Notebook nenachází OS

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Majkelju
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Notebook nenachází OS

Příspěvekod Majkelju » 14 led 2011 14:08

Ahoj,
včera mi na notebooku Acer Aspire 6920 naskočila modrá obrazovka a poté se provedl restart notebooku. Nabídlo mi to možnost upravení BIOSu, ale ve tmě jsem omylem potvrdil defaultní nastavení BIOSu a teď mi nechce najet OS, najede jen černá obrazovka, píše mi to Operating System not found...bootování mám nastavený klasicky z IDE HDD. Opravná instalace woken asi nic nevyřeší, že? Hlavně v tomhle biosu není moc možností, tak nevím, co nastavit nebo provýst, abych to dal do původního stavu a vyndávání baterie biosu, jak radí na různých forech, asi taky bude k ničemu, když je to nb a nemám se do toho jak dostat:) ...do servisu se mi to posílat moc nechce, mám na tom věci do školy a teď o zkouškovým to docela dost potřebuju... Poraďte prosím, díky.

Reklama
chrris
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Notebook nenachází OS

Příspěvekod chrris » 18 led 2011 13:39

Ahoj,
vyndat baterii s notebooku není tak jednoduchý jak u normálního PC a stejne docílíš toho že se ti bios resetne do defaultu! To že to máš na default nic nepokazíš, mělo by si to sáhnout na všechny možné boot device! To že ti to píše operating system not found může být zapříčiněno právě vyskočenou modrou obrazovkou tzv. bluescreen! Může být poškozena některá část bootovacího procesu!!!
Dříve než zkusit reinstal, bych zkusil otestav disk, popřípadě se ujistit že ho BIOS vidí! A až pak bych sáhnul po reinstalaci! samozřejmě pokud máš na noťasu hodně dat o tkeré nechceš přijít doporučuji předat někomu zkušenýmu, ať ti to nejdříve backupne!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”