Portable G.Chrome a problém s asociacemi

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

petrofff
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Portable G.Chrome a problém s asociacemi

Příspěvekod petrofff » 27 úno 2011 19:16

K mým instalovaným browserúm přibyla přenosná verze GoogleChrome
Po zkušební době (kdy běžela na externím disku) jsem ji řádně umístil na HDD k ostatním portable app
Cílem je aby se implicitně browserové typy souborů(+local+zástupci) otevírali touto aplikací
Jenže v registrech teď mám pěkný zmatek => polovina výskytů "GoogleChrome" je C:\PortApps\... a druhá M:\Nastroje\....
Jde nějak "na jeden zátah" nastavit všechny asociace+ikony na C:\PortApps\Chrome ?
Aniž bych musel pracně - jeden po druhém - procházet Registry nebo Typy souborů...
[ Nebo aspoň nějaká finta jak přepsat ty M: na C: ]

Reklama
petrofff
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Portable G.Chrome a problém s asociacemi

Příspěvekod petrofff » 28 úno 2011 11:37

Problém bude jinde:
Správný CHROME (se všemi záložkami,rozšířeními,fungujícími hesly atp.) se otevře když použiju zástupce (z Rychlého spuštění)
obsahující cíl = C:\PortableApps\GoogleChromePortable\GoogleChromePortable.exe
Kdežto otevřu-li html soubor nebo zástupce (nebo odkaz třeba v email.zprávě), otevře se okno Chrome bez záložek a všeho ostatního
=> prostě jako kdybych spustil cíl = C:\PortableApps\GoogleChromePortable\App\Chrome-bin\Chrome.exe
Task Manager ukáže rozdíl >> Chybí proces: GoogleChromePortable.exe

V Možnosti složky >Typy souborů mám u [Akce: = Open] všech používaných typů tento zápis:
"C:\PortableApps\GoogleChromePortable\App\Chrome-bin\chrome.exe" -- "%1"
Jsem docela zmatený

Superior
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Superior » 28 úno 2011 11:47

Co máš za OS? Ve Win7 můžeš přiřadit výchozí programy.

petrofff
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod petrofff » 28 úno 2011 11:55

Mám XP
A pokud se spustí chrome způsobem: C:\PortableApps\GoogleChromePortable\App\Chrome-bin\chrome.exe
tak jsem zjistil, že všechna nastavení browseru jsou ukládány do složky:
C:\Documents and Settings\Petr\Local Settings\Data aplikací\Google\Chrome\User Data\Default
To je nepřípustné - od toho to chci mít jako portable, abych mohl překopírovat 1 složku na flashku a měl tam celý program i s nastavením

petrofff
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod petrofff » 02 bře 2011 06:05

Problém s ikonou u .htm / .html
Použil jsem Možnosti složky >Typy souborů
Už to sice funguje jak má (Open: => "C:\PortableApps\GoogleChromePortable\GoogleChromePortable.exe" "%")
Ale přestože mám tamtéž ikonu nastavenou na kolečko G.Chrome, zobrazují se mi soubory HTM,HTML úplně stejně jako HTA, tj. obdélníček s modrou lištou alias generic EXE (zobrazují se špatně i v seznamu Typy souborů tj. vedle názvů <Chrome HTM(L) Document>)
K tomu dochází pokud soubor ikony není nalezen; domnívám se, že ji hledá na externím disku:
Když vezmu xxxxx.HTML soubor, udělám zástupce a dám změnit ikonu => hlásí chybu:
         [System Windows nemůže najít soubor M:\GoogleChromePortable\App\Chrome-bin\chrome.exe]

Jak nastavit ikonu ????
Pokud bych dal Obnovit => vrátí se: "C:\PortableApps\GoogleChromePortable\App\Chrome-bin\chrome.exe" -- "%1" a ikona je v pořádku
Zajímavé...ale k ničemu

petrofff
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod petrofff » 03 bře 2011 19:27

Superior píše:Co máš za OS? Ve Win7 můžeš přiřadit výchozí programy.

Je to zlé. Pokud v GChrome dám nastavit jako výchozí (a tomu se občas nevyhnu když mezitím používám Operu as default), tak mi přepíše všechny přiřazené hodnoty Open=GoogleChromePortable.exe na Open=Chrome.exe.
Jak to vypadá, vyřeší to jedině vlastní loader ...opravdu nechápu, jak to používají ostatní ...možná že přetahují ikony HTMLsouboru do okna aplikace => funguje, ale je to na můj vkus neohrabaná a zdržující metoda. A hlavně to vůbec neřeší otevírání webů odkazy např. v emailech, v eZápisníku/Organizeru apod.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”