Mám tiskárnu Canon Pixma 4200 a nedokážu ji přinutit, aby tiskla barevné stránky pouze černou = černým inkoustem PGI-5,
(třeba v PDF, kde to nedokážu převést na černou).
Když zadám: tiskni v šedých odstínech, tak mi černou barvu "skládá" z barevných nádržek.
Nevíte někdo, jak to nastavit, abych ušetřil barvu?
Tiskárna Canon Pixma - tisknout pouze černou
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Tiskárna Canon Pixma - tisknout pouze černou
Pod volbou "tisknout v šedých odstínech" by měla být taky volba "pouze černý inkoust"
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Ještě jednou jsem vše důkladně prohlédl, ale mimo zaškrtávacího okénka: Tisk v odstínech šedi, se žádná jiná varianta nevyskytuje.
Na výběr je ještě nastavení : Barva/Intenzita a Nastavení kvality tisku, ale tím to končí. Přišel jsem na problém náhodou - netiskne mi červená a z tiskárny mi "vyjely" listy s některým textem (více než polovina textu) v barvě světle zelené - velmi nepříjemná, vybledlá barva. Trysky budu muset vyčistit, ale chování tiskárny tím nezměním. Myslel jsem si, že barevné obrázky ve Wordu lehce převedu do šedých tónů, ale ani to mi nejde ...
Na výběr je ještě nastavení : Barva/Intenzita a Nastavení kvality tisku, ale tím to končí. Přišel jsem na problém náhodou - netiskne mi červená a z tiskárny mi "vyjely" listy s některým textem (více než polovina textu) v barvě světle zelené - velmi nepříjemná, vybledlá barva. Trysky budu muset vyčistit, ale chování tiskárny tím nezměním. Myslel jsem si, že barevné obrázky ve Wordu lehce převedu do šedých tónů, ale ani to mi nejde ...
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Takže:
1. Otevřes si to PDFko
2. Klikneš nahoře na menu "Soubor" a vybereš položku "Tisknout"
3. V pravém horním rohu klikneš na "Vlastnosti", otevře se ti nové okno
4. Klikneš na záložku "Barva"
5. Zaškrtneš "Tisk v odstínech šedé"
6. Zpřístupní se ti nabídka, kde zvolíš "Pouze černý inkoust"
Takhle by to snad mělo bejt standartně ne? Jenom si nejsem náhodou jistej jestli to okno, který se ti otevře po kliknutí na tlačítko "Vlastnostni" neni u každý tiskárny jiný, já mám HP.
1. Otevřes si to PDFko
2. Klikneš nahoře na menu "Soubor" a vybereš položku "Tisknout"
3. V pravém horním rohu klikneš na "Vlastnosti", otevře se ti nové okno
4. Klikneš na záložku "Barva"
5. Zaškrtneš "Tisk v odstínech šedé"
6. Zpřístupní se ti nabídka, kde zvolíš "Pouze černý inkoust"
Takhle by to snad mělo bejt standartně ne? Jenom si nejsem náhodou jistej jestli to okno, který se ti otevře po kliknutí na tlačítko "Vlastnostni" neni u každý tiskárny jiný, já mám HP.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Bohužel, postup je dobře, akorát u Canonu Pixma 4200 se žádná další nabídka nezpřístupní - bod 6. (6. Zpřístupní se ti nabídka, kde zvolíš "Pouze černý inkoust") .. za zájem děkuji
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ovladače od tiskárny máš nainstalovaný?
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Při instalaci tiskárny jsem postupoval podle návodu - za použití instalačního CD ...
tak asi ano (žádné problémy 2 roky nebyly) ..
tak asi ano (žádné problémy 2 roky nebyly) ..
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jedině, že by to tvoje tiskárna nepodporovala, ale to mi přijde dost divný. Uměla to už moje stařičká HP 460C.
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Dušku vyzkoušej toto.
Pustit ovládací panel – Tiskárny – klik pr. tlačítkem na tiskárnu – vlastnosti – ( v obecném) klik na předvolby tisku – poradce při tisku – rychlý tisk pouze černého tisku – další - …. dokončit.
Ale můžou být zacpané trysky na černém kartriči, pak to míchá černou z barev.
Pustit ovládací panel – Tiskárny – klik pr. tlačítkem na tiskárnu – vlastnosti – ( v obecném) klik na předvolby tisku – poradce při tisku – rychlý tisk pouze černého tisku – další - …. dokončit.
Ale můžou být zacpané trysky na černém kartriči, pak to míchá černou z barev.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Canon pixma ts5150 w11 nelze tisknout vice kopii na stranku Příloha(y)
od mrpcz » 20 kvě 2025 07:09 » v Vše ostatní (hw) - 4
- 2384
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
20 kvě 2025 13:30
-
-
- 4
- 5473
-
od mmmartin
07 bře 2025 21:46
-
- 2
- 4890
-
od peta501
03 kvě 2025 20:29
-
- 6
- 4673
-
od 4Lift
10 úno 2025 21:09
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4351
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”