Také jsem se rozhodoval mezi Seagate 7200.11 1,5 TB, 7200 ot., 512 B sektor, 4 plotny, 8 hlaviček, plotna / 375 GB a Samsung F3 1 TB, 7200 ot., 512 B sektor, 2 plotny, 4 hlavičky, plotna / 500 GB. U Seagate mi byla sympatická velikost a po projití zkušeností uživatelů, z nichž docela dost už procházejí 3. reklamací mi vstávají vlasy na hlavě. Případně oprava chybného mikrokódu firmware, kdy na to dokonce vyšel článek:
Seagate opravuje opravu opravy opravující opravu >>> http://www.diit.cz/clanek/seagate-oprav ... avu/26248/ - radši dám přednost menšímu, ale rychlejšímu, pokročilejšímu a méně poruchovému (1,5-3% oproti 8-10% u Seagate) Samsungu. Samsung měl na počátku také menší problémy (snad ještě u F1) + problémy s Asus deskami, ale dokázal je aspoň na rozdíl oproti Seagatu rychle vyřešit.
Data zachráníš programem:
R - Studio (musí být plná verze a data zachraňovat na jiný disk) a disk nemusí být ani naformátovaný (může ztratit formát), takže nejspíš i v tvém případě, ale není to záležitost na pár minut (ale hodin a dní) a vůbec se to nemusí podařit poprvé ... plus nic s PC v době práce R - Studia nedělat, povypínat kdeco a nešahat na klávesnici ani myš!