Xigmatek Achilles HDT-S1284C a vliv vertikálního uchyceníAM3 Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

hipiry
Pohlaví: Nespecifikováno

Xigmatek Achilles HDT-S1284C a vliv vertikálního uchyceníAM3

Příspěvekod hipiry » 24 pro 2010 22:46

Omlouvám se za idiotské vyjadřování a šílená souvětí, chápu pokud se to nikomu nechce číst, obzvlášť na štědrý den:)

Po dlouhém vybírání, a ke své hanbě musím přiznat, že i po otevření a uzavření několika nepřímo i přímo se týkajících témat, jsem se rozhodl pro koupi v nadpisu zmíněného chladiče CPU. Problém ale je, že, jak jsem se dozvěděl, jde na AM3 (a AM2/+) uchytit pouze vertikálně. Chtěl ych se zeptat, jestli má podle Vás výraznější vliv, jestli je chladič (jakýkoliv neboxovaný) uchycený horizontálně a vyhazuje tudíž teplo rovnou z bedny přes ventilátor pod zdrojem.
Je podle Vás také možné nějakou pokud možno nepříliš invazivní cestou upravit uchycení chladiče tak, aby šel otočit o 90 stupňů? Nejsem teď u svého PC, takže si to nemůžu sám vymyslet.

A na závěr bych se také rád zeptal vás zkušených, co říkáte na volbu tohoto chladiče? Vím, že je to v zásadě dobrá volba, soudě podle různých testů. Ale přeci jen, po tom, co jsem prošel martýriem hledání testů chladičů, zjišťování dostupnosti v shopech v Olomouci a Brně (osobní vyzvednutí) a porovnávání porovnatelnosti jednotlivých testů, mi došly nervy.
Omlouvám se za idiotské vyjadřování a šílená souvětí, chápu pokud se to nikomu nechce číst, obzvlášť na štědrý den:)

Reklama
CrasherKill
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Xigmatek Achilles HDT-S1284C a vliv vertikálního uchycen  Vyřešeno

Příspěvekod CrasherKill » 24 pro 2010 23:07

Našel jsem obrázky kde je tento chladič uchycen "klasicky" http://store.pchome.com.tw/tekkentea/M03218985.htm takže by to určitě nějakým způsobem mělo jít...
Jinak jediný problém jaký bych u té jiné polohy viděl je že by teplý vzduch foukal přímo do zdroje tudíž by mu to mohlo zkrátit životnost...(otázka je o kolik)
Jinak je to určitě dobrá volba osobní zkušenost nemám, ale podle stavby to bude určitě dobře chladit. Otázka je jak moc hlučné to bude, ale větrák se dá vždy vyměnit...
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro

hipiry

Re: Xigmatek Achilles HDT-S1284C a vliv vertikálního uchycen

Příspěvekod hipiry » 24 pro 2010 23:09

to jsem zapomněl zmínit- klasicky by to mělo jít usadit na intelech. Stejný problém jako třeba u Gelidu Tranquillo. A bylo by třeba lepší ho teda otočit, aby nefoukal do zdroje, ale dolů?

CrasherKill
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod CrasherKill » 24 pro 2010 23:14

To už asi radši do zdroje než na grafiku. Já si myslím že je tento chladič spíš dělán do skříní kde je zdroj umístěn dole....
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro

hipiry

Příspěvekod hipiry » 24 pro 2010 23:26

Koukal jsem na testy, kde byl uchycen i na AM 2+ se zdrojem nahoře a v chladícím výkonu porážel na maximální otáčky scythe (všechny) i lecjakou Noctuu, ale byl samozřejmě o něco hlučnější (hlavně je levnější než Noctuy). Je ale fakt, že jím potřebuju uchladit Phenom II X6 1055t a tsty jsem viděl pouze na čtyřjádra.
Dilema teď pro mě je, že vychází v poměru chlazení/hluk/ cena asi nejlíp z toho, co jsem četl. Airflow bych měl mít snad v klidu- 12 cm 1200 RPM fan Naxus po zdrojem, 8 cm Nexus 1500 RPM v bočnici a 1200 RPM tracer fan vpředu. Nevím ale, jaký vliv má právě ta vertikální poloha chladiče na celkový airflow. Rád bych ho pochopitelně i ruřně upravil tak, aby se dal otočit, ale nic jsem o tom nenašel a zase se mi nechce přijít o záruku kvůli seřezávání pacek.

hipiry

Příspěvekod hipiry » 25 pro 2010 18:04

poradí někdo? asi by se hodila i případná zkušenost s Gelidem Tranquillo, to uchycení by mělo být snad víceméně stejné.

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”