OT : vaše zkušenosti ze zimy

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Fox8
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

OT : vaše zkušenosti ze zimy

Příspěvekod Fox8 » 17 pro 2010 21:33

Zdravím, jen tak mě napadlo, jak se vám jezdí v zimě. Popravdě je to moje první zima v autě. Mam 406 a favorita 93 ...

Bohužel bydlím v oblasti kde je dost sněhu a hlavně ledu, kde vám nic nepomůže.
Na fotkách jsem jel do kopce v rychlosti 40 km/h smyk do prostisměru řekl jsem si lepší bude příkopa než čelí srážka, nebo svodidla a jak se zaseklo spolujezdcovo světlo o úpříkopu, setrvačnost posunula auto do jiného směru, než jsem jel a obrátila ho na muj bok.
Pásy jsem měl, ale vysledek je rozbité čelo a naražená ruka a co navíc? ohleduplnost řidičů 0 kolem mě v tu dobu jelo auto a ani nezastavil ...
Přílohy
164091_1246125970416_1747430862_435064_8188229_n.jpg
155559_1246126130420_1747430862_435065_2316795_n.jpg
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: OT : vaše zkušenosti ze zimy

Příspěvekod Žbeky » 17 pro 2010 21:56

Podle fotek jsi dopadl ještě v pohodě. Nic co by nespravilo vyklepání :D aLe situace nezáviděníhodná, to se musí nechat.

Já si v zimě ověřuju, že mi na mé C5 funguje vše jak má - zvláště ABS, které je možná až moc citlivé a při každém zastavování dostanu pár kopanců. Na druhou stranu mě štve možná až přetechnizovanost na takové ty zimní hrátky za městem - i kdybych chtěl udělat něco řízeného, tak mě to nepustí. Na toto není nad nějaké staré fáčka nebo felicie, samozřejmě na opuštěných prostorách.

Jinak jediné trable co zatím mám jsou starty pod -10°C, kdy to už kvůli starším vstřikům blafá jak traktor a samozřejmě věčné odhazování...
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Fox8
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Fox8 » 17 pro 2010 22:02

O vyklepáí nejde kupodivu řidičův bok naprosto bez jediného škrábance jen to přední světlo které svítí, ale nemá kryt.

Popravdě a naučení jsem puvodně měl auto rodičů pažouta 406 2.0 hdi 80kw velké auto blbý řidič dopadlo to škrabancem na parkovišti.
ABS by se hodilo to určitě a ESP někdy taky. Nejhorší jsou kopce led a zatáčky, ale co se asmějeme na ruční brzdě :D tp jsou kolikrát takové jízdy, že nestíhám točit volantem.
Problémy v zimě mam 135lx bohužel bez i, takže nemam vstřik, ale karbec. v -20 jsem nastartoval otcův diesel neměl šanci ...
Naposledy upravil(a) Fox8 dne 17 pro 2010 22:04, celkem upraveno 1 x.

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 17 pro 2010 22:02

Z hlavní silnice jezdím domů 150 metrů po polňačce, kterou mi občas někdo protáhne, ale když není traktor,ani traktůrek, jsem schopnej se zahrabat i se čtyřkolkou.O odhazování ani nemluvím. :D Ale nějak se tomu v prosinci nedivím, jen pro mě by mohl být sníh od 20.12 do 5.1. to mi úplně stačí. :evil:

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 17 pro 2010 22:16

Fox8 píše:Popravdě a naučení jsem puvodně měl auto rodičů pažouta 406 2.0 hdi 80kw velké auto blbý řidič dopadlo to škrabancem na parkovišti.

To tak nemůžeš brát, moje auto má taky bez pár centimetrů 5 metrů a jediný, kdo s tí má problém jsou ostatní řidiči na sídlišti. Během jednoho týdne se jeden otřel zleva, druhý zprava a třetí to obešel klíčema po kapotě :evil: Já myslel, že mě omyjou.
Jinak motor mám stejný co vy v peugotu, jen 88kW varianta, takže víš přesně, jak to chytá :D
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod domitea » 17 pro 2010 22:21

Já bohužel jsem ještě na řidičák mladej :D , zato si ale pro něco stále zajedu na kole (do školy jezdím busem a je to taky něco) i v zimě a u nás je to relativně upravovaný, ale je u nás dost cedulí v zimě neudržováno :D . Tak člověk využije ABS i na kole bez jediného chipu :lol: .

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 17 pro 2010 22:24

Jelikož bydlim v Praze, tak nemám problém. Neměl sem problém nikdy, jak celou minulou zimu s Fáčkem na letňákách (vyjel sem s tim nahoru na Strahov ke stadionu bez problému a to nebyly protažený silnice) tak teďka s Feldou na zimních protektorech. I když sou neprotažený silnice, tak pokud člověk nejede jak debil a předvídá co auto udělá a co udělaj ostatní auta, tak je to v pohodě. Co se týče výjezdu z parkovacího místa, když napadne sníh, tak taky žádnej problém.
Dneska sem se akorát smál, když sem vyjížděl od firmy. Máme tam takovej nepříjemnej kopeček. Já s Feldou úplně v pohodě, ale šéf z vedlejší firmy má nějakou takovou tu osobní dodávku Mercedes se zadnim náhonem a ani si neškrt :)

Jediný co mi fakt vadí je, než se auto vytopí. Ještě, že mám nafťáka, to topí relativně hned, ale taky občas ráno jedu v rukavicích a bundě. Vždycky když si vzpomenu na zimu ve Fáčku, tak se mi děla husí kůže :lol:
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Wazza
nováček
Stav:

Příspěvekod Wazza » 17 pro 2010 22:35

skoro bych řekl, že na těch fotkách je cesta z Hostýna...

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 17 pro 2010 22:38

Jo, to matka má teď veselo :smile: Pod strom si nadělila nového bavoráka a traktor s pluhem si najel jak kdyby měl 20 metrů a pluhem jí orval celý zadek :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Fox8
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Fox8 » 17 pro 2010 23:05

memphisto: to s prominutím naser*
Wazza: Bojkovice - Komňa
Žbeky: Až na to startovani bych naftu bral miluju tu spotřebu :D ... i to se nam stavává otec parkuje radši vedle dražších aut :)
Rewqa: To favo topí jak divé během 5ti minut sedim v mikině ;)

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 17 pro 2010 23:44

Já jsem si tu středu (1.12.), jak byla kalamita v Praze vyrazil mimořádně autem do práce. Říkal jsem si, že už několikrát meteorologové věstovali kalamitu a nic, tak že to zase přeháněj. Bohužel nepřeháněli. Z práce jsem vyjel v 15:00 a domů jsem se dostal v 21:30. A to když to slušně jede, jsem doma za 20 minut. Abych se nenudil, tak jsem měl benzínu akorát tak rezervu. Kdybych neměl sebou 5L kanystr benzínu, tak jsem skončil pár set metrů před pumpou.Jel jsem z Říčan přes Hloubětín so centra. Byla to cesta doslova za všechny prachy.

Dneska jsem byl v práci autem taky a mezi Říčanama a dálnicí asfaltovali. Udělalo se tam asi 200m pole pořádných děr. Tak to v klasický břečce to nejhorší záplatovali. Vydrží to asi jen pár týdnů, ale alespoň něco. Na jaře to budou muset stopro opravit zas. Kvůli dírám tam byla 50 a myslím si že na ty díry bylo tak 30 akorát, aby se alespoň polovině vyhnul, jelikož vyhnout se všem nešlo.

P.S. Čet jsem v jedný diskuzi, že na sjezdu z D11 na Černý most v Praze je taková díra, že pisatel viděl, jak v tý díře urval transit zadní nápravu.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 18 pro 2010 04:54

Já jsem si tu středu (1.12.), jak byla kalamita v Praze ....

Tím jsou myšleny ty Nohavicovy 4 cm u muzea? :D

JInak zima tady v HK fájn.... sněhu max 10 čísel,.... ale kdo má furt škrábat to auto... jinak tady je taky jedna zimní pusa, co sem ráno v 6 ospalej dal traktoru:

http://img502.imageshack.us/g/03012008001h.jpg/

Za povšimnutí stojí ten krásný skoro rovnoramenný trojúhelník místo kapoty a moje snaha zanechat světla neporušený :-D
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herní sestava - 30 000 Kč - vaše názory/rady
    od zero » 04 dub 2025 17:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    14
    3654
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    06 dub 2025 11:58
  • Ryzen 9800x3d, Zkušenosti s Ram
    od Acey » 13 úno 2025 12:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    1969
    od Acey Zobrazit poslední příspěvek
    13 úno 2025 12:28
  • Zkušenosti s VxKex na Windows 7?
    od SGvagon » 27 říj 2024 22:06 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    2855
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 říj 2024 11:29
  • Čtečky knih - zkušenosti
    od michal84 » 29 črc 2024 14:49 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    5
    3961
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 19:02
  • Asus AM5 (X870E/X870/B850) desky - infa, zkušenosti
    od FlanK3r » 03 zář 2024 16:08 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    3305
    od FlanK3r Zobrazit poslední příspěvek
    10 říj 2024 17:29

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”