AleRx8 píše:Pokud už se bavíme o vzdělání, tak bych taky přispěl se svou troškou do mlýna. A to:
Proč se učíme ve škole, koho a kdy napadli Turci, když to bylo někde úplně v prdeli a s Českem to nemá absolutně nic společného? Ta blbost našich studentů jde jasně vidět v pořadech jako Nikdo není dokonalý. Proč se učíme kraviny o Turcích (afričanech, číňanech...) když studenti neví základní věci, jako třeba kdo byl Otec vlasti? Proč to z nějakých 8mi lidí vědí jen 2? A to ještě ti starší, protože ti se ve škole učili důležitá fakta. Proč mám vědět, čí manželka byla Anna Boleynová, nebo kdo byl její děda? Proč když to s Českem má lautr hovno společné? Vždyť jsme přeci Češi! Angličani se taky neučí o nás...
Možná to zní jako výkřik do tmy, ale už dlouho mi to vrtá hlavou. Ale nic s tím neudělám :(
Dějiny mám rád ty mi nevadí. Ano když už se učíte o Boleynové proč se neučíte o dějinách Koreje, že? Mě však spíše vadí ty cizí jazyky. Člověk neumí pořádně česky a už cpou do prvních stupňů ZŠ cizí jazyk a prý bude i druhý. Někdy v budoucnu kvůli těmto kravinám budeme potřebovat/zažijeme druhé národní obrození, protože čeština pomalu a jistě ustupuje do pozadí. A ty mezinárodní firmy co chtějí aby jejich zaměstannci za pár šlupů mluvili jejich řečí, mě serou natolik ..., že doufám, že poděkují a odejdou. Jo a doktory, ty naše co umí cizí jazyk už tam (kam půjdou) budou doufám mít.
Jinak. Pokud je český národ chytrý a já si myslí, že není, musí se učit i o jiných, aby nebyl blbej. Španěl v rádiu mluvil o českoslovesku, to je vůl. I já vím, že SSSR už není
X: Amnesty International? A dost !!! Toto je skvělá jsitě americká organizace s lidma, kteří nikdy neudělali nic a jen kecají, kecají, kecají a dost naši republiku poškozují svými nesmyslnými závěry. Ať se staraj o své negry v americe.

Ona je tak dokonalá a nemá chybu? Ať se stará o sebe a dělá něco pořádného. Myslím Amnesty International.
Proč český národ není chytrý? Opět pohleďme na naše dějiny. To je hrůza. Vše je však vinnou (ať už jednotlivců nebo národa) nerozhodnosti, lenosti, nečinnosti ... ať se o nás starají jiní, budeme jim posluhovat. Ve zkratce. Habsburci (kapitola sama o sobě). Rakousko-uhersko. Znáte? Proč tam nefuguruje česko? Po Habsburcích za chvíli němci, rusové, nyní evropská unie ... samostatní opravdu nejsme. Jsme opravdu nuceni být živi z milodaru jiných. Malost a slabost je bohužel to co nás vystihuje ať se nám to líbí nebo ne. A ten jazyk o tom vypovídá. Za chvíli budeme mluvit tak jak jiní budou chtít a tu naši češtinu si budeme moci strčit za klobouk. Mám sice Lucemburky (myšlena lucemburská šlechta na našem trůně) rád, ale myslím, že průser začal tam. Po smrti Václava III. (Přemyslovce, čecha) jsme měli zvolit krále z řad našich. Proč jsme lezli někam hledat někoho jiného? Není mi známo, že by Francouzi šli ke španělům poprosit jejich krále jestli by jejich syn nemohl vládnout Francii. Za Přemyslovců byla naše země významná, bohatá a důležitá. Potom už to šlo dolů. Přehazovali si nás jako horký brambor a mi jsme byli akorát neposlušní a za to nás fackovali. A my facky vděčně přijímali a když jsme se postavili a mohli to změnit tak (díky neschopnosti a pár vyčuránkům, kteří si vypočítali, že na druhé straně jim bude lépe i když budou stát proti svému) jsme se roputekli. Bílá Hora.
Počítačové hry. Kolik procent (těch velkých a dobrých) má češtinu? Přitom často vidím v nabídce Polštinu, což je sice větší, ale nikoliv o moc silnější a významnější země.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540