PC na tvorbu hudby a hry do 17 tis

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

marylin
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

PC na tvorbu hudby a hry do 17 tis

Příspěvekod marylin » 22 pro 2010 19:50

Ahoj zkušenější kolegové

Jsem tu nový a dovolil jsem si kvůli přehlednosti (jak jsem zde někde četl) založit své vlastní téma. Rozhodl jsem se, že si pořídím nový počítač (skříň), a sice tak, že jsi ho po částech za pomoci kamarádů poskládám sám.

A teď co potřebuji - rád bych počítač, který by v pohodě zvládal programy na nahrávání hudby (cubase, reaper apod.) a vše co se kolem nahrávání točí. Momentálně nahravám pomocí svého stařičkého noťasu a je to často o nervy, když mám v reaperu nahraných více stop, bicích a tak... Abych to upřesnil, tak zvukovou kartu nepotřebuji, protože mám kvalitní externí zvukovku s dobrými převodníky, se kterou jsem spokojený. Bezproblémová tvorba hudby je tedy první požadavek.

Dalším požadavkem je hraní nejnovějších her, nejlépe na plné rozlišení, abych si to taky trošku užil, když už jsem pořádnou hru nehrál tak 5 let :D Důležité je pro mě také to, abych nemusel po roku abgrejdovat grafiku, zkrátka abych do toho počítače nemusel min. 2 roky investovat větší prachy... (pokud je to možné :D )

Nejprve bych chtěl začít skříní a zdrojem (toto koupím ihned po Novém roce). Trochu jsem se zde porozhlédl a zjistil jsem, že na zdroji se zřejmě neoplatí šetřit :D Hodně se tu chválí Seasonic 520W (doufám, že jsem to napsal správně). Jde mi o to, aby dokázal za pár let živit třeba novou grafiku, aby byl tichý a málo náchylný na poruchy :D Prosím doporučte mi nějaký kvalitní... Co se týče skříně, tak toto je pro mě španělská vesnice, záleží vůbec na skříni? :D Nejde mi o nějaké suprmoderní skříně, průhledné apod. Spíš něco klasického, pokud možno levnějšího.

Základní desku a to ostatní zde bude řešit, až bude skříň a zdroj doma :D Ale klidně mpžete něco navrhnout..

A nakonec bych Vás požádal o doporučení solidních eshopů, z kterých bych si objednal požadované komponenty a neměl problémy s reklamacemi, domluvou a tak :D Děkuji za Váši ochotu a čas a budu se těšit na každou odpověd. Milan

Reklama
Fílek
Level 4
Level 4
Stav:

Re: PC na tvorbu hudby a hry do 17 tis

Příspěvekod Fílek » 22 pro 2010 20:16

Vítej na fóru PC-Help!
Je v pořádku že jsi založil své vlastní téma, je dobře že jsi četl jiná témata.

Něco jsem navrhnul, máš to tedy všechno dohromady, o 18Kč přes limit.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... AI010QLH01
S i5, deskou s 2 PCI-E sloty (kdybys chtěl později druhou GK nebo cokoli jiného do PCI-E)
Ale nevím, jestli to chceš s OS, nebo bez.

Alfacomp je dobře hodnocený obchod s dobrými cenami.
A myslím, že je to za tu cenu docela dobrá sestava.

marylin
nováček
Stav:

Příspěvekod marylin » 22 pro 2010 20:32

Děkuji za pohotovou reakci, cena je bez OS. Chci to skládat postupně, každý měsíc něco, a dá-li Bůh, tak bych to mohl mít komplet do konce března. Sestava, co jsi složil vypadá hodně solidně. Teď jedna otázka k RAM, vyplatí se do počítače nasáze více jak 4GB RAM, bylo by to vůbec k něčemu?

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 22 pro 2010 20:34

Jestli nedelas nejake slozite aplikace na PC, tak ti 4GB v pohode staci.

marylin
nováček
Stav:

Příspěvekod marylin » 22 pro 2010 20:51

Jaký je rozdíl mezi těmito dvěmi grafikami kromě toho, že mají jiné frekvence a jedna má dva větráky a druhá jeden? která je lepší?

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

a

Naposledy upravil(a) marylin dne 22 pro 2010 21:16, celkem upraveno 1 x.

Kotik
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Kotik » 22 pro 2010 20:56

Omlouvám se za vstup do tématu, ale poslal jsi 2 naprosto stejné odkazy, oprav si to. ;-)
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

marylin
nováček
Stav:

Příspěvekod marylin » 22 pro 2010 21:16

omluva, napraveno...

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 22 pro 2010 21:58

Jsou stejne. Akorat jedna ma misto dvou chladicu jeden a taky je tam rozdil mezi frekvenci pameti,shaderu a jadra.

marylin
nováček
Stav:

Příspěvekod marylin » 24 pro 2010 19:44

u výše uvedené navržené sestavy, není samostatný chladč procesoru i5, bude třeba, pokud bych uvažoval o taktování? v balení je nějaký chladič obsažen, ovšem nevím či je na to stavěný s zda je tichý... Jak to bude s cenami? Myslíte, že se to po novém roce hodně sníží?

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 24 pro 2010 19:54

Ceny netuším a chladič by to chtělo. i5 760 je velice dobře taktovatelná s Noctuou jsem ji viděl v testech na 4ghz. Box bude hlučný v běžné zátěži. A dodal bych do přední části jeden ventilátor.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Tazator
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Tazator » 24 pro 2010 19:58

marylin píše:Jaký je rozdíl mezi těmito dvěmi grafikami kromě toho, že mají jiné frekvence a jedna má dva větráky a druhá jeden? která je lepší?

a

http://pctuning.tyden.cz/hardware/graficke-karty/19071-msi-n450-cyclone-a-n460-hawk-dve-vylepsene-fermi?start=16
Intel Core i5-2500K; Arctic Freezer 13; GA-P67A-UD3-B3; MSI N570GTX Twin Frozr II/OC; Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz; Windows 7

marylin
nováček
Stav:

Příspěvekod marylin » 24 pro 2010 21:19

samotarrk píše:Ceny netuším a chladič by to chtělo. i5 760 je velice dobře taktovatelná s Noctuou jsem ji viděl v testech na 4ghz. Box bude hlučný v běžné zátěži. A dodal bych do přední části jeden ventilátor.

Mohl bych Tě tedy požádat o navržení nějakých těch chladičů a větráku. Ještě uvažuji o nějaké jiné grafice, nevím proč, ale ta msi cyklone (ale i hawk) se mi nějak nepozdávají. Hodně lidí tu má gtx 460, nebyla by lepší? Nějaké jiné typy

Klidně navrhujte další sestavy (s i5). děkuji :D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”