Pro zábavu a také k pláči páni rádcové Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Fílek
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Pro zábavu a také k pláči páni rádcové

Příspěvekod Fílek » 03 dub 2011 13:00

Obrázek

Obrázek

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 04 dub 2011 14:03

Bankomat byl příliš štědrý, tvrdí spořitelna a po klientovi chce zpátky peníze:

Bezdůvodně jste se obohatil, a proto vás žádáme o navrácení peněz. V tomto duchu napsala Česká spořitelna dopis Janu S. z Plzně, ve kterém ho vyzývá k zaplacení 13 tisíc korun. Peněžní ústav tvrdí, že bankomat na náměstí Republiky v centru města vydal muži v srpnu předminulého roku 26 tisíc korun, tedy dvojnásobnou částku, než na kterou dal příkaz prostřednictvím své platební karty. Jenže klient nařčení popírá a spor tak skončí u soudu ...

http://www.novinky.cz/krimi/229579-bank ... l?ref=boxE

Obrázek

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 04 dub 2011 17:47

Přišlo mi toto: - nevím, jestli je to pravé, ale logiku to rozhodně má :idea:
Ivo Šmoldas, klidný a flegmatický glosátor při nápadech jak naplnit státní kasu vysvětluje:
Vláda dala národu nahlédnout do zásad chystané důchodové reformy. Přiznám se, že se mi při tom nahlížení poněkud šířily zornice a úžil dech, jako se mi děje ostatně pokaždé, kdy mne ovane génius národohospodářské logiky.
Vyrozuměl jsem, že dít se bude zhruba toto: důchodový pojistníkům bude umožněno, aby něco ze svého povinného pojistného nepovinně vyváděli do soukromých pojistných fondů, ovšem jen za předpokladu, že k nepovinně vyvedenému ještě povinně přihodí něco z toho, co by jinak odvádět povinni nebyli. Jelikož řečeným vyváděním v průběžném systému peněz ubude a nynější důchody by tudíž musely zákonitě klesnout, nahradí se vyvedené prostředky příjmem ze zvýšené, pardon - sjednocené sazby DPH, kterou budou mimo jiné platit i důchodci, takže jim důchody nominálně sice neklesnou, avšak reálně by dozajista klesly, nebýt ovšem toho, že jim vláda něco přidá.
Přidávat jim bude samozřejmě z toho, co sami zaplatí na zvýšené DPH. A tak na tom důchodci vposled budou stejně jako předtím, kdy se jim přidávat ještě nemuselo, jelikož nemuseli platit vyšší daň, a kdy ostatní ještě nemuseli nepovinně odvádět, aby zajistili správcům fondů dobré bydlo a sobě pak penzi alespoň v téže výši, kterou by dostali, kdyby nevyváděli.
Vyvádět ovšem dozajista budou, neb pod náporem téhle neúprosné logiky vyvádím dokonce i já, a to se prosím považuju za naprostého flegmatika.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 04 dub 2011 18:17

Paráda! Já Ivo Šmoldase přímo zbožňuji! Umí trefit hřebík na hlavičku. Hezké na tom je, že důchodová reforma, podle politiků, vyžaduje vyšší DPH, které nabourá zdravotnickou reformu. Takže vyšší DPH sebere lidem peníze, které jim již nezbudou na připojištění a tak se nepojistí a budou brát jen nějaký nízký důchod. A cíl reformy je splněn, důchody se sníží a budou stačit pro více důchodců. Pomůže i zdravotní reforma, protože se bude místo léčení šetřit a zase bude důchodců méně a máme tu další úspory. Jak to vypadá mají to politici dobře vymyšlené. A tak nevím, kde se berou řeči, že nevědí co dělají.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 04 dub 2011 22:09

Já už jen čekám, kdy nějakýho politika napadne, že bychom mohli chodit do důchodu ve 120 letech a tím by byla celá reforma na dlouhá desetiletí vyřešena.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 04 dub 2011 23:28

Pokud se budeme dožívat 130, 140 nebo 150 let a v těch 120 bude většina z nás při smyslech a relativně při síle, proč ne?
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 05 dub 2011 07:14

Sice jsme trochu OT, ale vlastně ne, je to k pláči... Já osobně jsem přesvědčen, že celá ta masírka s důchody, kterou na nás valí média ze všech stran, znamená jediné: "Občané, již jsme rozkradli, co se dalo a poslední co zbývá, jsou vaše peněženky...!".
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 05 dub 2011 08:17

Pardon, že do toho vstoupím, ale to co je "tu" k pláči jsme MY! :listen:
Kteří lidé, která jiná lidská společnost by si tohle nechala líbit?

Co se tu přes více než 20 let děje, (kde byli němci po válkou zničené zemi za 20 let)?

Vždy když navrhoval někdo něco pro národ, tak byl označen za populistu, a když už tak stejně si byl vědom toho, že to nikdy neprojde.

Co ce ten celý čas dělají > celou dobu se starají jen o své vlastní kapsy.

Kam to jinam může dospět jestliže máme takové vlády (či vládu) tolik ministerstev, tolik poslanců, tolik senátorů (mimochodem po celou dobu cca 2 let nezaznělo populistické zrušme senát ani v rámci krize či šetření), potažmo tolik úředníků.
(tohle je při jejich platech ta cesta do pekel)

Sedí na xx prac. místech a funkcích a za všechno berou prachy o kterých se nám ani nesní.... a když už by měli jít na zasloužený odpočinek tak museli být jedině vynášeni bradama nahoru, proto je napadlo schválit si výše důchodů hezky k výši platu. Stejně jako daně stejné pro všechny, kam, to vede nikdo nevidí, stejně jako neviděli silné 70 ročníky žen, když rušili školky, stejně s lékárničkama atd...?
Najednou se jim na tohle všechno nedostává dost peněz tak co uděláme > "reformu" vašich tedy našich peněženek, DPh atd....
Důchodová reforma hahaha, cca od 20 let věku si tam budeš spořit (jakmile to podepíšeš je to nevratné, či-li upíšeš se navždy) a co dál cca 50 let budeš cpát peníze do fondu, pokud se dožiješ důchodu budou přelévat prachy od nových čekatelů na tvůj důchod a tak všem...
A kde budou ty miliardy za uplynulých 50 let? To netuším ani já, ikdyž ... někdo už v tom jistě jasno má.

Nejsou peníze na nic, silnice, mosty, na likvidace "ekohavárií" atd..., ale na své platy (i 13 a 14) a důchody prostředky VŽDYCKY najdou, ještě se někdo ptá kde? ( u nás > u tebe > u mne...)

Pokud se nic nezměníme sami tak můžeme jen brečet, moji rodiče mne "bohužel" nenaučili krást, stejně tak vedu k poctivosti svoje děti a proto já už to tu nějak snad doklepu, ale děti vedu k emigraci už teď, chci aby se měli lépe a o tomhle už jenom četli.

Asi kdyby se hloupost dala exportovat tak by nám i Kuvajt záviděl. (a přitom jsme měli tolik chytrých, moudrých lidí)
Je to jako v tom textu, "Země z které mrazí".

[jen pro informaci z mé peněženky sebrali 2000,- Kč, po reformě seberou manželce cca 150,- Kč už si to spočítala stejně jako ten co to vymyslel,, tohle nesebrali "mně", ale mým dětem (nekouřím, nechlastám,..)]
Naši dědové a pradědové se musí v hrobech obracet, no a Blaničtí rytíři, na které čekáme už také emigrovali. :o
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 05 dub 2011 09:06

Pokud se budeme dožívat 130, 140 nebo 150 let a v těch 120 bude většina z nás při smyslech a relativně při síle, proč ne?

Měl jsem na mysli to, že, když se toho věku dožije jeden ze sta, tak bude o důchod vystaráno. Dneska je to v průseru v tom, že se jí dožije téměř každý. Proto se zvyšuje a zvyšuje věk odchodu do důchodu, až to dospěje k tomu, co jsem v ironii naznačil - že se ho dožije jen malý zlomek obyvatelstva. Ale platit na důchod budou muset pochopitelně všichni.

Občané, již jsme rozkradli, co se dalo a poslední co zbývá, jsou vaše peněženky...!

Bohužel až příliš trefné.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 05 dub 2011 14:25

ČR začíná bombardovat Rakousko, nelíbí se jí nátlak proti svým jaderným elektrárnám:

http://www.lidovky.cz/firme-uletla-vzdu ... _domov_ter

Obézní policisty v akci museli zachraňovat hasiči:

Byla to scéna jako z grotesky. Šestice zavalitých policistů z anglického hrabství Essex spěchajících k zásahu se nacpala do malinkého výtahu. Ten je ale neunesl, zasekl se mezi patry, a strážci zákona tak museli potupně čekat na vlastní záchranu ...

http://www.novinky.cz/koktejl/229724-ob ... l?ref=boxD

Obrázek

Slovensko bude mít moře. Tedy už má:

Tak trochu bláznivá zpráva pod titulkem „Slovensko bude mít moře“ se stala hitem slovenského internetu a jen do nedělního dopoledne si na ni na webu slovenských novin Sme kliklo přes 130 tisíc lidí. Tým vědců z Institutu pro výzkum důsledků globálních problémů v italské Boloni vypracoval matematický model, k čemu všemu by vedlo oteplování a změny klimatu ...

http://www.lidovky.cz/slovensko-bude-mi ... ranici_ter

Obrázek

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 05 dub 2011 14:33

A tak ještě jeden pro zábavu či k pláči:
Vážená/ý paní/pane,
vracíme Vám k přepracování Vaše daňové přiznání.
V kolonce "Vyživované osoby" nemůžete uvádět:
- vláda, parlament, státní a městští úředníci a půl miliónu cikánů.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 05 dub 2011 17:30

Američani se zalekli zahraničních událostí, staví si bunkry:

Bouřlivá atmosféra na Blízkém východě a panika po úniku radiace z jaderné elektrárny Fukušima v Japonsku přiměly řadu Američanů, aby se lépe připravili na budoucnost. Výsledkem je, že ve Spojených státech zažívá doslova boom prodej protiatomových krytů. Prodeje bunkrů raketově stouply už během studené války. Tehdy se jich napříč americkým územím vyrojilo zhruba 200 tisíc, přitom mnohé z nich si postavili lidé svépomocí ...

V Americe jdou na odbyt všechny možné pomůcky pro přežití - prodává se zboží od barelů na vodu, přes speciálně upravené potraviny, až po obří 900 tun vážící archu, která pojme 185 pasažérů a zásoby jídla na pět let. Archa slouží pro případ, že by přišla potopa ...

http://www.ct24.cz/svet/120192-american ... si-bunkry/

Obrázek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”