K mým instalovaným browserúm přibyla přenosná verze GoogleChrome
Po zkušební době (kdy běžela na externím disku) jsem ji řádně umístil na HDD k ostatním portable app
Cílem je aby se implicitně browserové typy souborů(+local+zástupci) otevírali touto aplikací
Jenže v registrech teď mám pěkný zmatek => polovina výskytů "GoogleChrome" je C:\PortApps\... a druhá M:\Nastroje\....
Jde nějak "na jeden zátah" nastavit všechny asociace+ikony na C:\PortApps\Chrome ?
Aniž bych musel pracně - jeden po druhém - procházet Registry nebo Typy souborů...
[ Nebo aspoň nějaká finta jak přepsat ty M: na C: ]
Portable G.Chrome a problém s asociacemi
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Portable G.Chrome a problém s asociacemi
Problém bude jinde:
Správný CHROME (se všemi záložkami,rozšířeními,fungujícími hesly atp.) se otevře když použiju zástupce (z Rychlého spuštění)
obsahující cíl = C:\PortableApps\GoogleChromePortable\GoogleChromePortable.exe
Kdežto otevřu-li html soubor nebo zástupce (nebo odkaz třeba v email.zprávě), otevře se okno Chrome bez záložek a všeho ostatního
=> prostě jako kdybych spustil cíl = C:\PortableApps\GoogleChromePortable\App\Chrome-bin\Chrome.exe
Task Manager ukáže rozdíl >> Chybí proces: GoogleChromePortable.exe
V Možnosti složky >Typy souborů mám u [Akce: = Open] všech používaných typů tento zápis:
"C:\PortableApps\GoogleChromePortable\App\Chrome-bin\chrome.exe" -- "%1"
Jsem docela zmatený
Správný CHROME (se všemi záložkami,rozšířeními,fungujícími hesly atp.) se otevře když použiju zástupce (z Rychlého spuštění)
obsahující cíl = C:\PortableApps\GoogleChromePortable\GoogleChromePortable.exe
Kdežto otevřu-li html soubor nebo zástupce (nebo odkaz třeba v email.zprávě), otevře se okno Chrome bez záložek a všeho ostatního
=> prostě jako kdybych spustil cíl = C:\PortableApps\GoogleChromePortable\App\Chrome-bin\Chrome.exe
Task Manager ukáže rozdíl >> Chybí proces: GoogleChromePortable.exe
V Možnosti složky >Typy souborů mám u [Akce: = Open] všech používaných typů tento zápis:
"C:\PortableApps\GoogleChromePortable\App\Chrome-bin\chrome.exe" -- "%1"
Jsem docela zmatený
Co máš za OS? Ve Win7 můžeš přiřadit výchozí programy.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Mám XP
A pokud se spustí chrome způsobem: C:\PortableApps\GoogleChromePortable\App\Chrome-bin\chrome.exe
tak jsem zjistil, že všechna nastavení browseru jsou ukládány do složky:
C:\Documents and Settings\Petr\Local Settings\Data aplikací\Google\Chrome\User Data\Default
To je nepřípustné - od toho to chci mít jako portable, abych mohl překopírovat 1 složku na flashku a měl tam celý program i s nastavením
A pokud se spustí chrome způsobem: C:\PortableApps\GoogleChromePortable\App\Chrome-bin\chrome.exe
tak jsem zjistil, že všechna nastavení browseru jsou ukládány do složky:
C:\Documents and Settings\Petr\Local Settings\Data aplikací\Google\Chrome\User Data\Default
To je nepřípustné - od toho to chci mít jako portable, abych mohl překopírovat 1 složku na flashku a měl tam celý program i s nastavením
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Problém s ikonou u .htm / .html
Použil jsem Možnosti složky >Typy souborů
Už to sice funguje jak má (Open: => "C:\PortableApps\GoogleChromePortable\GoogleChromePortable.exe" "%")
Ale přestože mám tamtéž ikonu nastavenou na kolečko G.Chrome, zobrazují se mi soubory HTM,HTML úplně stejně jako HTA, tj. obdélníček s modrou lištou alias generic EXE (zobrazují se špatně i v seznamu Typy souborů tj. vedle názvů <Chrome HTM(L) Document>)
K tomu dochází pokud soubor ikony není nalezen; domnívám se, že ji hledá na externím disku:
Když vezmu xxxxx.HTML soubor, udělám zástupce a dám změnit ikonu => hlásí chybu:
[System Windows nemůže najít soubor M:\GoogleChromePortable\App\Chrome-bin\chrome.exe]
Jak nastavit ikonu ????
Pokud bych dal Obnovit => vrátí se: "C:\PortableApps\GoogleChromePortable\App\Chrome-bin\chrome.exe" -- "%1" a ikona je v pořádku
Zajímavé...ale k ničemu
Použil jsem Možnosti složky >Typy souborů
Už to sice funguje jak má (Open: => "C:\PortableApps\GoogleChromePortable\GoogleChromePortable.exe" "%")
Ale přestože mám tamtéž ikonu nastavenou na kolečko G.Chrome, zobrazují se mi soubory HTM,HTML úplně stejně jako HTA, tj. obdélníček s modrou lištou alias generic EXE (zobrazují se špatně i v seznamu Typy souborů tj. vedle názvů <Chrome HTM(L) Document>)
K tomu dochází pokud soubor ikony není nalezen; domnívám se, že ji hledá na externím disku:
Když vezmu xxxxx.HTML soubor, udělám zástupce a dám změnit ikonu => hlásí chybu:
[System Windows nemůže najít soubor M:\GoogleChromePortable\App\Chrome-bin\chrome.exe]
Jak nastavit ikonu ????
Pokud bych dal Obnovit => vrátí se: "C:\PortableApps\GoogleChromePortable\App\Chrome-bin\chrome.exe" -- "%1" a ikona je v pořádku
Zajímavé...ale k ničemu
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Superior píše:Co máš za OS? Ve Win7 můžeš přiřadit výchozí programy.
Je to zlé. Pokud v GChrome dám nastavit jako výchozí (a tomu se občas nevyhnu když mezitím používám Operu as default), tak mi přepíše všechny přiřazené hodnoty Open=GoogleChromePortable.exe na Open=Chrome.exe.
Jak to vypadá, vyřeší to jedině vlastní loader ...opravdu nechápu, jak to používají ostatní ...možná že přetahují ikony HTMLsouboru do okna aplikace => funguje, ale je to na můj vkus neohrabaná a zdržující metoda. A hlavně to vůbec neřeší otevírání webů odkazy např. v emailech, v eZápisníku/Organizeru apod.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 10745
-
od vica
Zobrazit poslední příspěvek
01 říj 2024 20:44
-
- 2
- 3523
-
od petr22
02 říj 2024 07:15
-
-
Jak odstranit okna při spouštění - Chrome Příloha(y)
od NIESRA » 08 pro 2024 10:42 » v Internet a internetové prohlížeče - 2
- 4758
-
od NIESRA
08 pro 2024 11:29
-
-
-
Bezplatná Proton VPN je již dostupná i pro prohlížeče založené na Firefoxu a Chrome
od postcd » 15 srp 2024 14:39 » v Web-tipy a vaše weby - 0
- 3045
-
od postcd
15 srp 2024 14:39
-
-
- 2
- 5560
-
od HelFix