Hardisk nenalezen

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

stephan.
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Hardisk nenalezen

Příspěvekod stephan. » 30 lis 2006 18:52

Zdravím Vás.
Obracím se ne Vás s problémem na který už nemám sil ani mozek.
Ze starého počítače Duron 700 jsem vyjmul hardisk kde byly Win98 a přeinstaloval jsem ho na novém Pc na Win XP.
Poté jsem vložil disk do starého pc a při spuštění resp. při boot z cd-rom Winxp ( při instalaci ) se mi zobrazí hláška, že hardisk nenalezen ( nepřipojen ). Zkontrolujte připojení. :-(
Potom jsem mrknul do Biosu a zde mi to hdd vůbec nenalezlo. Udělal jsem záměnu hdd za jiný hdd ( také WD, tentokrát jen 10 G :lol: ) a hdd mi to opět nenašlo.
Zdroj i kabely jsem zkouknul a vše ok.

Nevíte jestli to nemůže být Biosem ( kvůli změně z 98 na XP ) :-(

Vůbec si s tím nevím rady, předem děkuji za návrhy

Reklama
Weslo
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 30 lis 2006 19:30

s operačním systémem to nemá nic společního..zkontroluj nastavení HDD(master/slave) a taky autodetekci v BIOSu
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 30 lis 2006 20:08

Seš si jistý že jsi neotočil kabely? Označený okraj na pin 1 u napájení... Zkus je vyměnit třeba se při vytahování poškodil konektor.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

stephan.
nováček
Stav:

Metodou pokusů a omylů

Příspěvekod stephan. » 01 pro 2006 18:42

Děkuji za rady, ale bohužel stále bez úspěchu. Autodetekce bez úspěchů, pin ok. Hadr se přihlásí leda tak do kurzu ,, seskoky bez padáku,, z pátého patra :-(
Nemohl to třeba způsobit blesk, přepětí nebo něco pod. Vše ostatní je ale ok, tak sám nevím.
Začínám uvažovat nad 10min procházkou do pcshopu pro nový hadr, nicméně tohle mi zůstává záhadou.

Ještě mi napadlo použít nějaký spešl program, ale to už nad moje nervy :idea:

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 01 pro 2006 20:32

Takže zatím pořád nevíš, zda je to harddiskem anebo počítačem. Abys vyloučil chybu harddisku, zkus ho připojit do počítače u kamaráda (možná i kamarádky). Pokud tam pojede, tak je chyba v tvém počítači. Teoreticky by to možná ukazovalo na zničený řadič disku.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

stephan.
nováček
Stav:

Hardisk

Příspěvekod stephan. » 01 pro 2006 20:58

Určitě to je hardiskem, prohazuji tady asi 5 disků do 3počítačí a hadr ani nepípne. Bios, tedy ve všech pc o něm vůbec neví. Všechny kabely ok, vstupy na hdd ( tim myslím nezlomené či jinak porušené ).
Jediné co vím na dotek je to, že do hdd jde štáva, protože je zespodu teplej :lol: .
Existuje nějaký opravný program příp. něco podobného ?

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 01 pro 2006 21:09

Hm. Mě před chvílí donesl zeťák disk, že prý mu nejede. Taky jsem to zkusil a zjistil jedno - Bios jej vidí v plné velikosti, ale systém z něj nenajede. Dal jsem jej do svého, a to samé, Bios jej načte, ale neotevřu jej v ničem. Zkusil jsem jej formátovat z instalačního CD, potom z konzoly pro zotavení a nakonec i v DOSu, ale formát ani nezačal. Pak jsem z něj vytáhl, že jej položil na nějakou umělou podložku, takže nejspíše dostal šlehu statickou elektřinou. A co teď. Myslím, že je odvařený a horký aspirant na tvůj pokus se skokem - ale u mne je to 7 patro. Nechytl tvůj disk taky takový výboj?

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 01 pro 2006 21:19

Opravné programy samozřejmě existují, ale když ho BIOS nevidí, jak to chceš udělat? Záchrana dat z poškozeného disku u specializované firmy tě může vyjít na pár desítek tisíc korun a i tak výsledek není zaručený (mám na mysli konkrétní případ z mé praxe).
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

stephan.
nováček
Stav:

Letecký den...

Příspěvekod stephan. » 02 pro 2006 10:11

S tím výbojem to může být nejpravděpodobnější možnost. I přesto, že si ho nejsem vědom ( ani úmyslem :D ani omylem ) jiné vysvětlení mne nenapadá. Pokud by to bylo způsobeno elekřinou, tak si myslím, že by to vypnutý hdd odnesl jako poslední :-)
Zatím je to záhada. Dám mu ještě weekend a pak otestuji jeho aerodynamické schopnosti :lol:

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 02 pro 2006 14:38

Takový výboj může přijít zcela nečekaně. Příjdeš odněkud z venku v pleteném svetře s umělým vláknem a jak jej svlékáš, zůstane ti na prstech statická elektřina. Pak se chytneš něčeho kovového a přeletí jiskra. No a s tím diskem to bude něco podobného a třeba i méně nápadného.

Zpět na “Problémy s hardwarem”