Jak je to s OS Chrome?

Problematika Linuxu a ostatních operačních systémů (mimo Win)

Moderátor: Mods_senior

shen477
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Jak je to s OS Chrome?

Příspěvekod shen477 » 21 led 2011 18:25

Ahoj, chtěl bych se zeptat jak je to s tímhle operačním systémem. Vyšel už? Vím že už jde stáhnout nějaká beta - viděl jsem to na uloz.to.. :D
A vůbec co na tenhle systém říkáte, prý je založený na Linuxovém jádře? A je vůbec zadarmo? Díky
Než se zeptáte :::::: Než založíte téma

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak je to s OS Chrome?

Příspěvekod guest » 21 led 2011 18:28

shen477
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod shen477 » 21 led 2011 18:32

Samozřejmě jsem se 1. dával na google :D Ale z něho nejsem moc chytrý :). Všude píšou např.''Chrome vyjde možná tento týden'' a příspěvek je z roku 09...
A také jsem se ptal co na něho říkáte atd.

MihelHerbííí
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod MihelHerbííí » 21 led 2011 18:36

Nevím o co se jedná,ale určitě pohledám:Myslím si,že by to mohl být kvalitní OS mám chrome a jsem s ním nadmíru spokojen..Díky za inspiraci..:P

shen477
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod shen477 » 21 led 2011 18:57

Taky si myslím že by to mohlo být zajímavé. Google Chrome je zatím nejlepší a nejrychlejší webový prohlížeč, co teprve celý systém! :D
P.S.: A dá se to stáhnout jako Live CD - takže to můžeš první vyzkoušet ;)

guest

Příspěvekod guest » 21 led 2011 19:02

Google Chrome je zatím nejlepší

... a to proč? :?

shen477
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod shen477 » 21 led 2011 19:05

Ty máš dneska nějakou špatnou náladu, ne? :D Tak myslel jsem to jako že je rychlý, snadný. U mě vyhrál nad Firefoxem nebo IE...A proč by nemohl?

brano
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod brano » 21 led 2011 19:06

Tie operačné systémy sú totiž dva, tak ako aj prehliadače, Chromium a Chrome.
http://www.zive.sk/spravy/test-google-c ... fault.aspx
Naposledy upravil(a) brano dne 21 led 2011 19:27, celkem upraveno 1 x.

guest

Příspěvekod guest » 21 led 2011 19:18

shen477 píše:Ty máš dneska nějakou špatnou náladu, ne? :D Tak myslel jsem to jako že je rychlý, snadný. U mě vyhrál nad Firefoxem nebo IE...A proč by nemohl?

To že je rychlý a snadný na obsluhu asi ano. A beru i to že ho máš nejraději. :smile:

Ale to neznameníá že je nejlepší.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 22 led 2011 00:02

V současné době Netový prohlížeč Chrome není nejrychlejší, tento titul si zaslouží Opera. Chrome v podstatě nic neumí, pro pokročilejší uživatele to tedy není to pravé ořechové. Ale docela průšvih je, že závažná bezpečnostní díra není v Chrome zalátována již minimálně 3 celočíselné verze. Jestli to tak bude vypadat i u Chrome OS, tak ... Chrome OS je cloudový systém, tedy pro domácí uživatele krajně nevhodný, kromě cestovných jednoduchých počítačů. Existují oblasti, kde je cloud zajímavý, například fileservery (Rapidshare a spol.), streamované hry, ... cloud je pak dobrý v nitropodnikovém řešení, a to spíše vlastní. Dále vlastní cloud na doma, například stolní PC a obsluha přenosných počítačů (tabletů, netbooků, notebooků), TV, praček, ledniček, osvětlení, topení, ...

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 22 led 2011 00:36

Omlouvám se, že píšu mimo téma, ale když tady tak mluvíte o prohlížečích, tak co vidíte na google chrom jako + a - ?

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 22 led 2011 08:42

Nejlepší není. Včera jsme u strýce hledali v nastavení kam ukládá dočasné soubory a ... hrůza. A co se týká vzhledu ... nic moc. Jak spolupracuje při větším množství otevřených panelů, nevím nepoužívám. Používám Operu a jsem spokojen.

Navíc už mi google tak trošku leze na nervy. Za chvíli si budem nakupovat v Google Market čerstgě upečené rohlíky? Uvědomte si, že ten gigant nic dobrého světunepřinese. Ať dělá jednu nebo dvě věci pořádně, ale nesere se do všeho. Mimochodem OS, který by nebyl zadarmo, tudíž by musel konkurovat a obstát na trhu, by dokázat udělali stěží. Ono to není tak jednoduché a nedivím se (a vy si položte otázku), že je na trhu Microsoft sám.

Dělat programy nebo hry je daleko jednodušší. Vždyť jedna nová hra stojí polovinu nebo třetinu nového OS a za pár let si jich hráč koupí hafo. Programy to samé. Systém jen jednou. To mluvím o těch slušných platících. Když něco posereme, lidi budou nadávat na blbej windows. I v okolí tento jev pozoruji. Tvůrci programu se vykašlou na jakékoliv aktualizace popř. nové verze a program z roku 2003 na dnešním W7 logicky nefunguje. A zase se nadává na Microsoft. Správně by se mělo nadávat těm co program nezdokonalili (a že je co) a nevydali v nové verzi i pro W7. Tomu se chtějí podle mě mnozí.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”