Tak tentokrát se taky na něco zeptám. Chtěl bych propojit dvě skříně ze dvou kompů (vlastně celý komp + torzo), protože v jedné skříni není místo pro šest disků a čtyři mechaniky - respektive je, ale potom se mezi nimi špatně větrá, navíc jedno IBM dost topí atd, atd. Takže jsem myslel takhle. Do druhé skříně dám toliko druhý zdroj, který by v ní měl napájet tři disky a jednu mechaniku a víc nic tam nebude. Lze to tak udělat? Není nutné mít ten zdroj zapnutý v základní desce? Bude ten zdroj bez problémů napájet zmíněné disky a mechaniku, aniž by byl "řízen" deskou? A lze nějak synchronizovat vypnutí a zapnutí obou zdrojů - musely by se ty samostatné disky zapínat před zapnutím prvního kompu a vypínat až po jeho vypnutí, nebo i kdykoliv během činnosti, jako třeba USB disk? Ale to se mi samému nezdá.
Dále - Desku (v plném kompu) mám ASUS P5RD1-V a nesnesla řadič Kouwell. Mám tam nyní řadič ST Lab a chtěl bych se zeptat, je-li možné mít na této desce dva takové řadiče vedle sebe? Nebudou se nějak hádat, jako třeba dvě zvukovky nebo grafiky?
Hádanka pro mistry hardware.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejsem takový odborník, ale domnívám se, že to řešení není "košer".Rozumím tomu, že chceš využít to co máš doma, bez velkých investic. Rozhodně lepší řešení je pořádná bedna (i kvůli chlazení) s kvalitním výkonným zdrojem. Dva zdroje je potenciální problém i když to asi vyřešit půjde. Ale ať se raději vyjádří renomovaní odborníci.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jako nerenomovaný odborník se k tomu vyjádřím...
ten zdroj pokud je AT se dá zapínat růčo..pokud je ATX tak musíš zkratovat piny(nevim přesně který ale zjistím)
jinak by to mělo jít..další možnost je pořádná case(lian li) kam dáš 2 zdroje(ale vzhledem k tomu že chceš asi šetřit tak je to blbost stojí 9k
)
dám ti tip kup si tohle
Chieftec BA-01B-B-B černá - Bigtower 410W
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30948
vejde se ti tam 4 mechaniky a 8 disků a zdroj je bez problému utáhne
jinak ty řadiče tam mít můžeš..ale jak už jsme se bavili minule težko dopředu odhadnout kompatibilitu

ten zdroj pokud je AT se dá zapínat růčo..pokud je ATX tak musíš zkratovat piny(nevim přesně který ale zjistím)
jinak by to mělo jít..další možnost je pořádná case(lian li) kam dáš 2 zdroje(ale vzhledem k tomu že chceš asi šetřit tak je to blbost stojí 9k

dám ti tip kup si tohle
Chieftec BA-01B-B-B černá - Bigtower 410W
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30948
vejde se ti tam 4 mechaniky a 8 disků a zdroj je bez problému utáhne
jinak ty řadiče tam mít můžeš..ale jak už jsme se bavili minule težko dopředu odhadnout kompatibilitu
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
To co píšeš je podle mě celkem reálný, jediný v čem bych viděl problém je ve zdroji jen pro mechaniky a disky, nevím jak se mu to bude líbit, že není pichnutej do desky. Oba zdroje můžes sinchronizovat zapnutím ve stejnou dobu tlacítkem na bedně, ty 2 dráty, kterejma se zapína zdroj na desce přivedeš, kromě desky, i do druhýho zdroje, zapíná se spojením 2 drátu - zelenej a šedej. Ale vypínat buděš muset dryhý zrdoj asi ručně, třeba podržením tlačítka na druhý bedně, teoreticky by to šlo nějak udělat, že by se pomocí "něčeho" vypl po tom co by zhasla dioda signalizující zapnutí prvního PC (nic jinýho jako signalizace vpnutého PC mě nenapadlo
), ale myslím že podržení tlačítka bude asi jednodušší
A pracovat s HDD jako s USB není možný, protože to není zařízení P&P. A jěště něco k těm řadičům, vůbec nevím jestli to veme 2 najednou
, ale kdyby byl nějakej problém, můžes skusit experimentovat se změněním přerušení procesoru, ale neber mě moc vážne těd spíš jen plácám 

CPU Core 2 Duo 1,86Ghz, RAM 2x2GB DDR3, HDD WD 250GB+1,5TB, VGA Intel GMA 4500
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
V synchronizaci zdrojů nevidím problém. Do druhé skříně ti stačí obyčejný AT zdroj. Ve skříni ATX připojíš na molex proti zemi a +12V relátko na 12V. Kontakt tohoto relé bude pak spínat stříďák 230V pro AT zdroj. Pokud budeš mít zdroj ATX, pak by relé spínalo piny 14-15 na napájecím konektoru pro desku.
Co se týče dvou řadičů, neviděl bych problém, pokud pro ně budou volná přerušení. Zmínil jsi hádky zvukovek, ale v praxi mám vyzkoušené, že dvě zvukové karty nebyl problém (integrovaná zvukovka je pak jiná káva), program CakeWalk6.0, který jsem kdysi se dvěma zvukovkama proháněl zvládal obsloužit až čtyři. Problémem byla jen ta přerušení.
Co se týče dvou řadičů, neviděl bych problém, pokud pro ně budou volná přerušení. Zmínil jsi hádky zvukovek, ale v praxi mám vyzkoušené, že dvě zvukové karty nebyl problém (integrovaná zvukovka je pak jiná káva), program CakeWalk6.0, který jsem kdysi se dvěma zvukovkama proháněl zvládal obsloužit až čtyři. Problémem byla jen ta přerušení.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
já myslím že by to určo šlo...
je třeba někde si sehnat schéma zapojení toho zdroje... a pak to vykutit aby jedna deska mohla ovládat dva zdroje... to by asi neměl být moc problém když zjistíš které piny mají který signál...
myslím že jedna deska by dva zdroje zvládla
nebo jak tady už někdo říkal sehnat starší AT zdroj. To bych viděl nejjednodušeji... AT zdroj nějakých 200W nebo kolik se vyráběl a místo toho vypínače bych tam udělal nějaké relé, které sepne když je puštěný ten ATX zdroj v kompu...
bych to nějak určitě vymyslel
je třeba někde si sehnat schéma zapojení toho zdroje... a pak to vykutit aby jedna deska mohla ovládat dva zdroje... to by asi neměl být moc problém když zjistíš které piny mají který signál...
myslím že jedna deska by dva zdroje zvládla
nebo jak tady už někdo říkal sehnat starší AT zdroj. To bych viděl nejjednodušeji... AT zdroj nějakých 200W nebo kolik se vyráběl a místo toho vypínače bych tam udělal nějaké relé, které sepne když je puštěný ten ATX zdroj v kompu...
bych to nějak určitě vymyslel
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3267
-
od Steage7717
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 18:49
-
-
Nejde klíč. Po Upgrade Hardware zmizela licence Windows.
od Minapark » 09 zář 2024 16:54 » v Windows 11, 10, 8... - 22
- 6557
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 10:47
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”