Zdravím. Stáhnul jsem se ze Slunečnice program B-CUP XP na zálohování disku. V popisu se uvádí, že program začne zálohovat po ukončení práce PC. Po zahájení instalace programu se objevilo okno zda chci v instalaci pokračovat a po odklepnutí okno programu zmizelo, ale dál se již nic neobjevilo. PC jsem přes tlačítko Start normálně vypnul. Po novém nastartování PC nabootoval a na konci procesu zavádění Win xp obrazovka monitoru ale zůstala černá, jen blikala červená LEDka na panelu PC (provoz disku). Nechal jsem tedy PC běžet přes noc na backup, LED funkce disku blikala, ale obrazovka byla stále černá, PC nešel nijak ovládat ani běžně vypnout a dál se to nedostalo. Po znovuzapnutí je to stále totéž..
Zkusil jsem tedy systémový disk v jiném PC prohlédnout, při zběžné prohlídce adresářů se zdá, že je na něm vše.
Scanováním Pandou a Esetem se nic nezjistilo, Spybot a Anti-malware též nic nenašly. Zkoušel jsem tedy tento disk dát do jiného PC jako systémový disk, na konci najíždění WinXP se zobrazí jen nápis Out of range a dál se již nic neděje, resp systémový disk je tedy nějak zablokován. Při najetí na nouzový režim se objeví hláška: MULTI<0>DISK<0>RDISK<0>PARTITION<1>\windows\szstem32\ntoskrnl.exe, ale dál se také nic již neděje.
Máte prosím někdo nápad jak disk odblokovat bez reinstalace systému a následného nahrávání všech používaných programů ?
zablokovaný disk
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: zablokovaný disk
Nabootuj instalační CD Windows a zkus v režimu opravy příkaz fixmbr.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Re: zablokovaný disk
Tak než jsem něco udělal s diskem, zjistil jsem že už nic neukazuje ani monitor. Odzkoušel jsem jej na jiném PC a je v pořádku. Takže je to nejspíš vadná základní deska, která konečně odešla. Před časem se odpálilo rozhraní ATA na desce, disk proto běžel přes redukci z rozhraní SATA z desky a nyní to asi celé skončilo a deska stačila ještě pomršit SW xpéček na disku. Takže se musí na to z gruntu.
V každém případě díky za ochotu.
V každém případě díky za ochotu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 1051
-
od mmmartin