USB - Nezobrazí se mi jednotka

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

jedi13
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

USB - Nezobrazí se mi jednotka

Příspěvekod jedi13 » 28 lis 2006 15:34

Mam problem ze kdyz dam usb klic do usb tak mi napise ze se nasel novy hardver ale nezobrazi mi jednotku a nemuzu si prezerat obsah usb klice inak mam service pack2 pls help :cry: :cry:

/úprava nadpisu
/mijaja

Reklama
Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Luboš » 28 lis 2006 18:00

Pokud máš v počítači USB 1.1 a klíčenka je typu USB 2.0, tak ji asi neuvidíš (nevím to ale určitě).
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 28 lis 2006 18:40

Já mám v počítači USB 1.1 a flash mám 2.0 a je normálně vidět,jako vyměnitelný disk v Tento počítač.Navíc je na liště dole ikonka k bezpečnému odebrání hardwaru.Tu tam máš?Jo a ještě když to připojuješ,tak by ti to mělo hlásit,že připojuješ vysokorychlostní zařízení k nízkorychlostnímu.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 28 lis 2006 19:06

Liborek má stoprocentní pravdu. Tak to pracuje i s USB 1.1
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 28 lis 2006 19:09

Máš přes USB připojené ještě jiné zařízení - digifoto, digikamera, USB disk ap.?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

iceman4
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod iceman4 » 28 lis 2006 20:49

koukni jeslti je naformátován na systém souborů kompatibilní s operačnim systémem

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 28 lis 2006 21:13

Kde se Ti nezobrazí - ve správě disků? Kolik disků a Cd a DVD mechanik máš v PC? Zkus USB na zadní straně PC.

jedi13
nováček
Stav:

usb

Příspěvekod jedi13 » 29 lis 2006 15:27

ja mam v pc scanner a modem a skousel sem to namisto nich ale jen mi zobrazi ze odstranit bezpecne hardwer ale kdyz dam vlastnosti usb tak mi tam pise ze umiestnenie 0 tak nevim naky program nebo co mozno to jde na nakym inym typom windowsu nebo nevim naky program neviiiiim

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 29 lis 2006 16:58

A ve které USBčkové dírce to máš zastrčené? Jestli v přední, tak ty u některých desek vyžadují napájení přidaného zařízení. Klíčenku by to snad mělo vzít i bez napájení, ale kdoví. Já mám Asusku a musel jsem koupit USB hub s externím napájením, aby mi na něm šly externí disk, scanner, foťák i klíčenka. Bez tohoto mi už při pouhém vyvedení USB káblíků do předních zdířek z headeru desky komp vůbec nenajel a už v DOSové obrazovce při startu mi to v eskymáčtině hlásilo závadu. Komp se sekl a dost. Taky jsem z toho byl ne větvi, protože stará deska QDI mi brala ze všech USB portů vše v pohodě i bez napájení.

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 29 lis 2006 17:04

Standardní postup při zasunutí nové USB flashky je ten, že vpravo dole na systémové liště se ti zobrazí ikonka informující nalezení nového hardwaru, pak že se ten hardware instaluje a po chvilce že ovladače pro nový hardware jsou nainstalovány a že hardware je připraven k použití. Poté se zobrazí okno s nabídkou činností, které chceš s novým hardwarem provádět v budoucnu při každém připojení. A tady je nutné všimnout si označení disku v záhlaví okna, např. E:. Pak se podívej do průzkumníka, zda toto E: tam vidíš. Pokud se ti však ovladač na tuto flashku nainstaloval již předtím, tak by se ti mělo zobrazit akorát to okno s názvem disku.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 29 lis 2006 17:21

Když se zobrazí nabídka bezpečně odebrat zařízení, tak podle mne je Flash disk rozpoznán, ale problém je asi, že není naformátován, nebo se cpe na již obsazené písmeno disku. Možná zkusit CD nebo DVD mechaniku ve Správě disků přejmenovat a nechat mezi HD a mechanikami CD a DVD větší mezeru. Také jsem četl, nevím, zda je to pravdivé, že se Flash disk zobrazoval jako B, tedy jako druhá disketová mechanika.

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 29 lis 2006 17:35

Jak vidím, tak toto k ničemu nevede. Je to pouze teoretizování. Zkus přes Správce zařízení odebrat Řadiče sběrnice USB (všechny co tam máš), připoj klíčenku do USB (pokud ji nemáš bootovací) a natvrdo restartuj počítač. Postupně by se ti měli nainstalovat znovu všechny ovladače pro USB zařízení a tak bedlivě pozoruj, který ovladač se ti právě instaluje a pro které zařízení. Pokud se ti pak objeví okno ... (a dál je to už stejné jak jsem psal v mém předchozím příspěvku). Kontrolu můžeš provést tak, že si spustíš Správu disků a tu flashku bys tam měl vidět.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Facebook - stránky se nezobrazí Příloha(y)
    od Hoff » 18 říj 2024 10:17 » v Internet a internetové prohlížeče
    9
    4609
    od Hoff Zobrazit poslední příspěvek
    19 říj 2024 09:25

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”