaká by byla náhrada? V těch nových se vůbec nevyznám a chtěl bych nejlépe zase nějakou ATInu, kolem 256 Mb. Mám počítač Intel Celeron 2,4GHz, 80GB hdd, RAM 1028Mb. Základní deska je nějaká BIOSTAR. Tak aby mi to tam jelo.
- Přílohy
-
- ATI1.jpg (23.41 KiB) Zobrazeno 571 x
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Grafika na starší PC
Máš grafiku do AGP slotu a ty se ještě dají sehnat.Třeba levný Radeon 3450 ti nabídne vyšší výkon než tvoje současná grafika.A nebo zkus na Aukru.Tam najdeš slušnější grafiky do AGP za cca.500,-kč.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70890
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70890
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- Tazator
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Větráky mám a není problém se domluvit.
Intel Core i5-2500K; Arctic Freezer 13; GA-P67A-UD3-B3; MSI N570GTX Twin Frozr II/OC; Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz; Windows 7
Já už bych ale chtěl raději s pasivem. Ten je jako základ dobrý a v nejhorším případě bych dodal nějaký nízkootáčkový větrák, aby nebyl kravál. Na té mé grafice, jak je vidět na obrázku je ta pasivní část chladiče hodně skromná, jen takový prstýnek s plechu, ve kterém je ten větráček. Nahradil jsem to sice pasivem z nějakého slabého počítače, ale není to ono.
Marfy: děkuji za radu a za odkaz. Na aukru se mi to kupovat moc nechce, je tam dost podvodníků, kteří prodávají nefunkční věci. Osobní zkušenost s věcmi z jiného oboru.
Marfy: děkuji za radu a za odkaz. Na aukru se mi to kupovat moc nechce, je tam dost podvodníků, kteří prodávají nefunkční věci. Osobní zkušenost s věcmi z jiného oboru.
Opět dobrý den. Díval jsem se po bazarech apod. ale nikde grafiky typu ATI Radeon 9550 nebo 9600 nemají s pasivem. Jen v jednom jsem viděl tu samou jako mám já, nebo podobnou. Jak jste tady dával ten odkaz na grafiku ATI Radeon 3450, tu mají i u nás v obchodě. Mají tam ještě podobnou s pasivem, typ 4350, je levnější, ale prý je slabší. Stojí asi o 3 stovky méně, ale prý to není moc na hry. Prodavač mi říkal, že je to spíše do kanceláře a pod. Co vy na to?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Jinou grafiku než na kancelář jsem tu v tématu neviděl.
S grafikou na hry (střední detaily) začínáš na 3000,-, ale jsou PCIe. Do AGP slotu nic pořádnýho neseženeš - je to na dožití. Už bych koukal na bazary.

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Aha, já myslel, že ta grafika, kterou sem dával Marfy, že s tou už něco zahrát půjde. Já to nemám na hry, které před týdnem vyšly, ty by mi na PC stejně nejely. Ale nějaké starší hry a hlavně to mám jen na prohlížení internetu, apod. Tak tedy ta ATI 3450 se nevyrovná ani té 9550 nebo 9600?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ale nao, když vezmeš novou 3450, tak je výkonější, ale pořád ne herní:) Samozřejmě že Solitaire na tom půjde.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chtěl bych poprosit Marfyho, jestli by bych hodný a mohl by se k tomu vyjádřit. Jsem to nepochopil. Psal, že ta ATI Radeon 3450 je výkonnější, než ta má ATI Radeon 9550, nebo 9600, nevím přesně. Pracuje na vyšší frekvenci a přitom tam nepůjdou hrát jednodušší hry? S tou 9600 hraji i docela dobré hry, né sice nějaké novinky, ale taky graficky náročné a jedou v pohodě.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Radeon 3450 je asi dvakrát výkonější než Raden 9600.Dokonce jsem na ní zkoušel i demo Crysis a šlo to hrát.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Aha, takže když mi teď na ATIně 9600 některé hry hrály docela v pohodě, na té 3450 pojedou taky, možná i lepší? Tak asi přišetřím a koupím ji. Mockrát děkuji za rady.
Na té grafice(3450), si hry co šly na 9600 zahraješ na lepší detaily, a ty co ti nešli vůbec, tak by ti měli ject na minimální detaily, nejsou-li vázany na procesor, nebo ram.
d1amond:Ty jsi naivní, psát takovou blbost jako Solitaire, půjdou mu tam normální hry, jako třeba Call of Duty 2,Need for Speed Most Wanted, Carbon apod. hry.
edit:Jaký máš zdroj?
d1amond:Ty jsi naivní, psát takovou blbost jako Solitaire, půjdou mu tam normální hry, jako třeba Call of Duty 2,Need for Speed Most Wanted, Carbon apod. hry.
edit:Jaký máš zdroj?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 2036
-
od BRB11
Zobrazit poslední příspěvek