Přestal fungovat zvuk

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

David920
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Přestal fungovat zvuk

Příspěvekod David920 » 01 bře 2011 16:42

Mám notebook HP Pavilion DV6510. Mám ho už zhruba 2-3roky a užívám Windows Vista. Dneska se koukám na film a najednou přestane fungovat zvuk, tak zkusím pustit hudbu a taky nejde. :-( Tak notebook restartuju, ale bohužel je to pořád stejné. Vpravo dole vedle hodin jak je reprák tak je u něj křížek a napsáno: NENÍ NAINSTALOVÁNO ŽÁDNÉ VÝSTUPNÍ ZVUKOVÉ ZAŘÍZENÍ. Tak jsem si najel na stránky hp.com a pokusil se najít ovladač, ale přímo svůj noťas jsem nenašel, tak jsem zvolil podobný notebook. Stáhnu ovladač, nainstaluji a poté vyskočí: NENALEZENÉ ZVUKOVÉ ZAŘÍZENÍ K TOMUTO OVLADAČI. Má prosím někdo z Vás nápad, jak tohle řešit? Díky předem za každou radu.

Reklama
tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Přestal fungovat zvuk

Příspěvekod tux » 01 bře 2011 16:45

skus tohle: http://www.download3k.com/System-Utilit ... river.html

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Bře 2011 16:46) ---

nebo skus obnovit system do ty doby kdy zvuk sel
Just Fucking Google It!

juras13
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod juras13 » 01 bře 2011 16:46

tak si najeď na hardver a tam najdi svou zvukovou kartu,a aktualizuj tu kartu,vista je chytrá a ja jsem taky mněl HP a taky zvuk mi blbnul,udělej aktualizaci té zvukovky a mnělo by to naskočit.

David920
nováček
Stav:

Příspěvekod David920 » 01 bře 2011 16:57

petaq píše:skus tohle: http://www.download3k.com/System-Utilit ... river.html

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Bře 2011 16:46) ---

nebo skus obnovit system do ty doby kdy zvuk sel

už to instaluju, ale nevím jestli se to nainstaluje, zatím to vyhazuje nějaké hlášky. K čemu to vlastně je, co by to mělo udělat?

Obnovit systém moc nechci, jelikož po reinstalu Vist začne naskakovat modrá obrazovka BSOD a pak se restartuje noťas. A jsou pak s tím velké problémy. Tak nevím co dělat. Ještě mě napadlo nainstalovat XP, ale CD romka nefunguje, tedy jde otevřít, bliká, ale v tento počítač ikona cd romky není...

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Bře 2011 17:20) ---

juras13 píše:tak si najeď na hardver a tam najdi svou zvukovou kartu,a aktualizuj tu kartu,vista je chytrá a ja jsem taky mněl HP a taky zvuk mi blbnul,udělej aktualizaci té zvukovky a mnělo by to naskočit.

Když najedu na Hardware a položku zvuk tak tam teď není žádná zvuková karta, trochu se obávám, že mohla odejít úplně. Nevím co to tedy může být..

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Bře 2011 21:01) ---

Tak jsem teď přeinstaloval celý notebook a bohužel zvuk stále nefunguje. Takže to znamená, že definitivně "odešel"?? :roll: díky za další vzkazy

juras13
nováček
Stav:

Příspěvekod juras13 » 02 bře 2011 10:35

Možné to je že ti zvukovka odešlá do nebe.Já bych poslední variace udělal to co řikal kolega!Skus nainstalovat XP a nebo WIN7. A když ani to nepomůže tak jedině externí zvukovku.Ale jestly máš WIN7 tak to bych vyskoušel,WIN7 má více ovladačů než VISTA.Sicew za pokus to stojí ale když ani to neklapne tak jedině Externí zvukovou kartu.Oprava noťase by stala nemalé peníze. :-(

David920
nováček
Stav:

Příspěvekod David920 » 02 bře 2011 14:42

Sám to nechápu, ale dnes odpoledne zapnu notebook a zvuk zase funguje, přitom jsem s tím nic nedělel, akorát jsem včera přeinstaloval Visty, ale to nepomohlo. Takže doufám, že to bylo jen jednou a už se to nestane! :-)

--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Bře 2011 16:34) ---

Opět zase jsem tam kde včera, zase to nejde. Šlo by to nějak zprovoznit, aby šla hudba aspoň přes sluchátka? Nebo to odešla celkově ta zvuková jednotka? :-(

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 02 bře 2011 19:45

Viděl bych to na servis, možná je tam nějaký vadný kontakt.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

David920
nováček
Stav:

Příspěvekod David920 » 02 bře 2011 21:13

No taky bych to viděl asi jenom na servis, ale myslím, že by to stálo šílený peníze.. za práci, pak ty náhradní díly. Byl bych rád, kdyby to šlo nějak opravit doma :-( ikdyž nevím nevím..
Jinak je nějaká pravděpodobnost, že by se to dalo zprovoznit částečně, abych mohl poslouchat třeba jenom přes sluchátka?

guest

Příspěvekod guest » 02 bře 2011 21:19

Obnovit systém moc nechci, jelikož po reinstalu Vist začne naskakovat modrá obrazovka BSOD

Proč by měla ?

David920
nováček
Stav:

Příspěvekod David920 » 03 bře 2011 16:05

Předtím se mi to takhle stávalo, 2x po reinstalu, ale teď naštěstí zatím vše v poho. Protože předtím jak vyskakovala ta modrá obrazovka BSOD, tak jsem nemohl dokončit některé instalace, třeba service pack.. ale to je teď jedno.
Zvuk dnesk zase opět jede, nevím čím to tedy je, že chvíli funguje, pak zase ne a nadruhý den zase funguje chvíli.. Zahřátím to přece být nemůže, ne? Nechápu to vůbec....

guest

Příspěvekod guest » 03 bře 2011 16:58

Jedno to není, zřejmě jeto HW problém mkterý se nyní projevuje takto. Ale to je na servis -asi.

David920
nováček
Stav:

Příspěvekod David920 » 03 bře 2011 18:05

Taky si myslím, že to je jediné řešení. Teď pro změnu zvuk šel a najednou přestal, ale ve správci řízení je stále ikona zvuku a na liště v pravo u hodin je ten reprák, u kterého stále můžu nastavovat hlasitost. Předtím to nešlo, jak přestal zvuk tak tam dole bylo napsané NENÍ NAINSTALOVÁNO ŽÁDNÉ VÝSTUPNÍ ZVUKOVÉ ZAŘÍZENÍ a nešlo na to kliknout. No je to zvláštní.
Dokázali byste odhadnout na kolik by mohla asi vyjít oprava?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Adobe reader přestal fungovat
    od pee.tr » 03 říj 2024 18:41 » v Vše ostatní (sw)
    3
    2377
    od pee.tr Zobrazit poslední příspěvek
    03 říj 2024 20:14
  • Upgrade PC - bude to fungovat?
    od pd321 » 12 pro 2024 13:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    1858
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    15 pro 2024 17:59
  • Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
    od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu
    17
    7789
    od rhsCZ Zobrazit poslední příspěvek
    14 kvě 2025 18:57
  • Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
    od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem
    15
    6111
    od mateo- Zobrazit poslední příspěvek
    16 úno 2025 16:09
  • Zvuk z PC i mobilu v 1 sluchátkách
    od Givanni » 13 zář 2024 09:26 » v Vše ostatní (hw)
    13
    5601
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    13 zář 2024 14:32

Zpět na “Problémy s hardwarem”