Asi jsem vymaštěný bo nevím , protože jsem vyzkoušel všechny možnosti a k ničemu jsem nedošel. Papír mám popsaný a řešení nikde! Nebyla by malá nápověda?
Já to kdysi před lety a to ten větší a složitější hlavolam, ze začátku tohoto vlákna, rozluštil tak, že jsem si ho vytiskl (nakreslil) větší, vzal jsem si na to figurky z her a začal obsazovat políčka z potencionálních cílů (odzadu), ne tedy ze začátku (startu). Ale to se pak musí odpočítávat jiným způsobem ... doufám, že jste nezapomněli, že povolené tahy jsou nejen přímo (vodorovně a svisle):
S J Z V
ale i po úhlopříčkách:
SV SZ JZ JV
Naposledy upravil(a) X dne 02 led 2011 14:51, celkem upraveno 2 x.
31. 12. 2010: Silvestrovský hlavolam se strašidelným dárkem (řešení nebude prozrazeno!) zde >>>viewtopic.php?f=62&t=41314&start=255 Úspěšní luštitelé (od zadání / luštění):Warcz(37 minut)
Takže jen Warcz a už nikdo další to nerozlouskne? Nějak jste tu po dobu, co jsem nepřispíval do tohoto svého vlákna, ztratili svou bystrozrakost a louskací um Takže další malá rada-nerada. Hlavolam není příliš složitý, stačí pouhých 7 skoků
Naposledy upravil(a) X dne 03 led 2011 22:48, celkem upraveno 21 x.
To je rada nerada já už si tam poskákal, ale zbytečně a nějak nemám trpělivost, nemyslí mi to a nechce se mi myslet. Ale to by v tom byl čert - jenom najít sílu
Přísně tajné šifry: Co byste měli znát o kryptografii a jejím využití (1. díl):
Když se řekne šifra, vybaví se většině lidí šifrovací hříčky z Pionýrského zápisníku. Současné šifrovací algoritmy s nimi ovšem nemají mnoho společného. S námi můžete základy šifrování odhalit. Jednou se vám to může hodit ...
Tak něco jednoduchého V šuplíku mám 12 modrých a 12 červených ponožek. Ráno se chystám do práce a vypnou proud. V pokoji je úplná tma. Kolik ponožek musím vzít z šuplíku, abych měl jistotu, že dám na světle dohromady stejný pár?