Nákupy řeším vždy tak měsíc až čtrnáct dní před a to tak, že brousím obchody na internetu a nasávám inspiraci. Navíc mám situaci usnadněnou tím, že píšeme Ježíškovi a to i přes to, že jsme již všichni dospělí. Díky tomu psaní dostane každý alespoň jednu věc, kterou by si opravdu přál. Jinak pro maminky, tedy mou i manželčinu, jsem se nechal loni inspirovat kolegou z práce a začal jsem jim kupovat obrovské balení pracího prášku a aviváže. To jsou věci, které musí kupovat a jsou těžké, takže se s tím tahá Ježíšek. Nevěřili byste, jakou radost jim to udělá. Další, co mi hodně pomáhá při výběru je to, že již tak od listopadu pečlivě poslouchám své blízké, abych zachytil, co se jim líbí, co jim schází, co by si přáli... Pro ilustraci modelová situace. V říjnu jsme slavili stříbrnou svatbu. Oslava byla bujará za účasti asi třiceti hostů. Když jsme v pondělí s kolegou v práci skládali střípky mozaiky dojmů, řekl mi, že v lednici objevil flašku Jelínka-zlaté slivovice, chodil ji tedy mlsat, až se potkal s mým potenciálním zeťákem u téže lahve a pokecali si na téma "tahle mi chutná nejvíc". Co myslíte, že dostane zeťák? Nebo. Dcera byla na návštěvě u "pražské babičky". Když jsem o týden později navštívil rodiče já, říkala mi máma, že se s holkou bavila, že by se jí hodila výbava, kterou kdysi chystala máma pro nás, ale nikdy to nevyšlo, aby nám jí dopravila. Dcera dostane hafo měkkých dárků...

Každou ženskou, která již je trochu staršího data výroby, potěší drobnosti, které jí připomenou příjemné chvilky. Super řešením je pak i pro nemajetné děti a studenty koupě rámečku na fotky třeba v OBI, který stojí pár korun a vložit do něj fotku, která takovou chvilku zachycuje. Není problém udělat na počítači koláž, tu vytisknout a dát do rámečku. Pro movitější pak dělá super věc Happy Foto. Můžete si poskládat nástěnné kalendáře, nebo fotoknihy. Dnes odpoledne by měl pošťák přinést několik kalendářů s obrázky z naší dovolené.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)