Nenainstaluje mi ziaden Antivirak(všetko prečistene)

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Pandemix
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nenainstaluje mi ziaden Antivirak(všetko prečistene)

Příspěvekod Pandemix » 02 bře 2011 07:21

to uz som skusal aj predtym ten avg remover takisto aj teraz ci uz v nudzovom alebo klasickom rezime...nic sa nedeje avg mam stale na ploche aj v jednotke C ale ked kliknem na odinstalovat proste pocitac nereaguje...:(

Reklama
bledulka
Level 5
Level 5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod bledulka » 02 bře 2011 07:29

Zkus ještě třeba Revo uninstaler. Nebo posunout obnovu systému ještě o pár dní.

Pandemix
nováček
Stav:

Příspěvekod Pandemix » 02 bře 2011 13:59

takze posunul som aj obnovu skusal som to z roznymi datumamy ked som to skusal odinstalovat a vycistit s programom revo uninstaler tak mi to stale niekde pred koncom proste sekne a nic sa nedeje dalej...neviem co s tym mam uz robit proste na nic to nereaguje mam pocit akokeby to bolo zabetonovane alebo co:(

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 02 bře 2011 14:24

Snad se Bledulka nebude zlobit, když se do toho skromně vložím s krkolomným nápadem. Ty registry jsou dost pošramocené a zatím standardní věci nepomáhají.
Proto bych na to šel takto.

Nainstaloval bych Total Uninstal. Ten sleduje instalaci programu a eviduje všechny záznamy v registrech. Po spuštění odinstalace všechno odstraní.
Pak bych zkusil znovu nainstalovat AVG - otázka zda to půjde.
Následně bych to přes Total Uninstal odinstaloval a doufal že ssebou vezme i ty staré zbytečnosti a chyby.
Pokud se to AVG znovu nainstalovat nepodaří, přesto bych to zkusil přes TU odinstalovat.

Druhá možnost je manuální úprava registru.
Start - Spustit - /tam napsat regedit/ a postupně vyhledat vše co patří k AVG a odstranit. Určitě nenajdeš vše, ale tento problém s odinstalací může způsobovat jenom jedna určitá chyba a naděje na úspěch je celkem veliká.

Jako příklad uvádím Avast.
Přílohy
avast.JPG

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 02 bře 2011 15:48

Zkoušel jsi Avast 6 nainstalovat při odpojení od sítě a vypnutém fiewatu?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

bledulka
Level 5
Level 5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod bledulka » 02 bře 2011 16:30

AVG dělá v tomhle hroznéproblémy, špatně se odinstalovává, navíc při manuálním mazání stačí nechat kousek v registru, a už nejde internet.
AVAst ani AVG znovu určitě nainstalovat nepujdou.
Zkusíme to smazat ručně? Ale je tu riziko, že nepujde síť, že se to někde prostě sekne, možná i naboření systému. (který už ale asi stejně nabořený je)

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 02 bře 2011 17:10

Co se týče removeru - je potřeba vybrat správnou bitovou verzi

http://www.avg.com/cz-cs/stahnout-nastroje

první nebo druhý odkaz dle OS. Po spuštění se zobrazí konzolové okno s varováním a je nutné ho potrvdit - poté dojde k odebrání AVG a vynucenému restartu

Pokud stále nepůjde instalovat AVG, poprosil bych Vás o nahraní těchto souborů (juknu na ně večer a dám vědět kde je zakopanej pes) třeba na ulozto nebo rapidshare:

A) log z AVGRemoveru (vytváří se tam kde byl AVGRemover uložen a odkud byl spuštěn)

B) instalační logy ze složky "Logs" z tohoto umístění:
C:\ProgramData\MFAData\
(hlavně msi logy - ty maj víc infa, mfa logy)

C) registrovanou e-mailovou adresu pro dohledaní v databázi - následně ověřím jestli je chyba opravdu v licenci (jak vypisuje instalator) nebo někde jinde.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 02 bře 2011 17:35

Na stránkách Avastu je program k odinstalování Avastu (aswclear.exe). Tento program je třeba stáhnout na plochu a restartovat PC do nouzového režimu a pak spustit uvedený program. Restartovat do normálního režimu. Po odinstalování jsem ještě spustil Ccleaner a vše vyčistil a pak znovu instaloval nejnovější verzi 6, zaregistroval a vše bez problémů.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

Pandemix
nováček
Stav:

Příspěvekod Pandemix » 02 bře 2011 18:19

odinstaloval som tentoraz AVG s programom Total uninstal kedze som si skusil stiahnut avast pre zmenu mi vypisalo toto:

02.03.2011 18:17:12 general: Started: 02.03.2011, 18:17:12
02.03.2011 18:17:12 general: Running setup_ais-3e8 (1000)
02.03.2011 18:17:12 system: Operating system: Windows 7 ver 6.1, build 7600, sp 0.0 SERVER
02.03.2011 18:17:12 system: Memory: 38% load. Phys:1211128/1958776K free, Page:3171932/3917552K free, Virt:2041120/2097024K free
02.03.2011 18:17:12 system: Computer WinName: KRUCIFIX-PC
02.03.2011 18:17:12 system: Windows Net User: Krucifix-PC\Krucifix
02.03.2011 18:17:12 general: Cmdline: /sfx /sfxstorage "C:\Users\Krucifix\AppData\Local\Temp\_av_sfx.tm~a03352" /brandcode "A" /srcpath "C:\Users\Krucifix\DOWNLO~1" /sfxname "setup_av_free"
02.03.2011 18:17:12 general: DldSrc set to sfx
02.03.2011 18:17:12 general: Old version: ffffffff (-1)
02.03.2011 18:17:12 registry: Deleted registry: Software\AVAST Software\Avast\UpdateReady
02.03.2011 18:17:12 general: Install check: SetupVersion does NOT exist
02.03.2011 18:17:12 general: SGW32AIS::CheckIfInstalled set m_bAlreadyInstalled to 0
02.03.2011 18:17:12 registry: Get registry: Software\Microsoft\Internet Explorer\Version=8.0.7600.16385
02.03.2011 18:17:12 general: Error:Your operating system does not meet the requirements. This edition of avast! cannot be installed on Windows Server.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 02 bře 2011 18:22

Stahuješ nesprávnou verzi Avastu a to pro WinServer!

Pandemix
nováček
Stav:

Příspěvekod Pandemix » 02 bře 2011 18:31

mam windows 7 professional tak aku verziu mam stiahnut? avg,nod32,avast,avira nejde mi nic takze neviem ci mam nejaku specialnu verziu...

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 02 bře 2011 18:44

Viz: http://www.avast.com/cs-cz/free-antivirus-download a stáhnout verzi 6 Free Antivirus.

Edit:Zde je program na odinstalování: http://www.avast.com/uninstall-utility (Odinstalační nástroj)

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”