Sháním novou USB klávesnici. Zcela (100%!) standardní
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Sháním novou USB klávesnici. Zcela (100%!) standardní
USB se taková sehnat dá, viz. http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... R0A3000ONZ nebo http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0A300010GC a redukce na 99% pomůže. Myslím, že když jim tam napíšeš, tak ti to vyzkouší před odesláním.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Myloš píše:Ltb: Má rovný Enter..
A sakra, to mi uniklo. OK.
Takováhle by nestačila? Nemá pouze dlouhý levý Shift ... (barva je černá, fotil jsem to s bleskem, nebo snad zesvětloval, aby byli vidět klávesy), multimediální (přeprogramovatelná) tlačítka pod kurzory jsou zanořená, takže nepřekáží, spustí Word * Excel * PowerPoint * Outlook ... nízkozdvihová klávesnice je bezdrátová (Wireless Keyboard - SmartLink Technology) SilverCrest, nemusí být orientovaná na přijímač v USB, projde i zdí, dosah 5m ... po obou stranách multimediální klávesy + zanořené kolečko hlasitosti, fungují (play, stop, pause, ...) skoro všude ... je mezi nimi i vypínač PC (vpravo nahoře), set s myší za 599 Kč z Lídlu, jen nevím, jestli to ještě někde objevíš ...

Naposledy upravil(a) X dne 12 led 2011 21:50, celkem upraveno 2 x.
Ta klávesnice od Ltb má na ostatních obrázkách normální enter
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Díky za podporu. :-) Je to opravdu tak, teď jsem se byl na ní podívat k PC a ENTER je "vykousnutý", velký, není rovný. Takže asi špatný screenshot...
Pro všechny ještě jednou:
Klávesnic, které nesplňují jen něco, je docela dost, bylo by z čeho vybírat. (Nejmenší zlo je v takovém případě krátký backspace a takovou klávesnici teď používám), ale opravdu hledám takovou, která skutečně splňuje VŠECHNY body zadání. A jediná, kterou jsem objevil, je PS2 (přesto mám obavu, že na ni nakonec s redukcí dojde a koupím si jich několik do zásoby).
M4RTY a ltb:
Máte pravdu, na ostatních obrázcích má dobrý Enter, ale pro změnu krátký levý shift. Mají v tom poněkud zmatek.
Orcus:
Dík za snahu, ale ani tahle klávesnice nevyhovuje zadání – konkrétně poslední bod:
Mezi kurzorem a klávesami Delete… standardní mezera
Tady jsou klávesy Insert/Delete/Home/End/PgDown/PgUp posunuté o řadu níž a nad ne nacpané nějaká blíže neidentifikovatelné klávesy. Už jsem měl jednu takovou klávesnici s tímto posunutím a byla jen pro zlost – vzhledem k tomu, že všechny tyto klávesy používám často (i v kombinacích s Ctrl/Shift…[*]) dost intuitivně, tak jsem vinou daného posunutí sahal intuitivně velmi často vedle.
Tuto redukci jsem objevil taky, dokonce ještě levnější, ale taky jsem u ní (a u všech stejného typu) ní toto:
„Pozor, u některých klávesnic může dojít k problémům s kompatibilitou. Pro univerzální kompatibilitu zvolte prosím produkt Redukce USB -> 2x PS/2, pro klávesnici a myš (RED130).“ Podobně to píšou u tvého odkazu: „Pozor: není kompatibilní s některými zařízeními. Pro univerzální kompatibilitu zvolte prosím…“ a podobně to píše o kus výš Speed_dead: „Zatím jsem na žádnou univerzální redukci ps2 -> usb nenarazil. Pouze na redukce ke klávesnicím a myším, jenž to podporují a při koupi této klávesnice (myši) je ta redukce přiložená. Takže koupi klávesnice na ps2 a redukce považuju za nesmysl, jelikož je téměř 100% jistota, že redukce nebude fungovat.“ Proto odkazuji jako vhodného kandidáta dosud nejlevnější redukci, která má převodník impulzů a měla by fungovat u všech klávesnic/myší.
[*] Například schránku obsluhuji velmi často právě tudy. Není moc obecně známé, ale většinou platí následující:
Ctrl+C = Ctrl+Insert
Ctrl+V = Shift+Insert
Ctrl+X = Shift+Delete
Klávesnic, které nesplňují jen něco, je docela dost, bylo by z čeho vybírat. (Nejmenší zlo je v takovém případě krátký backspace a takovou klávesnici teď používám), ale opravdu hledám takovou, která skutečně splňuje VŠECHNY body zadání. A jediná, kterou jsem objevil, je PS2 (přesto mám obavu, že na ni nakonec s redukcí dojde a koupím si jich několik do zásoby).
M4RTY a ltb:
Máte pravdu, na ostatních obrázcích má dobrý Enter, ale pro změnu krátký levý shift. Mají v tom poněkud zmatek.
Orcus:
Dík za snahu, ale ani tahle klávesnice nevyhovuje zadání – konkrétně poslední bod:
Mezi kurzorem a klávesami Delete… standardní mezera
Tady jsou klávesy Insert/Delete/Home/End/PgDown/PgUp posunuté o řadu níž a nad ne nacpané nějaká blíže neidentifikovatelné klávesy. Už jsem měl jednu takovou klávesnici s tímto posunutím a byla jen pro zlost – vzhledem k tomu, že všechny tyto klávesy používám často (i v kombinacích s Ctrl/Shift…[*]) dost intuitivně, tak jsem vinou daného posunutí sahal intuitivně velmi často vedle.
Tuto redukci jsem objevil taky, dokonce ještě levnější, ale taky jsem u ní (a u všech stejného typu) ní toto:
„Pozor, u některých klávesnic může dojít k problémům s kompatibilitou. Pro univerzální kompatibilitu zvolte prosím produkt Redukce USB -> 2x PS/2, pro klávesnici a myš (RED130).“ Podobně to píšou u tvého odkazu: „Pozor: není kompatibilní s některými zařízeními. Pro univerzální kompatibilitu zvolte prosím…“ a podobně to píše o kus výš Speed_dead: „Zatím jsem na žádnou univerzální redukci ps2 -> usb nenarazil. Pouze na redukce ke klávesnicím a myším, jenž to podporují a při koupi této klávesnice (myši) je ta redukce přiložená. Takže koupi klávesnice na ps2 a redukce považuju za nesmysl, jelikož je téměř 100% jistota, že redukce nebude fungovat.“ Proto odkazuji jako vhodného kandidáta dosud nejlevnější redukci, která má převodník impulzů a měla by fungovat u všech klávesnic/myší.
[*] Například schránku obsluhuji velmi často právě tudy. Není moc obecně známé, ale většinou platí následující:
Ctrl+C = Ctrl+Insert
Ctrl+V = Shift+Insert
Ctrl+X = Shift+Delete
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Žbeky píše:USB se taková sehnat dá, viz. http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... R0A3000ONZ …
Díky, vřelé díky, první vyhovující klávesnice.
Ale stejně ještě chvilku počkám, jestli ji (nebo jinou vyhovující) neobjevím někde v Praze, protože mi přijde škoda platit u tak levné věci jako klávesnice za poštovné. Pokud ale nic jiného není, asi si jich nechám rovnou poslat víc do zásoby.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Marfy píše:Mám tuhle KME -3801 klávesnici a do tvých požadavků zapadá až na tlačítko backspace a enter zahnutý opačně.Není sice moc tichá,ale zase má tlačítko Power a kalkulačka což jsou tlačítka,která jsem hledal zase já.
Přesně tuto mám já a souhlasím. Po dvou letech jsem ji chtěl vyměnit za nějakou lepší, ale vzhledem ke skvělému tlačítku kalkulačka a vzhledem k tomu, že té klávesnici nic není a funguje stále dobře, jsem se zatím rozhodl ji ponechat.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Edit:
Výhradní dovozce A4tech je Tntrade. V Praze mají pobočku v Počernicích. Je to 2 stanice busem od metra Rajská zahrada. Scháněl jsem náhradní díly ke case Thermaltake a ač je oficielně nevedli, tak mě je sehnali. Chce se to ale obrátit na jejich centrálu v Hradci Králové s tím, že to chceš vyzvednou osobně na pobočce v Praze. V Praze sedí paní na vydávání objednávek, i když úplně mímo mísu taky není, ale není to obchodník, se kterým je to potřeba dohodnout.
Původní příspěvek:
Mě se před lety tak zalíbila klávesnice od Logitechu Internet Navigátor, že jsem asi 3 měsíce čekal, až ji dovezou s českou klávesnicí. Mám jí dodnes. Zatím jsem nenarazil na žádnou, co by se mě líbila jak funkčně, tak i vzhledově víc. Mylošovi by se nelíbila, jelikož na USB používá redukci (jenž byla přiložena) a má krátký levý shift. Navíc, jak je mě známo, se už nějaký ten pátek neprodává.
Ale stejně ještě chvilku počkám,...
Výhradní dovozce A4tech je Tntrade. V Praze mají pobočku v Počernicích. Je to 2 stanice busem od metra Rajská zahrada. Scháněl jsem náhradní díly ke case Thermaltake a ač je oficielně nevedli, tak mě je sehnali. Chce se to ale obrátit na jejich centrálu v Hradci Králové s tím, že to chceš vyzvednou osobně na pobočce v Praze. V Praze sedí paní na vydávání objednávek, i když úplně mímo mísu taky není, ale není to obchodník, se kterým je to potřeba dohodnout.
Původní příspěvek:
Mě se před lety tak zalíbila klávesnice od Logitechu Internet Navigátor, že jsem asi 3 měsíce čekal, až ji dovezou s českou klávesnicí. Mám jí dodnes. Zatím jsem nenarazil na žádnou, co by se mě líbila jak funkčně, tak i vzhledově víc. Mylošovi by se nelíbila, jelikož na USB používá redukci (jenž byla přiložena) a má krátký levý shift. Navíc, jak je mě známo, se už nějaký ten pátek neprodává.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Tu mám 2x (u dvou PC), ale v černostříbrném provedení ...

je mozno sehnat takovou redukci take -
http://usih.merchantrunglobal.com/Image ... gID=277177
ja mam treba dve takove -
http://i17.ebayimg.com/03/i/001/36/f5/2a59_12.JPG
A zatim mi vsechny fungovaly :))
link na ebay: http://cgi.ebay.com/PS2-PS-2-female-USB ... 3a621c8e6d
jinak ja doma mam takovou -
http://www.alfacomp.cz/ezbozi/2/31967/26371av.jpg
nesnasim ty vysoke klavesy, je to pste MINULOST ))
http://usih.merchantrunglobal.com/Image ... gID=277177
ja mam treba dve takove -
http://i17.ebayimg.com/03/i/001/36/f5/2a59_12.JPG
A zatim mi vsechny fungovaly :))
link na ebay: http://cgi.ebay.com/PS2-PS-2-female-USB ... 3a621c8e6d
jinak ja doma mam takovou -
http://www.alfacomp.cz/ezbozi/2/31967/26371av.jpg
nesnasim ty vysoke klavesy, je to pste MINULOST ))
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Myloš píše: A jediná, kterou jsem objevil, je PS2
Dáš link? Mám v podstatě stejné nároky jako ty až na to že si nechci zbytečně blokovat USB a najít vyhovující klávesnici pro PS2 je doslova peklo...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PSU kompatibilita s novou základní deskou Příloha(y)
od Viktor737 » 26 zář 2024 17:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 17
- 4921
-
od Viktor737
Zobrazit poslední příspěvek
29 zář 2024 15:04
-
-
-
Sháním PC na Windows XP Příloha(y)
od Forhill » 30 črc 2024 13:53 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2915