Jak oživit ikony na ploše panelu ...

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Karla2
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Jak oživit ikony na ploše panelu ...

Příspěvekod Karla2 » 25 lis 2010 14:20

Mám Nb Acer s Win7 HP ... nějakým kliknutím či jiným zásahem došlo k tomu, že mi "zamrzly" všechny ikony na ploše panelu a i klávesa Windows byla také nefunkční ...

Funkční ale zůstaly ikony v Hlavním panelu - vč. ikony Start - ale při pokusu o otevření IE došlo k tomu, že se sice začala načítat Domovská stránka, ale zůstala "viset" = neotevřela se cele ...
Neměla jsem čas na dlouhé přemýšlení a zkoušení jak z této situace ven a proto jsem volila krajní řešení - dle mě - provedla jsem Obnovu systému a PC je zatím opět plněn funkční ...

Mě by moc zajímalo to, čím popsaná situace mohla být způsobená a "co se pokazilo" a hlavně to, zda příště v podobné situaci jde toto zamrznutí ikon odstranit jiným postupem, než provedením Obnovy systému ... díky za odpovědí ...:-))

Reklama
peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak oživit ikony na ploše panelu ...

Příspěvekod peacoq » 25 lis 2010 14:44

Rozhodne to neni ''samo od sebe'', vcetne toho, aby odesla ikonka Windows.

Kdyz ti PC nyni nevykazuje problem a Obnova systemu byla reseni, mohlo se jen jednat o poskozeni Windows, stat se to muze, ale spise to bylo nejakou nakazou/virem/infekci nebo procesem, ktery to mohl zpusobit/blokovat. Nicmene, zatim mas PC v poradku a tak preventivne udelej testy a vysledky (logy) sem skopiruj, vloz jako text do tematu. ...a kdyz to bude spatny, zacne se shanet andelicek na zchranu.

Stahni a udelej test aktivnich procesu;
Hijack This - verze 2.0.4 (nikoli Beta verzi) - http://free.antivirus.com/hijackthis/
Program se VZDY spusti jako administrtor/spravce PC. Kdyz na to zapomenete, test probehne, ale se slozce zustane JEN stary log!, toto dela casto Vista, a tak je dobre to spustet jako admin.
Zavru vsechny aplikace (zavru vse i navod, a tak si poznacim postup) a program spustime z plochy, s pozadavkem scanovani a vytvoreni logu
Run – Do a system scan and save a logfile. Po skonceni testu, vyskocni log (ten skopiruj a vloz), ale ...jinak nic nedelej, na nic neklikej, NIC NEMAZ, jen proved test a dej vysledek k posouzeni.

Stahni a udelej test n infekcni soubory;
Malwarebytes - MbAM - http://www.malwarebytes.org/
Pri instalaci programu musis na konci instalace potvrdit (zaskrknout okynka) obe zminene moznosti (- pri dalsim spusteni nejprve aktualizuj, a pak se odpoj od netu a spust test):
1. Update Malwarebytes' Anti-Malware (Aktualizace Malwarebytes' Anti-Malware)
2. Launch Malwarebytes' Anti-Malware (Spustit aplikaci Malwarebytes' Anti-Malware)
- a potom klikni Finish
Zavru vsechny aplikace (slozky, browser) a program poustim z plochy ako administrator,
Scanner - Perform Quick Scan/Rychly test. Po ukonceni testu vyskoci hlaseni o konci OK a dale Show Results/Zobrazit vysledky aSave Logfile - Uloz protokol na plochu.
Pri nalezu: - zatim NIC NEMAZAT !, pouze proved test/scan a uloz log.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ikony na hlavním panelu. Příloha(y)
    od mmmartin » 29 led 2025 13:09 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    2180
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    29 led 2025 13:58
  • Unreal Commander - nastavení panelů
    od foto1977 » 03 úno 2025 23:01 » v Vše ostatní (sw)
    1
    3982
    od Mety Zobrazit poslední příspěvek
    15 úno 2025 09:59
  • Panely otevřených programů na hlavním panelu Příloha(y)
    od Prorock » 20 říj 2024 15:00 » v Windows 11, 10, 8...
    28
    7889
    od Prorock Zobrazit poslední příspěvek
    02 lis 2024 13:41
  • Ikona na zastupci na ploše ve win 11
    od BigSandy » 10 črc 2024 04:56 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    3023
    od Uziv00 Zobrazit poslední příspěvek
    11 črc 2024 17:02
  • Obsah složky se zrcadlí na ploše Příloha(y)
    od Grander » 01 dub 2025 17:44 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    2719
    od Grander Zobrazit poslední příspěvek
    02 dub 2025 15:29

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”