Dobrý den,
mám dotaz ohledně DVD mechaniky. Upgradovaly jsme starý PC o novou základní desku. DVD mechanika (je na IDE připojení) předtím chodila v klidu, po instalaci nového motherboardu se hlásí jako jednotka BD-ROM a odmítá načítat DVD a CD...Nevíte čím to? Já hádám, že je něco špatně v BIOSU nastaveno, ale mám nastaveno čtení SATA/IDE Mode a k harddiskům mám místo IDE nastaveno AHCI, bo jsou na SATA kabelech.
Poradí někdo?
Děkuji
Jednotka BD-ROM? Co to je? Vyřešeno
Jednotka BD-ROM? Co to je?
Skříň: noname - Procesor: AMD Ryzen 5 2600 - Paměť: 8GB DDR4 - HDD: 1x 120 GB SSD a 1x 256 GB - Grafika: MSI RADEON RX580 8 GB ARMOR - OS: WIN 10 PROFESSIONAL OEM - Klávesnice: Trust silent - Myš: Genius Scorpion
Sluchátka: Lewitz HP710 a Intezze cliq.
Re: Jednotka BD-ROM? Co to je?
U mě je Jednotka BD-ROM virtuální mechanika Daemon Tools - můj případ.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Určitě tam máš víc mechanik.BD mechaniku taky třeba udělá Alcohol 52% nebo 120%.Pokud máš nero tak taky dokáže virtuální mechaniku.Zkontroluj programy které máš nainstalované a v jejich nastavení uvidíš ke kterému patří.
Už jsem zjistil taky, že je to BlueRay Disc, ale proč ho tak označuje, když je to normální DVD R/RW mechanika, stará 5 let
? Mě jde jen o to, že nečte DVD ani CD...blikne a šmitec. V ponděli ještě chodila než jsme jí přendali do nové bedny 
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Pro 2010 12:37) ---
Máš recht. Je to virtualka. Ale proc neni videt fyzicka mechanika? Je v IDE...Sata/IDE mode je zapnuty, tak nevim..

--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Pro 2010 12:37) ---
richchie píše:Určitě tam máš víc mechanik.BD mechaniku taky třeba udělá Alcohol 52% nebo 120%.Pokud máš nero tak taky dokáže virtuální mechaniku.Zkontroluj programy které máš nainstalované a v jejich nastavení uvidíš ke kterému patří.
Máš recht. Je to virtualka. Ale proc neni videt fyzicka mechanika? Je v IDE...Sata/IDE mode je zapnuty, tak nevim..
Skříň: noname - Procesor: AMD Ryzen 5 2600 - Paměť: 8GB DDR4 - HDD: 1x 120 GB SSD a 1x 256 GB - Grafika: MSI RADEON RX580 8 GB ARMOR - OS: WIN 10 PROFESSIONAL OEM - Klávesnice: Trust silent - Myš: Genius Scorpion
Možná se virtuální a fyzická hádají o písmenko.
Jestliže je vidět alespoň ve správci zařízení, podívej se do správce disků, jaké písmenko má přiřazené a případně ho změň.
Jestliže je vidět alespoň ve správci zařízení, podívej se do správce disků, jaké písmenko má přiřazené a případně ho změň.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jenom bych podotknul, že to neni "blue-ray" ale "Blu-ray"
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Á, pravdu díš.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Blu_ray píše:Název disku pochází z anglického Blue ray, tj. modrý paprsek, označení související s barvou světla používaného ke čtení (písmeno "e" bylo z názvu vypuštěno, aby jej bylo možné zaregistrovat jako ochrannou známku).
- Mýliti se je Myloš.
Tak máme pravdu oba
Nicméně, nevšiml jsem si běžících Deamon Tools na pozadí. Vypl jsem a ted už nemám teda mechaniku vůbec. Ale Správce zařízení mi nenašel nic.
Zeptám se...když je mechanika na IDE a HDD na SATA, tak je určitě správně mít zaplý SATA/IDE mod v BIOSU. Ale k tomu potřebuju ještě zapnout AHCI mod aby mi nabootoval disk. Když vypnu AHCI a dám IDE, mechanika by mohla běžet, ale disky nepudou
Začarovanej kruh..

Nicméně, nevšiml jsem si běžících Deamon Tools na pozadí. Vypl jsem a ted už nemám teda mechaniku vůbec. Ale Správce zařízení mi nenašel nic.
Zeptám se...když je mechanika na IDE a HDD na SATA, tak je určitě správně mít zaplý SATA/IDE mod v BIOSU. Ale k tomu potřebuju ještě zapnout AHCI mod aby mi nabootoval disk. Když vypnu AHCI a dám IDE, mechanika by mohla běžet, ale disky nepudou

- smola26
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Miloš jenom bych tě opravil
ON myslí mechaniku BD což dělá deamon tols nebo alcohol 120% (ono je něco jinýho BD a BD
)ale podle mě myslel toto
Nikoli Blu-ray
Vizz screen

ON myslí mechaniku BD což dělá deamon tols nebo alcohol 120% (ono je něco jinýho BD a BD

Nikoli Blu-ray
Vizz screen
Nikdo nikdy nevíme jak tu ještě dlouho budem proto by jsme si měli život užívat
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Někdo myslel a víš co....To BD je zkratka pro tu placku kterou to přečte.Pro tazatele -co taktle napsat jak to máš všechno zapojený?
smola26 píše:Miloš jenom bych tě opravil![]()
ON myslí mechaniku BD což dělá deamon tols nebo alcohol 120% (ono je něco jinýho BD a BD)ale podle mě myslel toto
Nikoli Blu-ray
Vizz screen
Aaaano, přesně tak. Snažím se to tu vysvětlit, ale marně

--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Pro 2010 01:41) ---
richchie píše:Někdo myslel a víš co....To BD je zkratka pro tu placku kterou to přečte.Pro tazatele -co taktle napsat jak to máš všechno zapojený?
Pro rádce...co takhle číst od začátku

2 HDD jsou na SATA kabelech, DVD Romka na IDE kabelu. V BIOSU nastaven režim AHCI, v jiném mi nebootují HDD a k tomu nastaven SATA/IDE control mode - ten by měl umožnovat synchronizaci IDE a SATA přenosů. Ted nevim proč mi prostě nechce DVD Romka chodit.
Zpět na “Problémy s hardwarem”