Převod zvukové stopy z DVD do AVI Vyřešeno

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

foppa13
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Převod zvukové stopy z DVD do AVI  Vyřešeno

Příspěvekod foppa13 » 23 lis 2010 15:00

Pěkné odpoledne přeji.

Rád bych Vás požádal o radu při převodu zvukové stopy z DVD do AVI.

Mám velmi starou nahrávku na DVD, kde je hodně nekvalitní obraz, ovšem z českým dabingem. V cizím jazyce se mi podařilo sehnat kvalitnější obraz a tak chci na ní přetáhnout českou zvukou stopu.

Postupoval jsem následovně:

Stáhl jsem si program "Dvd-Audio-Extractor_4.5.5.exe", ve kterým jsem z DVD vytáhl zvuk do formátu mp3. Ten mi vyhodil 15 souborů cca. po 5 minutách.

Kvalitnější video ve formátu AVI jsem nahrál do Windows Movie Makeru a do "zvuku a hudby" jsem vložil všech 15 souborů zvuku ve formátu mp3.

Výsledek je však takový, že česká zvuková stopa je o 94 sekund kratší než video samotné.

přitom DVD má celkem: 1h 15m 34s a ten soubor AVI má: 1h 15m 35s. Takže rozdíl 1s, o který by nebyl probém zvuk posunout...

Sečetl jsem těch 15 souborů, které mi vyhodil program "Dvd-Audio-Extractor_4.5.5.exe" a vyšel mi čas 1h 14m 0s. Takže těch 94s zvukové stopy jsem ztratil již při vytahování z DVD.

Neví prosím někdo v čem je chyba? Máte zkušenosti s programem DVD Audio Extractor? Díky moc za rady!

Reklama
richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Re: Převod zvukové stopy z DVD do AVI

Příspěvekod richchie » 23 lis 2010 18:13

peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod peacoq » 23 lis 2010 18:35

Toto umi rip/ovat zvuk z videa, takze za predpokldu, ze obe videa jsou totozne, budes mit presnou zvukovku - http://www.xilisoft.com/dvd-audio-ripper.html
Pouzij Avidemux a format .avi uprav, vloz zvukovou stopu, ovsem tak, aby jsi puvodni odstranil. To Avidemux umi, a VirtualDub take.

Cim jsi prevedl DVD do AVI ?, - DVDFab, konverze DVD pro přehrání na PC - http://www.slunecnice.cz/sw/dvdfab-gold/
A mozna by pripadalo v uvahu i orezani DVD formatu o uvodni/zaverecne sekvence - http://www.slunecnice.cz/sw/dvd-shrink/

Ovsem otazka zustava co je to za DVD (s tim spatnym obrazem, ale dobrym dabingem) a co je to za AVI, do ktereho chces zvuk vlozit, - muze jit o ruzne verze filmu, jak obrazove tak i zvukove (napriklad vystrihnuta sekvence, apod.), a potom muze byt zvukova stopa podstatne odlisna.

foppa13
nováček
Stav:

Příspěvekod foppa13 » 25 lis 2010 20:35

Díky za rady,

Na vytažení zvuku jsem nakonec použil FormatFactory. Zkoušel jsem i zde uvedené programy, ale FormatFactory mi nakonec posloužil nejlépe. Je jednoduchý, kompletně v češtině a umí toho opravdu hodně.

Do .avi jsem zvuk vložil přes avidemux - také šikovný program.

Výsledek je dobrý, takže děkuji.

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”