Tak jsem se vrátil domů po několika dnech a vzpoměl jsem si, že jste celí žhaví na moje zkušenosti.
Instalace pluginu je snadná. Stačí rozbalit zip soubor do libovolného adresáře (já jsem zvolil domovský adresář Total Commanderu, podadresář Plugin\TCBurner\ ) a do stejného adresáře také rozbalit zip s českou lokalizací. V Commanderu potom v Konfigurace a Nastavení vybrat záložku Funkce a tlačítko Moduly SS. Přidáním souboru tcburner.wfx ve zvoleném adresáři se aktivuje plugin.
Spuštění TCBurneru je ještě jednodušší. Stačí se na liště s disky přepnout na síťové okolí (tlačítko se 2 spojenými kompy, nebo přímo síťové okolí v rozbalovacím seznamu). V okně je potom nový adresář CD/DVD Burner. Přepnutím se do tohoto adresáře je plugin aktiviván a v okně se zobrazí všechny funkce jako adresáře nebo soubory a stejným způsobem se s nimi pracuje (aktivace dvojklikem).
Dvojklikem na Configuration nastavíme plugin. V rozbalovacím seznamu Locale File vybereme českou lokalizaci czech.locale a z mnoha dalších možností zmíním nastavení bufferu, kde je možno zvolit od 0,5 MB do 64 MB. To se jen tak nevidí.
Funkce:
Info: Vypalovací mechanika – zobrazí seznam mechanik a dvojklikem na zvolenou mechaniku zobrazí informace o mechanice, seznam médií, na které je schopna vypalovat a také informace o vloženém CD/DVD.
Projekt Audio CD – klasické vytvoření Audio CD. Stačí nakopírovat mp3, wav nebo ogg soubory do okna. Kromě společných informací a funkcí pro všechny projekty je zde navíc informace o celkovém čase songů a také časy pro jednotlivé songy.
Projekt Data CD/DVD – nejklasičtější z klasiky. Navíc je tu funkce Vytvořit ISO Image.
Projekt ISO/CUE Image – vypálení iso souboru z disku
Projekt Video DVD – vypálení video DVD, ještě jsem to nezkoušel.
Společné funkce pro projekty:
Načti projekt, Ulož projekt – uložení a načtení nastavení projektu
Velikost projektu – celková velikost v kB
Odhad volného místa – zbývající místo na disku v kB, dvojklikem lze vybrat typ média pro kalkulaci
Vymazat projekt – smaže všechny soubory v projektu
Vypálit médium – vypálí projekt na disk
S vyzkoušeným vypálením Audio CD, Datového CD a ISO image jsem byl spokojen. Všechno proběhlo v pohodě a bez zbytečných keců.
Závěrem musím říct, že jsem s tímto pluginem maximálně spokojený. Velmi jednoduše se ovládá a nemusím spouštět žádný další program jako je např. Nero. Vadí mi jen jediná věc. Vypalování probíhá vždy maximální rychlostí (nejde nastavit) a já u některých důležitých dat nastuvuji radši menší rychlost. Tady mi to chybí, ale je to jen malá věc.
Celkový dojem =