Dobrý den. Mám menší problém. K Vánocům jsem dostal nový externí harddisk "Western Digital Elements Desktop 1TB, 3,5", 7200RPM, USB2.0,"
Po prvním připojení k počítači se systémem Windows Vista fungoval bez problémů. Poté jsem z DVD nabootoval Open Solaris OS a pokoušel jsem se jej na tento disk nainstalovat. Instalace skončila nepopsanou chybou. Počítač jsem tedy restartoval a spustil Windows Vista. Po opětovném připojení disku jej Vista rozpoznala, na dolním panelu se objevilo tlačítko "Bezpečně odebrat hardware", ale k disku nelze nijak přistoupit. Zkoušel jsem hned z několika počítačů, ale vždy se jen ozve tón připojení nového hardwaru, ovšem ve složce "Tento počítač" se už neobjeví. Zkoušel jsem jej znova nainstalovat, restartovat systém. Nic. Po opětovném nabootování Solarisu jsem zjistil, že ten jej úplně přejmenoval a asi na něj něco také nahrál. Prostě s ním udělal něco, co Windowsům zamezuje přístup k němu. Tak trošku nevím, co bych měl dělat. Pravděpodobně to potřebuje zformátovat, ale to tak jednoduše neudělám, jelikož jej Windows nenajde. Má někdo nějaký jiný nápad jak jej zformátovat?! Předem dík za nápady.
Formátování nenabootovatelného disku Vyřešeno
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Formátování nenabootovatelného disku
Je ten disk vidět ve správě disků?
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Je, ale pouze dole. Tam nejde zvolit možnost "naformátovat". Byl na něm svazek Solarisu, ten jsem již odstranil, i tak ale asi ještě stále ne všechny jeho stopy.
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nevim proč, ale mě systém na externí disk taky nešel nainstalovat a byly to XPčka. Spíš bych řek, že ten Solaris si to zformátoval a použil vlastní souborovej systém, kterej Visty neviděj.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, přesně tak, ale jak jej mám zformátovat zpátky do NTFS, když jej Windows neviděj a Solaris nic takovýho neumí?!
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus to v programu Partition Magic.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsem pomocí toho programu zjistil, že Solaris buď úplně ten formát NTFS odstranil a nebo jej převedl do jiného (ale to tak rychle asi ne), který ten program nezná. Už se vše zpět formátuje zpět do NTFS, ale vypadá to na nějakou tu dobu, protože disk má kapacitu 1 TB. Prozatím díky.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Funguje. Pomocí doporučeného programu jsem vytvořil nový oddíl o celkové velikosti disku ve formátu NTFS a funguje! Díky moc! :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3231
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 20:58
-
-
-
Flash disk-problém s načtením, žádá formátování Příloha(y)
od marekk » 10 lis 2024 10:10 » v Vše ostatní (hw) - 16
- 5496
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
10 lis 2024 23:38
-
-
- 3
- 1996
-
od Jirka88