Pro Jeníčka - Ještě to zkusím v zeťákově kompu - jemu disk odešel díky statickému výboji, tak by mi místo toho koupil jiný. Problém je v tom, že má také desku Asusku. Ještě uvidíme, jinak ho posílám do Plzně.
Koupený je v NWT Computer a s němi ještě nemám zkušenosti s reklamacemi. Vždy se mnou jedná jen tetička od pokladny, ale žádný technik, nebo někdo, kdo by tomu rozuměl. Asi vědí proč.
Pro Pice - S nekompatibilitou u Asusu mám velmi špatné poznatky a kdyby to byl IDE disk, jdu jej okamžitě reklamovat. Problém je, že je to SATA. No a jelikož je stále možné, že dělám něco blbě a že tomu brání jen nějaká ptákovina, nechci vypadat jako totální lama (ale k tomu mi v tomhle moc nechybí). Nevzdávej to - ještě pár dní pokusů, než s tím praštím.
Asi bydlím na blbém konci, ale tady nevím o nikom v okolí, kdo by měl komp s něčím jiným než IDE disky, nebo notebook, nebo Asus desku. S tímhle jsem se potýkal, už když jsem potřeboval vyzkoušet řadič Kouwell, který mi taky na Asusce odmítal fungovat. Nemohl jsem v okolí najít vhodný komp. Musel jsem v prodejně kompů zaplatit nemalý peníz za jeho vyzkoušení (2 minuty - 200Kč). No a moje stará deska QDI zas nemá SATA sloty.
K těm kabelům - mám jen ten datový kabel na SATA, co byl jako příslušenství u desky a napájení ze zdroje má právě jen ten jeden konektor na SATA mezi ostatními konektory na Pata disky. Takže tady nevím, jestli je nutná ještě nějaká jiná redukce. Ale jak píšu, v biosu se ten disk neobjeví v přehledu disků, ale ve volbé bootu ano - dokonce má i správné ser.číslo, takže si myslím, že jak datový, tak i napájecí kábly budou v pořádku.