Počítač dělá asi toto. V biosech mám nastaveno bootování z CDrom.
Po spoštění počítače se mi objeví "Boot from cd:failure"
Dál se ale začne spouštět systém win Xp, normálně naběhne obrazovka s win xp (tak jako když běžně zapnete PC s dobrým systémem a čekáte, než se systém "načte" - černá obrazovka s písmeny win xp). jenže pak místo toho, aby naskočila normální obrazovka (ikony atd - pracovní plocha), tak se objeví modrá obrazovka a tam to rovnou píše, že instalace win xp se restartuje (nebo něco v tom smyslu), a poté se počítač zrestartuje a rovnou mě to hodí na pokračování instalace, kde mi to napíše, ať vložím do CD rom win xp s aktualizací service pack 2 a že do konce instalace chybí cca 39 min .... problém je v tom, že nemám správné win xp a když se dostanu k zadání seriového čísla, tak to mě to nepustí dál. Proč tedy formátovat dosk? Protože mám jedny win xp originál, které jsou service pack 1 a ty nainstalovat jdou. Jenže v pořítači mám teď service pack 2, a ty 1 mě to už nenechá nainstalovat. Proto řeším formát disku.
Takže bych potřeboval radu, jak se dostat na nějako nabídku při prvním spuštění jak se dostat na nějakou obrazovku, kde by mi to nabídlo třeba ti, jestli chci zformátovat disk ...... myslím, že by se to mohlo povést ještě někde před tím, než se začne bootovat z cdrom zmáčknutím nějaké klávesy F (nevím jaké, F2 nebo F8, nebo nějaké jiné?)
Odstranění nedokončené instalace win XP - jak zformátovat? Vyřešeno
Re: Odstranění nedokončené instalace win XP - jak zformátova
A proč tedy nedáš do mechaniky bootovací médium s Win?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Stáhni si program Cute Partion Manager, vypal na CD a pak vlož do mechaniky PC, kde potřebuješ odstranit Windows. Pomocí programu odstraň oddíl (partion) s Windows (smaže vše), potom vytvoř oddíl znovu. Po ukončení vyjmi toto CD a vlož instalační CD s Windows a nejprve naformátuj nově vytvořený oddíl a pak instaluj Windows. To není jen jedna možnost, ale je jich více.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Tak se mi podařilo smazac celý disk C. (pomocí klávesi F8, MS dosu a příkazu format c:)
Jenže ......... jenže když dám win xp na CD do mechaniky a i když mám nastaveno, že by se mělo bootovat z CD, tak mi to hodí hlášku
boot ATAPI from cd rom: failed
NTSC not faind
(nebo tak nějak podobně ... teď úplně přesně doslova nevím co to vypúisuje, ale je to asi tak jak sem napsal výše)
A tím končím nikam mě to nechce dál pustit.
Co mám dělat aby měm to pustilo na instalaci win xp?
Jenže ......... jenže když dám win xp na CD do mechaniky a i když mám nastaveno, že by se mělo bootovat z CD, tak mi to hodí hlášku
boot ATAPI from cd rom: failed
NTSC not faind
(nebo tak nějak podobně ... teď úplně přesně doslova nevím co to vypúisuje, ale je to asi tak jak sem napsal výše)
A tím končím nikam mě to nechce dál pustit.
Co mám dělat aby měm to pustilo na instalaci win xp?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Duplicitní téma - pokračuj zde: viewtopic.php?f=46&t=64350
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1597
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
23 zář 2024 08:28