Zdravím,
řeším následující problém. Mám dvě PC s Win2000Prof propojená křížovým kabelem. Na PC1 je modem, tiskárna a firewall ZoneAlarm. Tiskárna je vysdílená, ale PC2 ji nevidí. Net view \\IP PC1 hlásí chybu č. 5 neoprávněný přístup. Přitom z PC2 můžu přes PC1 na Internet t.j. síť jede správně jenom to sdílení nefunguje ani když vypnu firewall. Obě PC jsou ve stejné skupině.
Bohužel jsem se s podobným problémem nesetkal poporvé.
Netušíte v čem by mohl být problém?
Sdílení ve Win2000
Sdílení ve Win2000
Naposledy upravil(a) matrix dne 20 lis 2006 16:45, celkem upraveno 1 x.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Máš nastaveno "sdílet složky a tiskárny"?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vlastnosti sítě
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ahoj, řekl bych, že ve Win2000 se nic takového nepovoluje - povolení sdílení přišlo až ve WinXP SP2 ne? Vinu bych přičítal nesprávně nastavenému/fungujícímu ZoneAlarmu. Zkoušel jsi ZoneAlarm vypnout a poté tisknout?? A co účty na obou PC? Jakým účtem se přihlašuješ k PC1 a k PC2? Máš na obou PC nastaveného stejného uživatele se stejným heslem? Tohle všechno ti může zapříčinit, že jeden na druhý neuvidí resp. uvidí špatně...
Pokud ZoneAlarm vypnu, je to stejné. ZoneAlrmem to si není, protože podobný problém jsem řešil již dříve - sdílení složky a dvě jiná PC s Win2000. Musí to být být někde ve woknech nebo mě ty Wokna nemají rádi - já je také ne :)
Na každé PC se hlásím jiným účtem. Na PC1 je nastaveno dokonce automatické přihlášení, ale to jsem také zkoušel vypnout, ale nic. To musím být přihlášen na obou PC stejným užívatelem, abych mohl udělat "net view \\IP PC1" ? K čemu by potom to sdílení bylo? Nebo jsou opravdu ty wokna tak dementní?
Na každé PC se hlásím jiným účtem. Na PC1 je nastaveno dokonce automatické přihlášení, ale to jsem také zkoušel vypnout, ale nic. To musím být přihlášen na obou PC stejným užívatelem, abych mohl udělat "net view \\IP PC1" ? K čemu by potom to sdílení bylo? Nebo jsou opravdu ty wokna tak dementní?
Ltb píše:Ahoj, řekl bych, že ve Win2000 se nic takového nepovoluje - povolení sdílení přišlo až ve WinXP SP2 ne? Vinu bych přičítal nesprávně nastavenému/fungujícímu ZoneAlarmu. Zkoušel jsi ZoneAlarm vypnout a poté tisknout?? A co účty na obou PC? Jakým účtem se přihlašuješ k PC1 a k PC2? Máš na obou PC nastaveného stejného uživatele se stejným heslem? Tohle všechno ti může zapříčinit, že jeden na druhý neuvidí resp. uvidí špatně...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 1454
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
05 říj 2024 10:25