Přehřívání nvidia geforce 9800 gx2
Přehřívání nvidia geforce 9800 gx2
Čau lidi, mám jeden menší problém, začala se mi přehřívat grafika mam ji asi půl roku starou a předtím to nikdy nedělala, ale asi před týdnem to začalo. Měřil jsem i teplotu pomocí programů a ty naměřili, že při hraní má kolem 105 C, dívál jsem se na optimální tepltu grafiky a našel jsem, že při hraní může 9800gx2 dosáhnout až na 105 C, ale ja jsem měl i 109C a tak. Dělá mi to u každé trošku naročnější hry např. Battlefiel 2 a Gears of war. V průběhu se hra začíná trašně kousat a musím hru znovu zapnout a vypnout, aby to přestalo. Chtěl bych se zeptat na Váš názor co bych měl dělat, nebo by jste doporučovali. Díky moc za každou odpověď.
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Přehřívání nvidia geforce 9800 gx2
Je v záruce? Pokud ano, neřešil bych a reklamoval. Pokud v záruce není, řešil bych to nějakým schopným chladičem na grafiku. Btw. Nemáš ji přetaktovanou?
Přetaktovanou ji nemám. Ohledně toho chladiče mohl by jsi mi to trochu upřesnit...
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Že by sis koupil nový aktivní chladič a vyměnil za ten starý. Ale jak se tak dívám, tak žádné takové se na tuhle kartu nevyrábí. Musel bys teda zainvestovat do kvalitního vodního chlazení, což bych ale řekl, že je zbytečné. Máš v počítači nějaké jiné větráčky než na grafické kartě, zdroji a procesoru? Vepředu nebo vzadu ve skříni?
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Proč myslíš? Na tu dvoujádrovou bestii nebude stačit taková malá potvůrka, je to stejně jako s ostatními dvoujádrovými kartami od NVidie. Nebo je to někde napsané jako podporované? Jestli ano, tak se omlouvám...
EDIT: Nepůjde mu to tam. Viz http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/2 ... 2-pro.html Vidíš tam někde 9800 GX2? Není tam, žádné vzduchové chlazení na ni nepůjde. Teď však potřebuji vědět, jestli má tazatel nějaké jiné větráčky v pc. Kdyby neměl, tak by se mohly dokoupit a teplota by se dostala do normálu. Eventuálně bych ještě rád věděl typ skříně, jestli ho ví.
EDIT: Nepůjde mu to tam. Viz http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/2 ... 2-pro.html Vidíš tam někde 9800 GX2? Není tam, žádné vzduchové chlazení na ni nepůjde. Teď však potřebuji vědět, jestli má tazatel nějaké jiné větráčky v pc. Kdyby neměl, tak by se mohly dokoupit a teplota by se dostala do normálu. Eventuálně bych ještě rád věděl typ skříně, jestli ho ví.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak jsem trochu prolez internet a vypadá to, že kompatibilní vzduchový chladič prostě není.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Větrák mám jeden v pravo dole, ale myslím, že moc nepomáhám takže co stím, buď to koupit novou nebo si ji nechat a nějak to přežít :))
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Takže to nasává vzduch, ale ten vzduch se odtud nedostává. Potřeboval bych zjistit název skříně. Až pak budeme řešit, co s tím...
Buď kup novou grafiku, nebo reklamuj. Případně nech v servisu vyměnit pastu pod chladičem, a vyfouakt prach
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nejdřív vyfoukej prach a zkontroluj ventilátory jestli se točí jak mají.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1669
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 12:07