Jak je český národ chytrý ? Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jak je český národ chytrý ?

Příspěvekod AleRx8 » 14 úno 2011 22:19

Když zadarmo studuješ léta :wink:
A ten plat ti taky nevěřím, viz.

Co mne však zaráží je důvod, který těchto 3 600 lékařů obhajuje toto rozhodnutí. Dle údajů, které sami doktoři uvádí je průměrný plat doktora 45 až 50 tisíc korun měsíčně. Nyní cituji zdroj http://www.zdn.cz (Zdravotnické noviny) :
 „Průměrný příjem lékaře v nemocnici, která se řídí platovými tabulkami, byl loni 48 700 korun hrubého měsíčně. Vyplývá to z dosud nepublikovaných dat Ústavu zdravotnických informací a statistiky, která mají LN k dispozici.
Jenže tarifní plat, tedy základ bez odměn a přesčasů, z této částky tvoří necelou polovinu. A začínající lékaři mají průměrně 32 600 korun měsíčně, z toho na tarifním platu jen 17 900 korun.“

32 600,- je nejspíš jako nástupní plat málo. A po pár letech 50k, to je hrůza, jak málo dostávají :wink:

http://tomasbalvin.blog.idnes.cz/c/1632 ... latit.html Velmi zajímavý článek

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 14 úno 2011 22:23

Jen tak pro zajímavost - znáte profesi, kde jsou spokojeni s platem, při současných životních nákladech? Snad jen manažeři velkých firem, kdy i za mizernou práci dostanou mnohamilionový padák a to i ve státních firmách.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 14 úno 2011 22:23

15 000 - 17 000 je počáteční nástupní plat, hrubý. Možná také jak kde, dle místa.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 14 úno 2011 22:38

35 000 hrubého nástupák jako ing do mezinárodní firmy a aby toho nebylo málo, tak jako čerstvý absolvent :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 15 úno 2011 04:54

http://www.novinky.cz/domaci/225228-min ... averu.html
Tak, a teď očekávám zprávy, kde se bude psát o vyšších cenách za léky, větší poplatek u lékaře, další poplatky tuhle a támhle .... a my lidé s mizerným platem na to opět doplatíme ...
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 15 úno 2011 07:53

AleRx8 píše:Pokud už se bavíme o vzdělání, tak bych taky přispěl se svou troškou do mlýna. A to:

Proč se učíme ve škole, koho a kdy napadli Turci, když to bylo někde úplně v prdeli a s Českem to nemá absolutně nic společného? Ta blbost našich studentů jde jasně vidět v pořadech jako Nikdo není dokonalý. Proč se učíme kraviny o Turcích (afričanech, číňanech...) když studenti neví základní věci, jako třeba kdo byl Otec vlasti? Proč to z nějakých 8mi lidí vědí jen 2? A to ještě ti starší, protože ti se ve škole učili důležitá fakta. Proč mám vědět, čí manželka byla Anna Boleynová, nebo kdo byl její děda? Proč když to s Českem má lautr hovno společné? Vždyť jsme přeci Češi! Angličani se taky neučí o nás...

Možná to zní jako výkřik do tmy, ale už dlouho mi to vrtá hlavou. Ale nic s tím neudělám :(

Dějiny mám rád ty mi nevadí. Ano když už se učíte o Boleynové proč se neučíte o dějinách Koreje, že? Mě však spíše vadí ty cizí jazyky. Člověk neumí pořádně česky a už cpou do prvních stupňů ZŠ cizí jazyk a prý bude i druhý. Někdy v budoucnu kvůli těmto kravinám budeme potřebovat/zažijeme druhé národní obrození, protože čeština pomalu a jistě ustupuje do pozadí. A ty mezinárodní firmy co chtějí aby jejich zaměstannci za pár šlupů mluvili jejich řečí, mě serou natolik ..., že doufám, že poděkují a odejdou. Jo a doktory, ty naše co umí cizí jazyk už tam (kam půjdou) budou doufám mít.

Jinak. Pokud je český národ chytrý a já si myslí, že není, musí se učit i o jiných, aby nebyl blbej. Španěl v rádiu mluvil o českoslovesku, to je vůl. I já vím, že SSSR už není :D

X: Amnesty International? A dost !!! Toto je skvělá jsitě americká organizace s lidma, kteří nikdy neudělali nic a jen kecají, kecají, kecají a dost naši republiku poškozují svými nesmyslnými závěry. Ať se staraj o své negry v americe. :evil: Ona je tak dokonalá a nemá chybu? Ať se stará o sebe a dělá něco pořádného. Myslím Amnesty International.

Proč český národ není chytrý? Opět pohleďme na naše dějiny. To je hrůza. Vše je však vinnou (ať už jednotlivců nebo národa) nerozhodnosti, lenosti, nečinnosti ... ať se o nás starají jiní, budeme jim posluhovat. Ve zkratce. Habsburci (kapitola sama o sobě). Rakousko-uhersko. Znáte? Proč tam nefuguruje česko? Po Habsburcích za chvíli němci, rusové, nyní evropská unie ... samostatní opravdu nejsme. Jsme opravdu nuceni být živi z milodaru jiných. Malost a slabost je bohužel to co nás vystihuje ať se nám to líbí nebo ne. A ten jazyk o tom vypovídá. Za chvíli budeme mluvit tak jak jiní budou chtít a tu naši češtinu si budeme moci strčit za klobouk. Mám sice Lucemburky (myšlena lucemburská šlechta na našem trůně) rád, ale myslím, že průser začal tam. Po smrti Václava III. (Přemyslovce, čecha) jsme měli zvolit krále z řad našich. Proč jsme lezli někam hledat někoho jiného? Není mi známo, že by Francouzi šli ke španělům poprosit jejich krále jestli by jejich syn nemohl vládnout Francii. Za Přemyslovců byla naše země významná, bohatá a důležitá. Potom už to šlo dolů. Přehazovali si nás jako horký brambor a mi jsme byli akorát neposlušní a za to nás fackovali. A my facky vděčně přijímali a když jsme se postavili a mohli to změnit tak (díky neschopnosti a pár vyčuránkům, kteří si vypočítali, že na druhé straně jim bude lépe i když budou stát proti svému) jsme se roputekli. Bílá Hora.

Počítačové hry. Kolik procent (těch velkých a dobrých) má češtinu? Přitom často vidím v nabídce Polštinu, což je sice větší, ale nikoliv o moc silnější a významnější země.
Naposledy upravil(a) samotarrk dne 15 úno 2011 08:26, celkem upraveno 1 x.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

hondzi
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod hondzi » 15 úno 2011 08:22

No a pilot dopravního letadla +- 200 tisíc měsíčně.
Naposledy upravil(a) hondzi dne 15 úno 2011 09:38, celkem upraveno 1 x.
AMD PhenomII X4 955 BE 3,8 GHz / Gigabyte GA-880GA-UD3H / MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC / Kingston HyperX blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz CL9 / Gelid Solution Tranquillo / Samsung SpinPoint F3 3.5" 1TB / Seasonic S12II-620 (SS-620GB F3) 80Plus Bronze / Cooler Master HAF 922 W

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod domitea » 15 úno 2011 09:10

Hondzi máš tam mejlku :wink:

Jsou tři typy linecí: PPL, CPL, ATPL

PPL je licence na létání s tzv. osobním letadlem, to je třeba malá Cessna C172 --> nic za to ofic. nebereš, létáš jen pro radost

CPL je licence na obchodní letadla, třeba už starší Gulfstream --> zkráceně placený osobní pilot

ATPL je licence na dopravní letadla --> dopravní pilot za bere kýžených 200 000 kč

Samozřejmě jsou ještě doložky na vícemetorové, přístrojové letání a pro let v noci ale sem to rozhodně nepatří :wink:

hondzi
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod hondzi » 15 úno 2011 09:38

Jó sorry ještě jsem spal xD Opravím.
AMD PhenomII X4 955 BE 3,8 GHz / Gigabyte GA-880GA-UD3H / MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC / Kingston HyperX blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz CL9 / Gelid Solution Tranquillo / Samsung SpinPoint F3 3.5" 1TB / Seasonic S12II-620 (SS-620GB F3) 80Plus Bronze / Cooler Master HAF 922 W

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 15 úno 2011 22:08

Roman: Mno, já historii fakt rád nemám, tohle co jsem napsal však byly jen příklady. Mě jen tak úplně nedochází, proč se tohle učíme už od 6.třídy. A hodně podrobně. Já nikomu neberu, že ho baví historie, ale tohle hustit do dítěte, které v tomhle novém tisíciletí ještě ani neumí pořádně číst a jedinou jeho starostí je, jak zařídit, aby mohlo každý den alespoň jednou masturbovat je trošičku ambiciózní plán :wink: Ale pak teenager při té záplavě nových informací neví základní věci. Kde je Vatikán? Dneska jsem se dozvěděl, že v Iráku...

Jazyky mi zase tak moc nevadí. Angličtinou se domluvíš všude ve světě, ta je alespoň pro mne hodně důležitá. Když jsme byli minulý rok v Turecku, tak jsem se díky ní celkem slušně domluvil. Němčina, Francouzština atd. jsou pro mě naprosto nepodstatné jazyky, které se učit ani nechci. Že děcka neumí ještě ani česky a už se do nich hustí angličtina? Jasně, v 1.třídě je to trochu přehnané, ale pak by to neměl být problém. To, že dnešní teenager neumí používat žádný jazyk je pouze jeho lenost. Stačí si občas číst literaturu a i pokročilá čeština naskáče v pohodě do hlavy. Ani to nemusí být častá četba. Rád bych, aby se lidé, co tvoří osnovy zastavili u nás v 8.třídě, když čteme. Je nás 16 a čtvrtina lidí fakticky neumí číst... Je to ostuda, ale je to tak. Ale je to jejich individuální chyba :wink:

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 16 úno 2011 21:49

:D

Hloupnou Češi? V počtu patentů na Západ nestačí jako dřív:

Před druhou světovou válkou bylo Československo patentovou velmocí, nyní za západním světem zůstáváme pozadu. „Už čtyři roky nám stoupá počet přihlášek od českých firem, což je pozitivní. Značně však zaostáváme v ochraně českých vynálezů v zahraničí,“ říká Josef Kratochvíl, předseda Úřadu průmyslového vlastnictví ...

http://byznys.lidovky.cz/hloupnou-cesi- ... penize_nev

Obrázek

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 16 úno 2011 22:09

Já osobně se pokládám za velmi inteligentního. Absolvoval jsem IQ testy pro NASA na výbornou a i ostatní. O PC a IT vím téměř prd a stejně dovedu většině uživatelům poradit s problémem. Jsem rád, že pomáhám zvýšit inteligenční kvocient našeho národu. Nemyslím si ale, že jsem jedinečný, takových nás je hodně, bohužel, většina toto zneužívá ve svůj osobní prospěch na úkor jiných. Tudíž nějaká inteligence potom ztrácí pro princip smysl a je nutno řešit EQ. :lol:

Zpět na “Vše ostatní (inet)”